Joe Biden wil bij herverkiezing hele tweede termijn uitzitten

De Amerikaanse president Joe Biden is van plan ook een eventuele tweede termijn volledig uit te zitten, benadrukt een woordvoerder dinsdagavond. Biden zou dan 86 jaar zijn als hij het Witte Huis verlaat.

 

Meer krantenkoppen in België

West-Vlaamse studenten werken het hardst: recordaantal jongeren verdient bij met vakantiejob

Jobstudenten en de zomervakantie, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Heel wat werkgevers doen vooral in vakantieperiodes een beroep op studenten die een euro willen bijverdienen om de boel draaiende te houden. En dat zijn er elk jaar meer: in 2023 waren er bijna 72.000 West-Vlaamse jongeren aan het werk als jobstudent, een absoluut record.
The post West-Vlaamse studenten

Lees meer »

Alzheimermedicijn krijgt geen groen licht van Europese waakhond

Het Alzheimermedicijn Leqembi van farmabedrijven Eisai en Biogen heeft geen groen licht gekregen van de Europese geneesmiddelenwaakhond EMA. Dat heeft het EMA vrijdag meegedeeld. Het medicijn waarvan bewezen is dat het de opmars van de ziekte afremt, kreeg eerder wel een positief advies in de Verenigde Staten.

Lees meer »

Freddy en Marie-Jeanne uit De Panne vieren gouden bruiloft

Freddy Vanoudendycke werd geboren in Ieper in 1952. Marie-Jeanne Douchy werd in 1953 geboren. Ze leerden elkaar kennen in Houthulst, en dat leidde 50 jaar geleden tot hun huwelijk.
The post Freddy en Marie-Jeanne uit De Panne vieren gouden bruiloft appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voetganger (37) kritiek na aanrijding door wagen in Brugge, slachtoffer lag wellicht al op straat

Een 37-jarige voetganger is in de nacht van dinsdag op woensdag in kritieke toestand afgevoerd bij een verkeersongeval langs de Dudzeelse Steenweg in Brugge. Het parket stelde een verkeersdeskundige aan. Volgens de eerste vaststellingen zou het slachtoffer al op straat gelegen hebben.
The post Voetganger (37) kritiek na aanrijding door wagen in Brugge, slachtoffer lag wellicht al op straat

Lees meer »

Finnisage kunstproject Onzichtbaar Landschap ingezet: “Wie kunstwerken nog wil zien, zal snel moeten zijn”

Afgelopen week organiseerde Regionaal Landschap Westhoek vzw de finissage van het kunstproject Onzichtbaar Landschap. Zo werd in het dorpshuis in Jonkershove samen met de deelnemende partnergemeenten, de gedeputeerde Jürgen Vanlerberghe en de kunstenaars, ook een receptie georganiseerd tot afsluiten van dit kunstproject.
The post Finnisage kunstproject Onzichtbaar Landschap ingezet: “Wie kunstwerken nog wil zien, zal snel moeten zijn” appeared

Lees meer »

Brecht en Jamaica kajakken van Kortrijk naar Parijs voor goede doel: “Goed voor 378 kilometer en 43 sluizen”

Deze ochtend zijn Brecht Vierstraete (27) en Jamaica Crevits (41) met de Kortrijkse Broeltorens als vertrekpunt in kajak vertrokken naar Parijs. Met het initiatief genaamd ‘Kajakkers met een Hart’ zamelen ze geld in voor de afdeling niet-aangeboren hersenletsels van het AZ Groeninge. Brecht had namelijk in januari 2022 een werkongeval met een schedelbreuk en hersenbloeding tot gevolg.
The post

Lees meer »

“Bij de volgende overstroming willen we niet nog eens 30 jaar met verzakkingen zitten”: herstel van gevaarlijk jaagpad leidt tot onvrede

Buurtbewoners en lokale besturen luiden al jaren de alarmbel over de slechte staat van het jaagpad langs de IJzer in Poperinge en Alveringem. Nu de Vlaamse overheid wil starten met herstelwerken, staat niet iedereen te juichen. “Dit is water naar de zee dragen”, klinkt het in de buurt. Het stadsbestuur van Poperinge spreekt over “schandalige discriminatie” en tekent beroep aan.<br

Lees meer »

Enthousiaste zwemmers duiken in Antwerps Bonapartedok tijdens eerste Zalige Zwemdag: “Uitzicht op MAS is supercool!”

De zon schijnt, het Bonapartedok is opgeruimd en de waterkwaliteit is goedgekeurd: de omstandigheden zijn ideaal voor de zwemmers die tijdens de 1e van 7 Zalige Zwemdagen een plons wagen vlak bij het MAS in Antwerpen. Ook burgemeester Bart De Wever (N-VA) had er zijn zwembroek voor aangetrokken: "Op termijn willen we het dok in de zomer permanent kunnen openstellen."

Lees meer »

Afvalverwerker neemt extra maatregelen tegen aanhoudende stank in Dendermonde: “Vreselijke geur bij prachtig zomerweer”

Het stinkt nog altijd in Appels bij Dendermonde, het probleem sleept intussen enkele weken aan. Het begon toen afvalverwerker Verko afvalwater loosde in de rioleringen. Op advies van specialisten voegt Verko ijzerchloride toe aan het afvalwater. Maar dat helpt niet voldoende, er komen extra maatregel. "Net nu iedereen bij het prachtige weer wil buiten zitten, stinkt het er ongelooflijk", geeft

Lees meer »

Middeleeuwse mottekastelen in Ter Posterie in Roeselare

Vanaf vrijdag 26 juli houdt de reizende tentoonstelling ‘Bult in zicht! Middeleeuwse mottekastelen in het landschap’ halt in Ter Posterie.De expo toont in primeur de resultaten van nieuw archeologisch onderzoek naar deze mottes.
The post Middeleeuwse mottekastelen in Ter Posterie in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »