Ex-leraar in cel na herhaaldelijk partnergeweld

“Zolang hij les gaf, viel het nog mee, maar na zijn pensioen kreeg de drankduivel hem volledig in zijn macht.” De partner van een 67-jarige ex-wiskundeleraar uit Waregem getuigde voor de Kortrijkse rechter over het ondraaglijke leven met een alcoholverslaafde. Het zorgde er uiteindelijk voor dat hij al 9 weken in de cel verblijft…

Jarenlang was de Waregemnaar een gewaardeerd leerkracht wiskunde in een Waregemse school. Hij hield er ook toen wel al van eentje te drinken maar op zijn gedrag en werk was nauwelijks iets aan te merken. Tot hij met pensioen ging…

“Hij werd volledig afhankelijk van alcohol”, aldus zijn partner. “Ik weigerde er nog te kopen maar hij vond altijd wel manieren om er in huis te halen. En als hij gedronken had, werd hij agressief.” Eind 2022 stond de politie voor de eerste keer aan het appartement van het koppel na moeilijkheden. De zestiger bleek zijn partner te hebben geslagen en bij de keel gegrepen. De klachten hielden aan, eind 2023 bedreigde hij haar zelfs met de scherven van een bord dat hij zelf met opzet aan diggelen had gegooid. Ook een tijdelijk huisverbod en een opname in een psychiatrisch ziekenhuis brachten geen soelaas.

Begeleiding

Op 2 mei snoerde hij in een dronken bui een sjaal rond de nek van zijn partner en belandde hij uiteindelijk in de cel. Geboeid stond hij maandag voor de rechter terecht. Nuchter en voor rede vatbaar maar ietwat onverzorgd en getekend door zijn verblijf in de gevangenis.

De openbare aanklager vorderde een celstraf van 18 maanden maar drong ook zelf aan op begeleiding. “Hij zocht troost in alcohol als hij depressief was”, aldus zijn advocaat Stefaan Bonte. “Hij had het moeilijk dat hij zijn (klein-)kinderen niet meer zag en viel na zijn pensioen in het zwarte gat.”

Nuchter

“Hij kon niet meer aan die alcohol weerstaan. Maar de gevangenis is echt niet de ideale plek voor hem. Hij moet via een residentiële opname in een psychiatrisch ziekenhuis aan zijn probleem kunnen werken.” De advocaat vroeg de rechter de ex-leraar zo snel mogelijk vrij te laten.

“Ik zit al 9 weken in de cel en ben dus al die tijd nuchter”, snikte de zestiger. “Ik heb veel nagedacht. Ik wil nooit meer drinken. Vroeger dacht ik altijd dat ik nog wel eentje zou kunnen drinken maar dat is voorbij. Ik heb mijn lesje wel geleerd en ben enorm dankbaar dat mijn partner me nog een kans wil geven.” “Dan wel de laatste”, waarschuwde de vrouw. “Ik weet dat je een goede man bent maar door die alcohol dacht ik op bepaalde momenten dat je gek geworden was.” Vonnis op 16 juli. (LSi)

The post Ex-leraar in cel na herhaaldelijk partnergeweld is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“België barst”: uiterst rechtse groep Voorpost laat weer van zich horen in Komen-Waasten, politici kunnen affiche-actie maar weinig smaken

De politieke spanning begint overal stilaan te stijgen. Partijen maken hun lijsten kenbaar, kopstukken stappen naar voren en militanten bereiden zich voor. Komen-Waasten vormt hier geen uitzondering op, al start het wel met een zure noot. Op enkele plaatsen verschenen affiches van Voorpost met een radicale boodschap. “Er is in onze gemeente geen plaats voor dergelijk radicalisme!”
The post

Lees meer »

‘Bakker Bernard Bakt ze Bruin’ met de Toneelvrienden Aarsele: “Jongeren zetten we centraal ”

Tijdens de kermis in Aarsele is er op kermiszondag traditioneel het wagenspel van de Toneelvrienden Aarsele. Deze keer spelen ze op zondag 4 augustus ‘Bakker Bernard Bakt ze Bruin’, een stuk geschreven door Aarselenaar Hubert Lanckriet. Bijzonder dit jaar: zes van de negen gezichten op het toneel zijn nieuw.
The post ‘Bakker Bernard Bakt ze Bruin’ met de Toneelvrienden

Lees meer »

Bezoeker wordt onwel tijdens optreden 2Fabiola op Tabaksommegang en sterft even later in ziekenhuis

Zondag rond 18 uur legde 2Fabiola hun optreden stil op het terrein van Tabaksommegang, gelegen gedeeltelijk op het grondgebied Meulebeke en Ardooie, nadat een bezoeker onwel was geworden. De dienst 100 en MUG waren vlug ter plaatse. De bezoeker werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij even later is overleden.
The post Bezoeker wordt onwel tijdens optreden 2Fabiola op

Lees meer »