Jeugdkamp geëvacueerd na valwind in Kapelle-op-den-Bos, ook enorme ravage aan woningen

In Kapelle-op-den-Bos heeft een valwind dinsdag rond 18 uur voor heel wat schade gezorgd. Zo belandde er een boom op het dak van een bibliotheek en liepen ook heel wat huizen schade op. Een jeugdkamp met tenten dat aan de gang was bij basisschool Het Kiezeltje in Kapelle-op-den-Bos moest geëvacueerd worden. “We gaan vanavond de kindjes naar huis laten gaan, maar morgen doen we wel verder”, vertelt organisator Raf De Donder. 

Meer krantenkoppen in België

Ieperling Christophe (51) bakt wafels en spot sterren in New York: “Van Jennifer Aniston tot Trumps naakte cowboy”

Naakte betogers voor Palestina, opnames met Jennifer Aniston, de zingende cowboy van Trump, het huis van Madonna… Christophe Gantois kijkt zijn ogen uit in New York waar hij sinds kort ‘onze’ wafels bakt. “Aan een minimumloon, maar ik doe het niet voor het geld.”
The post Ieperling Christophe (51) bakt wafels en spot sterren in New York: “Van Jennifer

Lees meer »

Bosbrand in Californië in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste ooit in de Amerikaanse staat

De snel om zich heen grijpende bosbrand in het noorden van Californië is in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste ooit in de Amerikaanse staat. Tot overmaat van ramp is voorlopig “0 procent” van de vuurzee onder controle, ondanks inspanningen van ongeveer 2.500 mensen, meer dan een dozijn helikopters en tal van blusvliegtuigen, aldus de lokale autoriteiten.

Lees meer »

21-jarige man aangehouden nadat spectaculaire brand cannabisplantage aan het licht brengt in Oostende

De Brugse onderzoeksrechter heeft een 21-jarige man aangehouden voor zijn aandeel in een cannabisplantage in Oostende. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De plantage werd maandag ontdekt naar aanleiding van een brand in een aanpalend gebouw.
The post 21-jarige man aangehouden nadat spectaculaire brand cannabisplantage aan het licht brengt in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bakkerij Petris uit Wenduine krijgt label 100% West-Vlaams: “We werken met grondstoffen die uitsluitend van eigen bodem komen”

Na een geslaagde tweede deelname aan het culinair event Kok@Zee mocht bakkerij Petris uit Wenduine het kwaliteitslabel ‘100% West-Vlaams’ op zak steken. “Het label betekent voor ons wel wat: we drukken onze naam in West-Vlaanderen, met grondstoffen die uitsluitend van eigen bodem komen”, zegt zaakvoerder Tristan van bakkerij Petris.
The post Bakkerij Petris uit Wenduine krijgt label 100% West-Vlaams:

Lees meer »