Jazz Middelheim in Antwerpen voortaan met Pinksteren: “Betere periode voor Amerikaanse bands”

Jazz Middelheim zal voortaan in het weekend rond Pinksteren plaatsvinden. Het jazzfestival stond meer dan 50 jaar lang in augustus op de agenda, in Park Den Brandt in Antwerpen. Twee jaar geleden ging de organisatie achter het festival failliet en werd er een nieuwe formule gezocht. Eerder raakte al bekend dat de mensen achter de festivals Brosella en Paradise City de organisatie zouden overnemen, en nu is er dus ook een datum beslist. 

Meer krantenkoppen in België

Antwerpse wegpiraat verstopt autosleutel in zijn onderbroek

De lokale politie van Antwerpen heeft een man betrapt die allerlei gevaarlijke verkeersmanoeuvres uithaalde. Hij reed onder meer door het rode licht en tegen de rijrichting in en vormde zo een gevaar voor voetgangers en fietsers. Toen de politie hem aansprak, ontkende hij dat hij met de auto had gereden. Tot de agenten de autosleutel in zijn onderbroek vonden.

Lees meer »

Naar Zaventem omgeleide TUI-vluchten bezorgen passagiers in Deurne kopzorgen: “Vooral oudere reizigers zijn de pineut”

Luchtvaartmaatschappij TUI heeft besloten om tot 6 oktober niet meer op de luchthaven van Deurne te vliegen, waardoor veel getroffen reizigers met de handen in het haar zitten. “De terugrit vanuit Zaventem zorgt voor extra kosten”, vertelt passagier Rudy Cluytens die op 31 juli terugkeert uit Alicante. “Waarom legt TUI voor gedupeerde reizigers geen bus in naar Deurne?”

Lees meer »

Gemeente ligt 50 kilometer van zee, maar wordt geteisterd door duizenden meeuwen: “Net een film waarin een sprinkhanenplaag plots alles overspoelt”

De inwoners van Hyndburn zien sinds kort enkel nog zeemeeuwen als ze naar de hemel boven hun huizen kijken. En dat is opmerkelijk: de Engelse gemeente is volledig omgeven door land en ligt op minstens 50 kilometer van de dichtstbijzijnde kust. De meeuwen worden echter aangetrokken door een vuilnisbelt die recentelijk werd uitgebreid en hebben er hun nesten gebouwd, waardoor

Lees meer »

“Ik heb geen schrik”: volgende opponente van omstreden Khelif roert zich met opvallende posts, beide kampen eisen uitsluiting

Nieuwe kamp van de omstreden boksster Imane Khelif zaterdag op de Olympische Spelen, nieuwe controverse. En hoe: zowel voor Khelif als voor de Hongaarse Anna Luca Hamori wordt de uitsluiting gevraagd. Voor die laatste omwille van (inmiddels verwijderde) haatdragende posts die ze over Khelif op haar sociale media heeft verspreid, wat zou ingaan tegen het olympisch charter.

Lees meer »

Mysterieuze weldoenster laat al haar huizen na aan huurders: “Dat er in deze tijd zulke lieve mensen bestaan, is hartverwarmend”

Bram Brekelmans kan zijn geluk niet op. De eigenares van zijn woning, die in februari op 87-jarige leeftijd overleed, heeft hem zijn huurwoning geschonken. Over twee weken bevestigt hij met een handtekening het legaat en mag hij zich eigenaar noemen van de twee-onder-eenkapwoning in het Limburgse Vaals. En hij is waarschijnlijk niet de enige in het dorp die een complete

Lees meer »

Nu ook bierpaté en bierijs bij Deca Brouwerij

Er wordt getimmerd aan de toekomst bij Bezoekbrouwerij Deca in Woesten. De bieren werden dit jaar omgedoopt tot één merknaam en deze zomer opende een zomerbar de deuren. Nu pakt de brouwerij uit met bierijs van Vleteren Imperial Stout in samenwerking met Ateljee 5 uit Westvleteren en bierpaté met de Vleteren 12 bruin in samenwerking met vleesatelier ’t Potje Paté

Lees meer »

Expo zet Vigor Boucquet, de barokke Veurnse Vlaamse meester, in de kijker: “Het hoogtepunt van zijn carrière situeert zich tussen 1659 en 1668”

Het imposante Stad- en Landshuis op de Grote Markt dateert net zoals de werken van Vigor Boucquet (Veurne 1618/19-1677) uit de 17de eeuw en is de ideale locatie voor een overzichtstentoonstelling van deze barokke kunstenaar. Hij realiseerde zowel decoratieve als religieuze opdrachten, maar blonk vooral uit in zijn stofweergave en als portrettist.
The post Expo zet Vigor Boucquet, de

Lees meer »

“Drugs als je rijdt, altijd rijbewijs kwijt!”: Arro Ieper lanceert nieuwe drugcampagne op Festival Dranouter

Politiezone Arro Ieper lanceert een nieuwe campagne met de slogan ‘Drugs als je rijdt, altijd rijbewijs kwijt’. De cijfers voor positieve drugtesten gaan de hoogte in en er werden vaak meer positieve drugtests dan alcoholtests afgelegd.
The post “Drugs als je rijdt, altijd rijbewijs kwijt!”: Arro Ieper lanceert nieuwe drugcampagne op Festival Dranouter appeared first on KW.be.

Lees meer »