Enorme ravage na vermoedelijke windhoos in Londerzeel en omgeving: “Mijn huis is onbewoonbaar, de muren zijn gescheurd”

In Londerzeel is het gemeentelijk rampenplan van kracht door stormschade, nadat enorme ravage werd aangericht, net als in het naburige Ramsdonk. De brandweer kreeg zo’n 850 oproepen binnen.

 

Meer krantenkoppen in België

Céline Dion zingt vanop de Eiffeltoren voor het eerst sinds diagnose van stiff-person-syndroom tijdens openingsceremonie Olympische Spelen

Het gonsde van de geruchten dat Céline Dion zou optreden op de Olympische Spelen, en de geruchten bleken waarheid. En hoe! Vanop de Eiffeltoren sloot de Canadese zangeres de openingsceremonie van de Olympische Spelen af. Het is de eerste keer dat Dion op het podium staat sinds ze naar buiten bracht dat ze aan het stiff-person-syndroom lijdt.

Lees meer »

30 dode vissen in Zwalm door warmte, lage waterstand en vervuiling

Brandweermensen hebben in Meilegem, bij Zwalm, zo’n 30 dode vissen uit het water gehaald. Ze probeerden andere dieren te redden door extra water in de oude Scheldearm te spuiten. Zuurstofgebrek en het vele eendenkroos zijn enkele van de oorzaken van de vissterfte. "Ook vervuiling speelt een rol, een structurele oplossing is op dit moment te duur", zegt schepen Patrick Moreels

Lees meer »

“Als vurige fans blijven we erin geloven”: gejuich en gevloek in thuisstad Emma Meesseman na tweede olympisch verlies

In de thuisstad van Emma Meesseman en Elise Ramette leven ze op hoop na het tweede olympisch verlies van de Belgian Cats donderdagavond. “Dit keer speelden ze wel een beirematch”, klonk het voor de schermen van het sportcentrum.
The post “Als vurige fans blijven we erin geloven”: gejuich en gevloek in thuisstad Emma Meesseman na tweede olympisch verlies appeared

Lees meer »

De transformatie van KVK: van vogel voor de kat tot kandidaat voor de middenmoot? “Huiswerk is tijdig gemaakt”

KV Kortrijk lijkt op een jaar tijd volledig getransformeerd. Exact een jaar geleden schreef iedereen de club nog af. Nu is dat helemaal anders. KVK wordt gezien als een veelbelovende club die de middenmoot mag ambiëren dit seizoen. Een opmerkelijke verandering en daar zijn meerdere redenen voor, ziet ook Pieter Eecloo die als CEO Sports alles van dichtbij meemaakte.

Lees meer »

Opgepakte terreurverdachten gelinkt aan ISKP: “Enige tak van IS die intentie en capaciteit heeft om hier aanslagen te plegen” 

De terreurverdachten die gisteren bij huiszoekingen over het hele land werden opgepakt, worden gelinkt aan ISKP, de IS-tak die vooral in Centraal-Azië actief is. Ook bij ons waarschuwde Staatsveiligheid al meerdere keren voor de terreurgroep, die wordt omschreven als de enige tak van IS die zowel de intentie als capaciteit heeft om bij ons aanslagen te plegen. Wat is die

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Poetin dreigt productie van kernwapens voor de middellange afstand herop te starten

De Russische president Vladimir Poetin dreigt ermee om de productie van kernwapens voor de middellange afstand opnieuw op te starten als de Verenigde Staten hun raketten stationeren in Duitsland of elders in Europa. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky belooft een betere verzorging voor oorlogsinvaliden in zijn land. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Mortsella is de nieuwe heemkundige kring van Moorsele

Een heemkundige kring is voor een stuk de bewaker van onze geschiedenis. Verschillende Moorselenaren zijn al jaren actief onder de paraplu van de Wevelgemse kring Wibilinga. Nu zetten ze de stap naar een eigen vereniging.
The post Mortsella is de nieuwe heemkundige kring van Moorsele appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oekraïense atleten jagen olympische droom na temidden oorlogsnachtmerrie: “Het leger of de Spelen, ik moest sowieso blijven trainen”

Ze verloren vrienden, moesten trainen in erbarmelijke omstandigheden of leefden onder Russische bezetting, maar toch zijn ze erbij in Parijs. Synchroonzwemsters Maryna (23) en Vladyslava (23) Aleksiiva en hoogspringer Andriy Protsenko (36) zijn drie van de 140 Oekraïense atleten op de Olympische Spelen. Hun leven is getekend door dezelfde gruwel – de oorlog in hun land, hun verhaal is er

Lees meer »