Gewezen milieuraadvoorzitter Louis Roelens overleden

Omringd door de dichtste familie is thuis in Elverdinge Lodewijk ‘Louis’ Roelens (79) overleden. Hij was de gewezen voorzitter van de stedelijke milieuadviesraad Ieper en was tien jaar dijkgraaf Zuidijzerpolder.

Zuidijzerpolder is het orgaan dat instaat voor beheer en onderhoud van het waterleidingsstelsel en zijn kunstwerken, en ook een deel van de polderwegen in een gebied van 10.000 hectare. De gemeenten Alveringem, Lo-Reninge, Vleteren, Houthulst, Diksmuide, Ieper, Langemark en Poperinge vallen gedeeltelijk onder Zuidijzerpolder.

Louis was vroeger actief ten dienste van de gemeenschap. Nog voor de fusie met Ieper was hij in Elverdinge lid van de Commissie Openbare Onderstand, de voorloper van het OCMW. Hij is voorzitter geweest van het oudercomité BLO-school Ieper en zetelde twaalf jaar in de Gemeentelijke Commissie Ruimtelijke Ordening (Gecoro).

Moeder overste Elisabeth

Lodewijk Roelens werd geboren op 22 september 1944 thuis in de Steentjemolenstraat in Elverdinge. Hij was 4,5 jaar toen zijn moeder overleed en woonde toen een jaar in het rusthuis in Elverdinge bij ‘moeder overste Elisabeth’. Daarna verhuisde Louis naar Ons Tehuis in Ieper waar hij het lager onderwijs kon volgen.

Omdat hij niet naar de kleuterschool was geweest, volgde hij tweemaal het eerste leerjaar. Na het derde leerjaar kwam Louis terug thuis bij zijn vader wonen. Van het vierde tot het zevende leerjaar ging hij naar school in Elverdinge. Daarna volgde nog vier jaar middelbaar in het Atheneum in Ieper en dan op zijn zeventiende vervroegd één jaar legerdienst.”

Jagen

Tijdens zijn beroepsloopbaan kende Lodewijk maar één werkgever. “Na een examen ging ik op 11 maart 1963 aan de slag bij de Nationale Maatschappij voor de Kleine Landeigendom dienst ruilverkaveling als toezichter op de werken”, vertelde hij destijds in KW. “In 1988 ging dat over naar de Vlaamse Gemeenschap en vervolgens werd het De Vlaamse Landmaatschappij. Ik ging met pensioen op 1 mei 2006.”

Jagen was zijn grote hobby, het begon allemaal in 1968. Zoon Carlos trad in zijn voetsporen. Louis en zijn echtgenote zijn veel en ver op reis geweest, reizen die hij zelf uitstippelde. Zo trokken ze naar Noorwegen, Amerika en Canada. Later gingen ze enkel nog naar de Ardennen.

Lijst Dedecker

Louis was ook politiek actief. Zo nam hij in oktober 2000 deel aan de gemeenteraadsverkiezingen in Ieper, op de lijst van toen VLD. Zes jaar later stond hij op de lijst VLD-Vivant en was ook kandidaat voor de provincieraadsverkiezingen. Louis werd de allereerste voorzitter van Lijst Dedecker Ieper.

Louis was de echtgenoot van Josephina Hardy. Er zijn drie kinderen Bart, Bruno en Carlos. Daarnaast zijn er vijf kleinkinderen Freya, Cynthia, Emiel, Louis en Marie.

Een stil moment bij Louis is mogelijk in het funerarium van Uitvaartzorg Leo tot en met donderdag van 15 tot 18 uur. Het afscheid vindt plaats op zaterdag 13 juli om 10.30 uur in de Sint-Petrus en Pauluskerk.

The post Gewezen milieuraadvoorzitter Louis Roelens overleden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bevers zetten natuurgebied De Teut in Zonhoven vaak onder water: Agentschap Natuur en Bos legt vlonderpaden en brugje aan

Het Agentschap Natuur en Bos (ANB) gaat vlonderpaden en een brug aanleggen in natuurgebied De Teut in Zonhoven zodat wandelaars niet langer natte voeten krijgen. Het wandelpad stond de laatste jaren vaak onder water, onder meer omdat een beverfamilie net naast het pad een dam bouwde. De bevers zijn ondertussen verhuisd en ANB wil zelf het natte grasland ook herstellen,

Lees meer »

Raymond van het Groenewoud opent verrassend 181e editie van de Gentse Feesten

Aan de Reep heeft Raymond van het Groenewoud de 181e editie van de Gentse Feesten officieel geopend. Gent had een verrassende openingsact beloofd en kon de spanning er tot na 18.00 uur in houden. Burlesque-danseres Zoe Bizoe zaaide even verwarring met een sensuele dans. Van het Groenewoud dook pas daarna op. Voor de Gentse Feesten is hij geen onbekende. Jarenlang

Lees meer »

Bacterievuur flakkert op in perenplantages in Haspengouw door vochtig en warm weer: vochtige meidoornhagen scheren, kan veel schade veroorzaken

Bij het Limburgs meldpunt voor bacterievuur komen er weer meer meldingen binnen. Bacterievuur is een besmettelijke plantenziekte die heel schadelijk is, vooral voor perenbomen. Omdat de bacterie ook voorkomt op meidoorn, dwergmispel en krentenboompje, vraagt de provincie om bij vochtig warm weer die hagen niet te scheren. De wondjes die dan ontstaan, kunnen een snelle verspreiding van de ziekte veroorzaken.

Lees meer »

Eetcafé l’Amitié is geopend: “Waarschijnlijk de beste Picon van Kortrijk”

Op vrijdag 19 juli gaan na vier jaar leegstand de deuren van Bar des Amis opnieuw open als eetcafé L’Amitié. “We hebben de ziel van het pand en café behouden. l’Amitié is een iets hippere en modernere bruine kroeg, met een zeer uitgebreide drankkaart, lunch en verschillende tapas en snacks die je doorlopend kan bestellen.”
The post Eetcafé l’Amitié

Lees meer »

Onze man in de VS ziet hoe Donald Trump voor een zachter imago kiest: “Sprekers leken eropuit om Trump menselijker te laten overkomen”

Op de Republikeinse Conventie zagen we een verrassend nieuwe versie van Donald Trump. Rustiger, minder cassant en aanvallend qua toon – al blijft de inhoud van zijn retoriek ongewijzigd. Dat was niet toevallig; na de recente moordpoging leek Trump bewust te kiezen voor een zachter imago. Trump’s allergrootste talent is echter het bespelen van de media – dus is het

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. ‘Botram!’-kot gevandaliseerd na boze reacties op vegan uuflakke: “Wij willen vlees”

Dag vier van de Gentse Feesten is in mineur begonnen. Het ‘Botram!’-kraam werd gevandaliseerd. Gelukkig heeft het Sint-Baafsplein vanavond heel wat in petto om de sfeer weer op te krikken: om 18.30 uur is het tijd voor de ploegvoorstelling van KAA Gent en om 23 uur klimt Eurosong-winnaar Johnny Logan op het podium. Ook dj Kat Kerhofs en Absynthe Minded

Lees meer »