Jongeman krijgt werkstraf na schermutseling met agent op oudejaarsnacht

“Zo zie je maar hoe één dronken nacht zware gevolgen kan hebben.” Een 23-jarige jongeman uit Gent had geen verdere preek van de rechter in Kortrijk nodig om te beseffen dat hij op oudejaarsnacht 2022 op een fuif over de schreef ging toen hij in de aanval ging tegen twee agenten. Eén van hen liep een breuk op. De rechter gaf de jongeman een werkstraf van 70 uren.

Tijdens de overgang van 2022 naar 2023 was Ruben D. met 6 vrienden op de oudejaarsfuif Cheers in Kortrijk Xpo aanwezig. Overdaad aan champagne en cocktails met vodka deden in de vroege uurtjes echter het licht uitgaan, met moeilijkheden met de security tot gevolg.

Toen twee agenten van de politiezone Vlas ter plaatse snelden, vond ook met hen een schermutseling plaats. Eén van hen viel daarbij op een dranghekken en liep een breuk op. D. kon uiteindelijk toch geboeid worden en moest een nachtje inde cel doorbrengen.

Schadevergoeding

Toen hij op nieuwjaarsdag wakker werd, herinnerde hij zich maar weinig meer maar de ontnuchtering volgde snel. De openbare aanklager vorderde een celstraf van 1 jaar en een boete van 800 euro. “Hij heeft deze gevolgen nooit gewild maar beseft dat hij verantwoordelijk is”, aldus advocaat Michiel Hoet.

“Hij betaalde al 9.000 euro schadevergoeding en is eigenlijk geen gewelddadige jongeman. Het was een eenmalige jeugdzonde.” “Ik heb veel spijt. Het zal nooit meer gebeuren”, sloot D. zelf af. (LSi)

The post Jongeman krijgt werkstraf na schermutseling met agent op oudejaarsnacht is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vijf gaslekken in vijf maanden in zelfde straat in Koekelare: deze keer in pas aangelegd voetpad

Voor de vijfde keer in vijf maanden tijd ontstond dinsdagochtend een gaslek in de Hovaerestraat in Koekelare. Eerder ging het om gaslekken bij het aanleggen van een nieuw voetpad door de gemeentearbeiders. Dat werk zit er intussen op, maar Proximus gooide het voetpad vandaag opnieuw open voor een aansluiting… waarna prompt een nieuw lek ontstond.
The post Vijf gaslekken

Lees meer »

Vrijwilligers van het failliete W-festival in Oostende steken zelf alternatief programma in elkaar

Enkele vrijwilligers van het failliete W-festival in Oostende hebben zelf een bescheiden, alternatief programma in elkaar gestoken. W-festival zou normaal plaatsvinden komend weekend. Er waren al 15.000 tickets verkocht, maar 2 weken geleden kondigde het bedrijf achter het festival aan dat het failliet was en dat alles werd afgelast. Een vrijwilligersgroep van 7 mensen heeft nu beslist om zelf iets

Lees meer »

Kürt Rogiers nam nieuw programma op terwijl zijn mama ernstig ziek was: “Heeft me enorm geholpen in verwerkingsproces”

Kürt Rogiers (53) slaat een nieuwe weg in. Dit najaar wordt de ‘Familie’-acteur het gezicht van de humaninterestreeks ‘Tussen leven en dood’, een programma over mensen die op het nippertje aan het ergste zijn ontsnapt. De presentator ruilt daarmee de fictie-set en luchtige tv-spelletjes in voor meer diepgang. “Die verhalen komen keihard binnen, maar zetten alles in perspectief”, vertelt Rogiers,

Lees meer »

Nicky Hayen kan opgelucht adem halen: Club Brugge heeft aan penaltygoal Nilsson genoeg om Antwerp te verslaan

Club Brugge heeft zijn eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen en daarmee is het hoofd van de getergde coach Nicky Hayen (voor even?) van het kapblok. Gustaf Nilsson – nochtans de hele wedstrijd op de korrel genomen – kroonde zich tegen Antwerp tot Brugse matchwinnaar met een perfect omgezette strafschop. Mooi was de manier waarop niet, maar dat telde voor

Lees meer »