Europese raket Ariane 6 vol Belgische technologie maakt vandaag debuutvlucht en gaat concurrentie aan met SpaceX

Europa’s nieuwste raket, Ariane 6, maakt dinsdag zijn debuutvlucht. Na een pauze van een jaar maakt het Europees ruimtevaartagentschap (ESA) zo duidelijk dat het klaar is om de ruimterace aan te gaan met SpaceX van de Amerikaanse miljardair Elon Musk.

 

Meer krantenkoppen in België

5 gauwdieven opgepakt voor diefstallen op Tomorrowland: “Bij huiszoeking deel van de buit teruggevonden”

De Antwerpse politie heeft 5 Colombiaanse gauwdieven gearresteerd die vorig weekend actief zijn geweest op Tomorrowland. Eerder konden ze al 16 verdachten opgepakt op het festival zelf, nu zijn er nog 5 andere verdachten gevat tijdens een huiszoeking in Sint-Joost-ten-Node. De agenten vonden er gestolen gsm’s terug, 4000 euro, een stukgetrokken gouden halsketting en laptops.

Lees meer »

Dader steekpartij Tielt mogelijk naar hof van assisen

Een man van 22 blijft twee maanden langer in de cel voor de moord op een man van 32 uit Tielt. Dat heeft de raadkamer beslist. 3 jaar geleden stak de twintiger de Tieltenaar dood op straat. Hij kende het slachtoffer niet en heeft tot nu toe ook nog nooit gezegd waarom hij de man doodstak.

Lees meer »

“Soms raakten ze me aan op plekken waar alleen mijn vriend dat mag”: ex-missen getuigen over ongewenst gedrag

“Op de foto grepen en knepen ze er niet naast.” In ‘HUMO’ getuigde voormalig Miss België Dina Tersago hoe ze tijdens haar missenperiode regelmatig te maken kreeg met ongewenst gedrag. Helaas is ze niet de enige schone die daarmee geconfronteerd wordt. Onder meer Nele Somers (40), Emilie Vansteenkiste (22) en Joke Van de Velde (44) getuigen in ‘TVFamilie’ over losse

Lees meer »

TUI moet alle vluchten van en naar Deurne omleiden naar Zaventem, en de pech achtervolgt de reizigers: “De sfeer wordt hier grimmig”

Het zijn pechdagen voor reizigers die vanop Deurne op vakantie wilden vertrekken. Tui heeft alle vluchten moeten omleiden naar Zaventem. Maar ook daar liep het bij één vlucht mis. “De sfeer werd grimmig”, zegt de Antwerpse passagier David Herregodts. Antwerpenaar Michel Vanderhoydonck zegt dat het vaker voorkomt dat vluchten naar Zaventem worden omgeleid.

Lees meer »

TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Israëlische drone viseert rijdende wagen: twee Hezbollah-leden gedood

Bij een Israëlische droneaanval op Libanon zijn twee Hezbollah-leden gedood. Dat meldt het Libanese nieuwsagentschap NNA. Het gaat om Abbas Hijazi en Abbas Salami. De drone viseerde vorige nacht hun rijdende wagen nabij het dorp Meiss Ej Jabal, aan de grens met Israël. Een motor naderde het voertuig en werd ook aangevallen. Lees hier de ontwikkelingen van de afgelopen dagen

Lees meer »

“Solden in augustus zouden ons meer ademruimte geven”: waarom kledingwinkels heil zien in soldenperiode die later valt

Vier op de tien zelfstandige modezaken verkochten de afgelopen zomersolden minder dan vorig jaar in dezelfde periode. Dat blijkt uit cijfers van Mode Unie en Unizo. Handelaars stellen vast dat de seizoenen opschuiven, waardoor zij te weinig ademruimte krijgen. “Iedereen in de sector was in paniek, dus werd er vanaf het begin meer korting gegeven.”

Lees meer »