Hoezo, sprookjes bestaan niet? Een geschenk van God, Lamine Yamal, bracht de muur vlak voor Berlijn ten val

Euro 2024, waar gerechtigheid heerst en schoonheid regeert. Spanje mag naar de finale. Olé. In stijl bracht het die dekselse muur van Frankrijk ten val. Aan de hand van Lamine Yamal: een geschenk van God. 

Meer krantenkoppen in België

Nu ook protest aan Downing Street na steekpartij en rellen in Southport

In de nasleep van de rellen in Southport in het Verenigd Koninkrijk gisterenavond, is nu ook protest uitgebroken in de buurt van Downing Street in Londen, waar de Britse premier Keir Starmer zetelt. Honderden demonstranten gooiden er onder andere met vuurpijlen en flesjes. De protesten komen er in nasleep van de dodelijke mesaanval op een kinderdanskamp, waarbij 3 kleine meisjes

Lees meer »

Antwerpse Voka vraagt ontslag havenbaas Jacques Vandermeiren

Tot in Zeebrugge zindert de uitgelekte brief waarmee Voka Antwerpen-Waasland om het ontslag van havenbaas Jacques Vandermeiren vraagt. De Antwerpse ondernemersorganisatie vindt dat die te weinig naar de bedrijven luistert. Ook de Zeebrugse bedrijvenvereniging Apzi-Voka voelt een grotere afstand dan vóór de havenfusie.
The post Antwerpse Voka vraagt ontslag havenbaas Jacques Vandermeiren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jongens van Chiro Tijl trekken op bivak naar Lommel

De jongens van Chiro Tijl organiseren dit jaar hun bivak in het Limburgse Lommel. De Kerels zetten als eersten de reis naar Limburg in. Ze hebben een voorkamp om mee alles in de puntjes te verzorgen tegen dat de hele groep van leden er aan komen. Voor de oudste groepen is er dan een tiendaags
The post Jongens van

Lees meer »

Broer Sam trots op prestatie van paardrijdster Tine Magnus uit Herne op Olympische Spelen: “Supporters scandeerden voortdurend haar naam”

Amazone Tine Magnus werd door haar broer en door heel wat familie en vrienden aangemoedigd tijdens de eventing-competitie op de Olympische Spelen. De paardrijdster uit Merchtem, die tegenwoordig in Herne woont, werd in het landenklassement samen met landgenoten Karin Donckers en Lara de Liedekerke 4e. In het individuele klassement werd ze 28e.

Lees meer »

Gemeente ligt 50 kilometer van zee, maar wordt geteisterd door duizenden meeuwen: “Net een film waarin een sprinkhanenplaag plots alles overspoelt”

De inwoners van Hyndburn zien sinds kort enkel nog zeemeeuwen als ze naar de hemel boven hun huizen kijken. En dat is opmerkelijk: de Engelse gemeente is volledig omgeven door land en ligt op minstens 50 kilometer van de dichtstbijzijnde kust. De meeuwen worden echter aangetrokken door een vuilnisbelt die recentelijk werd uitgebreid en hebben er hun nesten gebouwd, waardoor

Lees meer »

Knokke maakt zich op voor Nacht Van Het Zoute, de meest luxueuze braderie van het land

Het is zonder twijfel de meest glamoureuze én luxueuze braderie van het land waar de beau monde elkaar traditiegetrouw rendez-vous geeft.? Handelaars, juweliers en kunstgalerijhouders bieden hun trouwe klanten een glaasje champagne aan en stellen feestelijk hun allernieuwste exclusieve collecties voor. Al is vrijdagavond iedereen welkom in het Zoute voor de Nacht van het Zoute, waar het nóg meer dan

Lees meer »

Bert Schelfhout is kandidaat nationaal voorzitter Open VLD: “Doe aan politiek om onrechtvaardigheden aan te pakken”

Eerste schepen Bert Schelfhout is een van de acht kandidaten om voorzitter te worden van de nationale Open VLD. Hij hekelt vooral het teveel aan regels in ons land maar is realistisch over zijn slaagkansen.
The post Bert Schelfhout is kandidaat nationaal voorzitter Open VLD: “Doe aan politiek om onrechtvaardigheden aan te pakken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Joodse man wil krantenartikel laten lamineren, maar werkneemster weigert te helpen omdat ze “pro-Palestina” is

In Melbourne is er een opmerkelijke discussie ontstaan tussen een Joodse man en een werkneemster van Officeworks, een winkelketen dat kantoorbenodigdheden verkoopt. De man wilde er een artikel uit de krant Australian Jewish News laten lamineren, maar de vrouw weigerde hem te helpen. “Ik profileer me als pro-Palestina”, zei de vrouw. “We hebben het recht om opdrachten te weigeren.”

Lees meer »