Groene palmolieproducent JPG maakt sterk beursdebuut

08:00 De beurs van Kuala Lumpur verwelkomt vandaag Johor Plantations Group (JPG). Het middelgroot plantagebedrijf wil met duurzame teelt en groene energie het verschil maken. 

Meer krantenkoppen in België

Nvidia stelt nieuwe AI-chips uit wegens ontwerpfout

De komst van nieuwe chips voor toepassingen rond artificiële intelligentie (AI) van het Amerikaanse chipconcern Nvidia moet worden uitgesteld, omdat er ontwerpfouten zijn geconstateerd. Dat meldt de doorgaans goed geïnformeerde nieuwswebsite The Information op basis van ingewijden.

Lees meer »

Londen is attractie rijker: dolfijn gespot in de Theems

Er is een dolfijn gespot in de Theems vlak bij Bermondsey, in het zuidoosten van Londen. En ook bij Putney, in het zuidwesten, zwom er eentje rond. Of het om hetzelfde dier ging, is nog niet duidelijk, maar het is alleszins uitzonderlijk. Als het dier niet snel terug naar volle zee zwemt, vrezen experts wel voor het ergste.

Lees meer »

Twee doden na Israëlische aanval in Libanon

Bij een Israëlische aanval op Libanon zijn twee mensen gedood, zo zegt het Libanese nieuwsagentschap NNA. Het zou gaan om een droneaanval, die in de nacht van zondag op maandag is uitgevoerd. Daarbij zijn ook gewonden gevallen, onder wie een minderjarige die zich op een balkon van een nabijgelegen gebouw bevond, klinkt het.

Lees meer »

Venezolaanse oppositie claimt zege in elke deelstaat, dode bij protesten na omstreden herverkiezing Maduro

De Venezolaanse oppositieleider María Corina Machado zegt dat de oppositie 73,2% van de stemuitslagen in handen heeft, waarmee het kan bewijzen dat oppositiekandidaat Edmundo González Urrutia de verkiezingen gewonnen heeft en niet huidig president Nicolás Maduro, die eerder door de Nationale Kiesraad (CNE) officieel uitgeroepen werd tot verkozen president van Venezuela. Zijn herverkiezing zou echter dankzij massale fraude tot stand

Lees meer »

Ondergelopen restaurant De Karper moet klanten na aperitief naar huis sturen door noodweer: “Dankzij ons terras kunnen we zaterdagavond toch openen”

In restaurant De Karper in de Zultse deelgemeente Machelen zorgde de overvloedige regen vrijdagavond voor problemen. Het water van een aantal hoger gelegen straten liep rechtstreeks het restaurant binnen, waardoor de klanten na het aperitief al naar huis moesten. “In enkele seconden stond het water 15 centimeter hoog”, vertelt zaakvoerder Sven Stock.

Lees meer »

Michael en Ilona zijn nieuwe uitbaters van De Stove

38 jaar na de start heeft restaurant De Stove nieuwe uitbaters. Vanaf 5 augustus staat Michael Van Hoyweghen er achter het fornuis, terwijl zijn echtgenote Ilona Vandermoere de gasten zal bedienen. “We combineren de Belgische culinaire traditie met moderne invloeden”, zegt de chef.
The post Michael en Ilona zijn nieuwe uitbaters van De Stove appeared first on KW.be.

Lees meer »