Een-tweetje voor SD-Worx: Fisher-Black wint derde etappe voor Kopecky na ongeziene slijtageslag

In de Giro Donne eindigde de derde etappe vandaag op een lange, lopende klim. De vraag was of Kopecky (28) na een vijfde plaats en tweede plaats, vandaag wel de zege kon pakken. Ze ging goed mee op de lange klim, maar ging niet mee met de aanval van Fisher-Black. Haar ploeggenoot won en Kopecky sprintte nog naar een tweede plaats. Opnieuw nét niet dus. 

Meer krantenkoppen in België

LIVE CERCLE BRUGGE-KILMARNOCK (do, 20u00). “Groepsfase halen is ons doel”: Muslic spreekt duidelijke taal voor beslissende Europese terugmatch – Van der Bruggen: “Sterke thuisreputatie opgebouwd”

Na het 1-1-gelijkspel tegen het Schotse Kilmarnock is het alles of niet voor Cercle Brugge in de Europa League. Donderdag moet de Vereniging volop aan de bak willen ze zich plaatsen voor de derde voorronde. Zetten ze hun Europese parcours verder met een thuisoverwinning? Kijk donderdag live op VTM2 en VTM GO, of mis niets van de actie via deze

Lees meer »

Eerste F-16’s in Oekraïne aangekomen

De eerste F-16-gevechtsvliegtuigen zijn aangekomen in Oekraïne, zo bericht het nieuwsagentschap Bloomberg op gezag van anonieme bronnen. Volgens die bronnen zou het gaan om een klein aantal toestellen.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. 300 schepen en 20.000 manschappen: Rusland start meerdaagse marineoefening

De Russische marine is een meerdaagse oefening gestart in de Noordzee, de Stille Oceaan, de Oostzee en de Kaspische Zee. Aan het manoeuvre nemen meer dan 300 schepen van de marine en meer dan 20.000 manschappen deel. Daarnaast worden ook tot 50 vliegtuigen en helikopters ingezet, aldus het Russische ministerie van Defensie.Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

EXCLUSIEF. In het spoor van Viktor Verhulst op Tomorrowland: “Eerste single krijgt vorm, er is zelfs interesse uit Amerika”

De Chinezen filmden de volle zestig minuten. De Mexicanen zweetten alsof hun leven ervan afhing. Viktor Verhulst (29) wordt over drie dagen 30 en trakteerde Tomorrowland alvast op een rondje. Zijn eerste soloset in Boom – na proefdraaien in Dubai, Ibiza en Saint-Tropez – en gesmaakt door 6.000 fans. Onze festivalreporter week niet van zijn zijde en volgde hem de

Lees meer »

Israël blijft belangrijke tegenstanders uitschakelen: “Hamas-commandant en prominent Hezbollah-lid gedood terwijl ze in wagen zaten”

Bij twee verschillende droneaanvallen op wagens zijn naar verluidt een Hamas-commandant en een prominent Hezbollah-lid gedood. Het Israëlische leger blijft op die manier belangrijke tegenstanders uitschakelen. De Verenigde Staten brengen extra oorlogsschepen en gevechtsvliegtuigen naar het Midden-Oosten om Israël te helpen tegen een eventuele aanval van Iran en diens bondgenoten. Volg alle updates in onze liveblog.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Iran waarschuwt Israël: “Nieuwe militaire avonturen in Libanon kunnen onvoorziene gevolgen hebben”

Het Israëlische leger heeft luchtaanvallen uitgevoerd op Hezbollah-doelwitten in Libanon. Dat gebeurde onder meer in Shabriha, Burj el-Shemali, Kfar Kila en Tayr Harfa. De actie is een vergelding voor de twaalf doden die er op een voetbalveld vielen na de raketaanval op de Golanhoogte. Iran waarschuwt Israël intussen dat nieuwe militaire “avonturen” in Libanon “onvoorziene gevolgen” kunnen hebben. Volg alle

Lees meer »

KLJ Beseveld, wielertoeristenclub en café ’t Hoekske in Geluveld vol lof over betreurde Tiebe (18): “Hij was altijd opgewekt, vrolijk en goedlachs”

In Geluveld is de verslagenheid bijzonder groot na het overlijden van Tiebe Blanckaert (18). Op sociale media postten KLJ Beseveld (Beselare-Geluveld), de Vrije Wielertoeristen Geluveld en uitbater Milan Salomez van café ’t Hoekske een pakkend eerbetoon. ‘Vriend van iedereen’, zo staat het op de rouwbrief. De jonge fietser kwam dinsdagmorgen om het leven tijdens het dwarsen van de expresweg N58,

Lees meer »