Eerste alcoholkliniek voor tieners nog niet gesmaakt door jongeren en ouders: “Nochtans broodnodig”

In verschillende Antwerpse ziekenhuizen worden jongeren die op spoed belanden met een alcoholvergiftiging een nazorgtraject aangeboden om herval te voorkomen. Alleen weigeren veel tieners of hun ouders om daaraan deel te nemen. “Nochtans is het zo belangrijk.”

 

Meer krantenkoppen in België

De babysit valt niet onder de familiale verzekering: “Het is verplicht een verzekering voor huispersoneel te hebben”

Je bent verplicht een verzekering voor huispersoneel te hebben wanneer je een betaalde oppas voor je kinderen hebt, die niet via een bedrijf of vereniging tewerkgesteld wordt. Op die manier is de babysit voldoende verzekerd en draai jij niet voor de kosten op. "Dat zegt de Arbeidsongevallenwet", duidt Barbara Van Speybroeck van Assuralia, de Beroepsvereniging van Verzekeringsondernemingen.

Lees meer »

IN BEELD. De opmerkelijkste beelden van de openingsceremonie van de Olympische Spelen

De Olympische Spelen zijn vrijdagavond officieel van start gegaan. 37 Belgische atleten namen deel aan de vier uur durende openingsceremonie op de Seine. Natgeregend, maar veilig en wel bereikten de atleten en de olympische vlam het eindpunt; de Eiffeltoren. Ook koning Filip, koningin Mathilde en premier Alexander De Croo ontsnapten niet aan de regen tijdens de openingsceremonie. Bekijk hier de

Lees meer »

“De rookontwikkeling was enorm”: Dino (62) breekt deur open om buurvrouw (82) te redden uit brand in Wervik

Paniek dinsdagavond in centrum Wervik: toen brand werd opgemerkt, verlieten mensen in allerijl hun rijhuis, behalve de 82-jarige vrouw uit wiens woning de rook kwam. Buurman Dino Malfait (62) twijfelde niet en forceerde de deur. “We mogen van geluk spreken dat we thuis waren”, klinkt het. Intussen liet het parket weten dat de vrouw buiten levensgevaar is.
The post

Lees meer »

Laatste waterzuiveringsinstallatie van Limburg komt in Diepenbeek

Aquafin gaat een rioolwaterzuiveringsinstallatie bouwen in Diepenbeek. Op termijn moet die het rioolwater van 20.000 inwoners zuiveren. Vandaag gebeurt dat nog in Hasselt, maar die installatie is zo zwaar belast, dat uitbreiden niet mogelijk is. Volgens Aquafin wordt de installatie de laatste in Limburg en zal ze in 2027 operationeel zijn.

Lees meer »

Rock Petrol brengt oldtimers en rockbands opnieuw samen in Wingene

Het is intussen een vaste traditie geworden: op de laatste zondag van juli verzamelen oldtimers zich op de parking aan de Verrekijker, terwijl de rockliefhebber zich in de zaal binnen kan vergapen aan een resem geweldige rockbands. Rock Petrol is op zondag 28 juli alweer aan de achtste editie toe.
The post Rock Petrol brengt oldtimers en rockbands opnieuw

Lees meer »

EXCLUSIEF. In het spoor van Viktor Verhulst op Tomorrowland: “Eerste single krijgt vorm, zelfs interesse uit Amerika”

De Chinezen filmden de volle zestig minuten. De Mexicanen zweetten alsof hun leven er van afhing. Viktor Verhulst (29) wordt over drie dagen dertig jaar en trakteerde Tomorrowland op een rondje. Zijn eerste soloset in Boom – na proefdraaien in Dubai, Ibiza en Saint-Tropez – en gesmaakt door 6.000 fans. “Terwijl ik begin dit jaar schrik had dat niemand voor

Lees meer »

EXCLUSIEF. “Hij moet de waarde van geld kennen”: prins Laurent reageert op jetsetvakantie van zoon Aymeric

Geen zomervakantie voor prins Laurent (60), zo vertelt de Monseigneur ons zelf. Hij is alleen thuis in Tervuren achtergebleven, terwijl zijn vrouw prinses Claire (50) en hun drie kinderen in het zuiden van Frankrijk zitten, bij koning Albert en koningin Paola. Zoon Aymeric (18) zet intussen de bloemetjes buiten in het nachtleven van het mondaine Saint-Tropez. “Maar hij doet ook

Lees meer »