“Hij was zó verlegen”: het verhaal achter de bijzondere foto’s van Lionel Messi die vier maand oude Lamine Yamal in bad stopt

Bijzondere foto’s van een twintigjarige Lionel Messi en een vier maand oude Lamine Yamal doen hun ronde op het internet. Zeventien jaar geleden stak de nu achtvoudige Ballon d’Or-winnaar tijdens een liefdadigheidsactie de huidige EK-sensatie in bad. Niemand wetende dat het ene supertalent zich eigenlijk bekommerde om het andere. “Het kostte bloed, zweet en tranen. Messi was zó verlegen.” Maar nu zijn de foto’s dus uniek in z’n soort. En dat allemaal dankzij het lot. 

Meer krantenkoppen in België

Leidt DNA-wet tot doorbraak in moordzaak Tania Van Kerkhoven? “Last resort om onderzoek nog één keer nieuw leven in te blazen”

Een klein half jaar sinds de invoering van de nieuwe DNA-wet lijkt die aan te slaan. Verschillende onderzoekers hebben er al gebruik van gemaakt in een poging een doorbraak te forceren in onopgeloste moordzaken. Het parket van Antwerpen bijvoorbeeld hoopt met nieuwe onderzoekstechnieken de moord op de 17-jarige Tania Van Kerkhoven op te lossen.

Lees meer »

Jongen (5) doodgereden door politiewagen

Een vijfjarige jongen is dinsdagavond om het leven gekomen nadat hij gegrepen werd door een voorbijsnellende politiewagen in het Duitse Kassel. Het kind werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed later aan zijn verwondingen.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Erdogan dreigt ermee Israël binnen te vallen – Veiligheidskabinet machtigt Netanyahu om te beslissen over vergelding raketaanval

De Turkse president Erdogan, een felle criticus van Israëls offensief in Gaza, heeft er zondag tijdens een partijbijeenkomst mee gedreigd dat zijn land Israël zou kunnen binnenvallen. Eerder op de dag voerde het Israëlische leger luchtaanvallen uit op Hezbollah-doelwitten in Libanon als vergelding voor de twaalf doden die er zaterdag op een voetbalveld vielen na de raketaanval op de Golanhoogte.

Lees meer »

Hart van 15-jarige Italiaanse internetheilige houdt halt in ons land: “Zijn hart klopte voor het volk”

Een reliekhouder met daarin het hart of liever hartzakje van de zalig verklaarde Carlo Acutis. Daar was het zaterdag om te doen in de Sint-Quintinuskerk in Zonhoven. Het relikwie van de 15-jarige Italiaanse ‘internetheilige’, in 2019 opgegraven 13 jaar na zijn dood, is op tournee doorheen Duitsland en Nederland en maakte nu een eenmalige stop in België.

Lees meer »

LIVE. Trump bekritiseert toespraak Biden en noemt Harris op rally “radicaal-linkse gek die ons land zal vernietigen”

De Amerikaanse president Joe Biden is uit de presidentsrace gestapt. Alles lijkt erop dat vicepresident Kamala Harris de fakkel over zal nemen. Zij heeft intussen voldoende gedelegeerden achter zich om de nominatie van de Democraten veilig te stellen. Het ziet er dus naar uit dat zij het op 5 november zal opnemen tegen Republikeins kandidaat Donald Trump. Volg de aanloop

Lees meer »

Zes weken na zware brand bij buren heropent restaurant Lagaar: “Reinigingsfirma’s zijn hier 14 dagen bezig geweest om alle roet te verwijderen”

“Als de brandweer tien minuten later was geweest, was het volledige plafond van de keuken wellicht ingestort. Al onze elektriciteit was weggesmolten en overal in het restaurant lagen er roetdeeltjes. We konden niet anders dan de deuren sluiten.”
The post Zes weken na zware brand bij buren heropent restaurant Lagaar: “Reinigingsfirma’s zijn hier 14 dagen bezig geweest om alle

Lees meer »

LIVE F1. Duel op twee fronten: wint Hamilton of Russell de GP van België en wat doen Verstappen en Norris voor plek 5

De eerste helft van het F1-seizoen zit er bijna op. Maar eerst gaan alle ogen op de GP van België in Spa Francorchamps. Wereldkampioen Max Verstappen won de vorige drie edities op zijn lievelingsparcours, maar zit niet in zijn allerbeste vorm én heeft bovendien een gridstraf van tien plaatsen gekregen. Hij start vanop de elfde plek. De pole is voor

Lees meer »

Oorlog in Oekraïne zorgt voor enorm milieuschade: “Een derde van het Oekraïens grondgebied is aangetast”

De oorlog in Oekraïne verwoest niet alleen mensenlevens, maar ook de natuur. Dat schrijft het wetenschappelijke magazine EOS. Langs de frontlinie zijn hele regio’s omgevormd tot levenloze landschappen, zwaar vervuild door chemische stoffen van explosieven en militaire voertuigen. Industriële en energie-infrastructuur worden regelmatig aangevallen, wat ernstige milieurampen veroorzaakt.

Lees meer »