HLN TRANSFERLIVE. Craig Bellamy bondscoach van Wales – Elena Dhont derde landgenote bij Sassuolo

De transfermolen draait op volle toeren. Rode Duivel Arthur Theate trekt niet naar het Saoedische Al-Ittihad ondanks een aankondiging van een princiepsakkoord tot 2027. En wat met Gustaf Nilsson? Verhuist de spits van Union naar Club Brugge? In deze liveblog mist u niets van alle transfernieuws! 

Meer krantenkoppen in België

Jonas (30) en Florence (24) uit bed gebliksemd tijdens nachtelijk onweer in Beselare: “We werden gewekt door een enorm kabaal van brekend glas en vallende brokstukken”

Jonas Desmet (30) en Florence Desimpelaere (24) kwamen woensdagnacht met de schrik vrij toen de bliksem insloeg vlakbij de slaapkamer op hun hoeve in het West-Vlaamse Beselare.
The post Jonas (30) en Florence (24) uit bed gebliksemd tijdens nachtelijk onweer in Beselare: “We werden gewekt door een enorm kabaal van brekend glas en vallende brokstukken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

E-mail eist sabotage Franse spoorwegen op

Verschillende Franse en buitenlandse media hebben zaterdag een e-mail ontvangen waarin de aanvallen op het Franse spoorwegnet van donderdagnacht worden opgeëist door een onbekende groepering. In de mail worden de Olympische Spelen een “viering van het nationalisme, een gigantische vertoning van de onderdrukking van volkeren en staten”.

Lees meer »

André Breckx (87), voorzitter van Seniorenadviesraad in Knokke-Heist, overleden: “Hij zette zich decennialang in voor het verenigingsleven”

André Breckx, voorzitter van de Seniorenadviesraad in Knokke-Heist, is woensdag op 87-jarige leeftijd overleden. André was ook ondervoorzitter van de Vriendenkring Oud Kolonialen Knokke-Heist en van de Vriendenkring Voormalige Force Publique.
The post André Breckx (87), voorzitter van Seniorenadviesraad in Knokke-Heist, overleden: “Hij zette zich decennialang in voor het verenigingsleven” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Alcoholverslaafde man belt aan de lopende band politie zónder zinnige reden: elf maanden cel met uitstel

Een 54-jarige man uit Gistel is veroordeeld tot elf maanden voorwaardelijke gevangenisstraf voor elektronische overlast, afzetterij en belaging. Philippe H. belde vaak zonder zinnige reden naar de politie. De vijftiger pleegt door z’n alcoholverslaving feiten aan de lopende band.
The post Alcoholverslaafde man belt aan de lopende band politie zónder zinnige reden: elf maanden cel met uitstel appeared first

Lees meer »

Hoe artificiële intelligentie sporters naar een hoger niveau kan tillen

Sneller, hoger, sterker: tijdens de Olympische Spelen proberen de atleten hun grenzen te verleggen. Dat doen ze ook dankzij artificiële intelligentie (AI), die helemaal doorbreekt in de sportwereld. Zo zegt zelfs het aantal milliseconden tussen twee hartslagen iets over de fysieke paraatheid, of kan er een strijdplan worden uitgetekend voor een race. Al zijn er ook risico’s aan verbonden: "Ook

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Israëlisch leger zegt Hezbollah-commandant te hebben gedood bij aanval op Beiroet – Hamas waarschuwt voor uitbraak polio in Gaza

Het Israëlische leger heeft naar eigen zeggen een commandant van de sjiitische militie Hezbollah, Fuad Shukr, gedood bij een raketaanval dinsdagavond op een buitenwijk van de Libanese hoofdstad Beiroet. Israël acht Shukr onder andere verantwoordelijk voor de aanval op Majdal Shams, waarbij zaterdag 12 kinderen om het leven kwamen. Het Hamas-ministerie van Gezondheid in Gaza heeft intussen een polio-epidemie uitgeroepen

Lees meer »

De Seine blijft zorgen baren: na regenval is waterkwaliteit weer zo slecht dat training van triatleten wellicht geannuleerd wordt

De hevige regenval die sinds vrijdag in Parijs is gevallen, zal de waterkwaliteit van de Seine waarschijnlijk verslechteren en zo de geplande trainingssessies in de rivier in gevaar brengen. Daarvoor hebben de organisatoren zaterdag gewaarschuwd, al hebben ze vertrouwen dat de triatlonevenementen komende dinsdag en woensdag kunnen plaatsvinden.

Lees meer »

Vijverkaffee schenkt aan goede doelen

Het Vijverkaffee, de zomerse pop-upbar bij Papes Putten in Lichtervelde, start op vrijdag 9 augustus en blijft open tot en met zondag 18 augustus. Vorig jaar konden de organisatoren van het Vijverkaffee iets meer dan 3.800 euro verdelen over vijf goede doelen. Dit jaar kiezen ze voor dezelfde goede doelen.
The post Vijverkaffee schenkt aan goede doelen appeared first

Lees meer »

Onze journaliste belde lukraak in Vlaanderen aan en kwam terug met een wéreldverhaal: “Ik moest mijn kindjes afgeven en zag die van mijn kinderen opgroeien”

Journaliste Annick De Wit en fotograaf Pieter-Jan Vanstockstraeten bellen deze week elke dag aan op hetzelfde adres in een andere plaats, kriskras door Vlaanderen. Vandaag: Veldstraat 5 in Muizen (Mechelen), bij Wendy Vermeulen, jongste dochter Lotte én hun ongelofelijke levensverhaal. “We hebben in dit gezin veel verlies gekend. Maar de liefde, die vieren we.”

Lees meer »

IN BEELD – Première ‘Hot Summer Night’ in Het Witte Paard in Blankenberge: sterke show mét een showpiloot én échte polonaise!!!

De nieuwe avondshow ‘Hot Summer Night’ van Het Witte Paard in Blankenberge is er één om duimen én vingers bij af te likken. De internationale acts zijn supersterk, inclusief wat die showpiloot met zijn ‘stuntvliegtuig’ bracht én ook wat Rubel Medini voorstelde. Jaren geleden stond Rubel al in HWP en sindsdien volgen we hem tijdens zijn internationale carrière.
The

Lees meer »