Jari (27) sterft bij ongeval met buggy tijdens teambuilding in Heuvelland: “We zijn verslagen, dit is een grote klap voor ons”

De 27-jarige Jari Vaneeckhoute is vorige zaterdag overleden aan de gevolgen van een tragisch ongeval dat vrijdagnamiddag plaatsvond op een teambuildingdag met zijn collega’s in Heuvelland vlak bij de grens tussen Westouter en het Franse Boeschepe. De jongeman werd uit een buggy geslingerd, is nog ter plaatse gereanimeerd en naar het Jan Ypermanziekenhuis in Ieper overgebracht waar hij overleden is.

Jari Vaneeckhoute is op 7 februari 1997 in Kortrijk geboren als zoon van Philip Vaneeckhoute en Ann Herman die in Rollegem-Kapelle wonen. Hij groeide op in Heule en woonde nu met zijn vriendin Jemme Samyn in Bellegem. Hij studeerde aan het VTI in Gullegem en Izegem. Hij heeft onder meer bij het interieurbedrijf Pia Manu in Ingelmunster gewerkt en bij het meubelbedrijf Planofurn in Waregem. Hij is ook een tijdje zelfstandig schrijnwerker geweest in Rollegem. Sinds twee jaar had hij zijn draai gevonden als ploegchef bij de firma Desmyter, gevestigd in het bedrijvenpark Krommebeek in Beveren-Roeselare. Het bedrijf is gespecialiseerd in houtskeletbouw.

Zwaar ongeval

“Bij wijze van teambuilding maakten we een rondrit met twee buggy’s door Heuvelland”, zegt bedrijfsleider Maarten Desmyter. “We waren met elf personen. Op zeker ogenblik is het misgelopen met de eerste buggy die plots kantelde. Jari werd eruit geslingerd. Ik zat in de tweede buggy en zag het gebeuren. Er waren ook enkele lichtgewonden. We waren uiteraard allemaal totaal verslagen. Maandag hebben wij op het bedrijf samengezeten om deze slag te verwerken. Er is ook verder psychosociale hulpverlening indien nodig.”

Jari werd nog ter plaatse gereanimeerd en naar het ziekenhuis in Ieper overgebracht. “Zijn hart kon nog op gang worden gebracht, maar zijn hersenen waren geraakt”, zegt zijn vader Philip. “Jari werd nog naar het ziekenhuis overgebracht en daar is hij zaterdag door de dokters officieel als overleden verklaard.”

Jari Vaneeckhoute groeide op in de Kortrijksestraat in Heule. Hij heeft een broer en twee zussen. Hij woonde in Bellegem in het huis van zijn grootmoeder Beatrice Vaneeckhoute-Vermeulen die nu op een flat in Heule-centrum woont. De uitvaartdienst vindt plaats op vrijdag 12 juli om 14 uur in de aula van het crematorium Uitzicht in Kortrijk.

The post Jari (27) sterft bij ongeval met buggy tijdens teambuilding in Heuvelland: “We zijn verslagen, dit is een grote klap voor ons” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Parijs is precies Fort Knox”: hoe Olympische Spelen zwaarst bewaakte evenement ooit zal zijn

Nooit eerder zullen de Olympische Spelen – of eender ander evenement tout court – zo zwaar beveiligd worden als de editie die vrijdag start. Met minstens 35.000 agenten, 18.000 soldaten én het grootste legerkamp sinds WOII wordt Parijs noodgedwongen het Fort Knox van Frankrijk. Aan de ganse veiligheidsoperatie hangt een prijskaartje van nagenoeg 250 (!) miljoen euro. Al hebben de

Lees meer »

Leegstaande winkel in Hasselt omgetoverd tot kartonnen koffiezaak

In Hasselt is in de Maastrichterstraat een leegstaande winkel die te huur staat, ingericht met kartonnen meubels. Voorbijgangers kunnen kijken naar een kartonnen koffiezaak of een kledingrek. Zelfs de planten zijn van karton. Het is de bedoeling om aan geïnteresseerde ondernemers te tonen wat er mogelijk is met de ruimte.

Lees meer »

Muzikant Johan Catteeuw zat met Sting in Abbey Road Studios

Vrijdag 19 juli wordt Nieuwpoort getrakteerd op een bijzonder optreden van de wereldberoemde muzikant Sting tijdens het Beach Festival. Wat velen echter niet weten, is dat een van onze eigen muzikanten, de nu 69-jarige Johan Catteeuw, op hetzelfde moment als Sting een plaat heeft opgenomen in de legendarische Abbey Road Studios in Londen.
The post Muzikant Johan Catteeuw zat

Lees meer »

Meer vissen in Demer in Scherpenheuvel door aansluiten oude meanders

Er zitten opvallend meer vissoorten in de Demer. Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit Antwerpen. Sinds de start van het Sigmaplan, 5 jaar geleden, om oude meanders weer aan te sluiten op de Demer tussen Diest en Rotselaar, groeit het aantal vissoorten. Het aansluiten van de meanders moet bij veel regen het water op een natuurlijke manier verspreiden en

Lees meer »

Rock Petrol: explosieve rock, vettige riffs

Het Rock Petrol-festival op zondag 28 juli belooft weer explosieve rock en vettige riffs, met de Duits-Australische band Sweet Electric, blues en metal van Diggeth, de Brusselse glamrock van Strawberry Storm, het West-Vlaams rockduo Olav en de Duitse no-nonsense heavy metalgroep Steelpreacher. Daartussen zwerven een aantal oldtimer auto’s en fifties-hits van The Bel Airs.
The post Rock Petrol: explosieve

Lees meer »

Hoeve De Blauwpoorte, dé populairste trouwspot in Kortrijk: “Iedereen is getraind om perfectie af te leveren”

De zomermaanden zijn een gegeerde periode voor koppels om elkaar het jawoord te geven, iets wat eventlocatie Hoeve De Blauwpoorte duidelijk ondervindt. “Elke vrijdag en zaterdag, en zelfs op feestdagen, is een trouw ingepland. Met een 15-tal mensen vliegen we er vrijdagnacht om 5 uur in om alles tegen 10 uur klaar te hebben voor het volgende koppel”, vertelt zaakvoerder

Lees meer »

Van hoerenbuurt tot legale kunstmuur: expo brengt geschiedenis graffitistraatje in Gent tot leven 

Sinds de jaren 1990 is het Gentse graffitistraatje het canvas voor jonge straatkunstenaars. Voor de nieuwe expo ‘Everything is still there’ schraapte Giftshop.gent laag na laag van de muren om de oude graffitikunstwerken weer tot leven te brengen. Figuurlijk weliswaar, door archiefbeelden van oude graffitimuren tentoon te stellen. Een expo over de geschiedenis loopt nog de hele Gentse Feesten.

Lees meer »

Muurschildering en groengevel fleuren Waregemse stationsomgeving op

De nieuwe mural en groengevel aan het Waregemse stationsgebouw werden onlangs officieel ingehuldigd. “Voortaan zullen zowel treinreizigers als passanten het station herkennen als een oase van kleur in plaats van een grijze plek”, klinkt het. Het stadsbestuur investeerde 37.000 euro in de verfraaiing van de stationsomgeving.
The post Muurschildering en groengevel fleuren Waregemse stationsomgeving op appeared first on KW.be.

Lees meer »