Euronext Brussel: Argenx houdt Bel20 op het droge

12:45 De onzekerheid op de Europese beurzen houdt aan. Op Euronext Brussel is de kleine winst van de Bel20 aan zwaargewicht Argenx te danken. Umicore en KBC staan om uiteenlopende redenen onder druk. 

Meer krantenkoppen in België

Op eerste tropische dag moet brandweer oververhit dak op: “Het was er zeker 50 graden, maar iemand moet het doen”

Op de eerste tropische dag van het jaar moest de brandweer een oververhit dak inspecteren na een melding van brand in het West-Vlaamse Geluwe. “Ik viel net niet flauw en kon nog op tijd de collega’s waarschuwen”, zegt Wannes Rabaey (29), een beginnende brandweerman.
The post Op eerste tropische dag moet brandweer oververhit dak op: “Het was er zeker

Lees meer »

Harelbeekse burgerdochter Yasmine Top gaat in Kortrijkse politiek voor Vooruit: “Ben opgegroeid met politiek”

Yasmine Top (31), dochter van de Harelbeekse Vooruit-burgemeester Alain Top (57), zal de 32e plaats innemen op de Kortrijkse lijst bij de socialisten voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Ze was eerder al actief in Harelbeke en Gent voor de partij. “Papa is heel tevreden met mijn keuze.”
The post Harelbeekse burgerdochter Yasmine Top gaat in Kortrijkse politiek voor Vooruit: “Ben

Lees meer »

Na één sms nam uitbater van populaire strandbar beslissing waardoor vermist meisje (11) teruggevonden werd

Aan het strand van Knokke-Heist was het woensdagavond alle hens aan dek. Een 11-jarig meisje werd ’s avonds voor het laatst in het water gezien toen de ouders alarm sloegen toen het meisje maar niet terug kwam. De hulpdiensten zetten meteen een grootschalige zoekactie op poten. Het meisje werd uiteindelijk vijf kilometer verderop gevonden dankzij een noodbericht van de politie.

Lees meer »

“Enige kippenvel dat ik kreeg was van de ervaring zelf”: Belgian Cats genoten met volle teugen van openingsceremonie, ondanks de regen

Geen paniek, beste fans van de Belgian Cats: ze zijn nog allemaal gezond en wel na twee uurtjes op de boot tijdens de openingsceremonie. “Ik heb toch nergens een snotvalling gehoord,” grapt kapitein Emma Meesseman, die zegt helemaal klaar te zijn voor de eerste poulematch maandag tegen Duitsland, zelfs zonder Julie Allemand. “We weten voor wie we spelen: voor Julie,

Lees meer »

Oude coca-colasite in Hasselt is helemaal vernieuwd

Op de oude coca-colasite aan het kanaal in Hasselt is al een eerste groter bedrijf opnieuw actief. Een groot deel van rest van het gebouw is intussen opgeleverd aan bedrijven die er ruimte hebben gekocht. Een stuk grond van 1 hectare langs het kanaal blijft wel nog braak liggen, totdat er kopers voor gevonden zijn.

Lees meer »

Technische Scholen Mechelen koopt bedrijfsgebouw op Douaneplein: “Ideaal voor auto- en houtopleidingen”

Technische Scholen Mechelen (TSM) koopt een gebouw van transportbedrijf Ninatrans op het Douaneplein om er opleidingen in onder te brengen waarvoor veel praktijkruimte nodig is. "Voor onder andere onze auto- en houtopleidingen is een locatie net buiten het stadscentrum ideaal", zegt technisch adviseur en coördinator van de scholengroep Christoph Bernaerts. Ten vroegste in september 2026 zal de campus opengaan.

Lees meer »