En plots heeft Liliane (75) geen energieleverancier meer: “Fluvius dreigt om levering van gas en elektriciteit te stoppen”

“Ik ben een alleenstaande vrouw van 75. Ik heb geen computer. Daarom ben ik een gemakkelijk slachtoffer.” Liliane Coninckx uit Turnhout slaapt niet meer sinds ze vorige week een brief ontving waarin staat dat ze binnenkort geen gas of elektriciteit meer krijgt.

 

Meer krantenkoppen in België

Korpschef en burgemeester over feestende Nederlandse tieners in Knokke: “Beter beheersbaar dan vorig jaar”

Dat hun aanwezigheid in Knokke opvalt, valt niet te ontkennen. Overdag vertoeven ze in appartementen en villa’s die betaald worden met de kaart van mama en papa en ‘s avonds laten ze zich volledig gaan in de uitgaansbuurt van Knokke. ‘Knokke Off’, maar dan in het echt zeg maar. Op het Alfred Verweeplein is het toontje al dagenlang ‘Hollands’. Maar

Lees meer »

Tekenles volgen bij striptekenaar Ferry Van Vosselen: “Passie die me nooit meer heeft losgelaten”

In Aarsele kun je tekenles volgen bij niemand minder dan Ferry Van Vosselen (80), een van de beste scenarioschrijvers en striptekenaars van ons land. Van Vosselen werkte onder meer voor de stripreeksen van Bessy, Kuifje en Ian Kaledine, won het Gouden Potlood op het Stripfestival in Middelkerke en een Bronzen Adhemar voor zijn stripreeks ‘De Kronieken van Panchrysia’. “Ik teken

Lees meer »

Jongens van Chiro Tijl trekken op bivak naar Lommel

De jongens van Chiro Tijl organiseren dit jaar hun bivak in het Limburgse Lommel. De Kerels zetten als eersten de reis naar Limburg in. Ze hebben een voorkamp om mee alles in de puntjes te verzorgen tegen dat de hele groep van leden er aan komen. Voor de oudste groepen is er dan een tiendaags
The post Jongens van

Lees meer »

Na drie jaar duidelijkheid over verhuis wegens nieuwe sluis: scheepshersteller Gardec blijft in haven Zeebrugge

De maritieme metaalconstructeur Gardec in Zeebrugge is van plan om zijn activiteiten in de Kustlaan naar de Kiwiweg te verhuizen. Het bedrijf moet naast de Visartsluis weg voor de aanleg van de nieuwe sluis. De ateliers aan de visserijcluster blijven wel bestaan en worden zelfs vernieuwd.
The post Na drie jaar duidelijkheid over verhuis wegens nieuwe sluis: scheepshersteller Gardec

Lees meer »

‘Ongrijpbare’ mede-oprichter van het Sinaloa-drugskartel dan toch opgepakt in VS

De Mexicaanse drugsbaron Ismael ‘El Mayo’ Zambada, een van de oprichters van het beruchte Mexicaanse Sinaloa-drugskartel, is in handen van de Amerikaanse autoriteiten. Een van de zoons van Joaquin ‘El Chapo’ Guzmán, Joaquin Guzmán López, ook een belangrijke leider van het kartel, werd eveneens opgepakt. Ze werden in El Paso in de Amerikaanse staat Texas gearresteerd, zei de Amerikaanse procureur-generaal

Lees meer »

Nieuwpoortse adviesraad voor personen met een handicap klaagt ontoegankelijkheid van bankautomaat aan

De stedelijke adviesraad voor personen met een handicap heeft zaterdag 27 juli actie gevoerd bij het Cash-punt in de Albert I-laan 176 in Nieuwpoort-Bad. Dit gebouw blijkt ontoegankelijk voor mensen met een mobiliteitsprobleem en de adviesraad eist nu dringende aanpassingen om de toegankelijkheid te verbeteren.
The post Nieuwpoortse adviesraad voor personen met een handicap klaagt ontoegankelijkheid van bankautomaat aan

Lees meer »

Nadine leeft met donororganen, Marc dankzij een medische studie: “Telkens ik denk aan wat onze zoon Kevin te wachten staat, moet ik wenen”

Wie eens echte levenskunstenaars bezig wil zien, kijkt naar Nadine en Marc. “Wij hebben allebei een tienjaarsabonnement op het UZ in Gent, mét verlengingen”, lacht zij. “Maar hé, met compassie zijn we niks.” Er is wel één groot pijnpunt: haar aandoening is erfelijk. Zoon Kevin keerde erdoor terug uit zijn tweede thuisland Taiwan.

Lees meer »