Drie jaar na overstromingen in Wallonië houdt River Cleanup laatste schoonmaakactie

Vrijwilligers van de ngo River Cleanup houden op 13 juli in Tilff, een deelgemeente van Esneux, een laatste schoonmaakdag, drie jaar na de overstromingen van 2021. Dat kondigt de organisatie dinsdag aan.

 

Meer krantenkoppen in België

Gedenkmuur voor huisdieren aan kerkhof Herfelingen

Aan het kerkhof in Herfelingen (Herne) wordt volgende week een gedenkmuur voor huisdieren opgericht. De gemeente stelt via haar burgerbudgetten – subsidies die de inwoners zelf aan bepaalde projecten mogen toewijzen – 7.200 euro ter beschikking om het voorstel van de plaatselijke Rotary Club te realiseren.

Lees meer »

Geen treinen tussen Lille-Flandres en Kortrijk of Doornik zaterdag door staking SNCF

Door een staking bij de Franse spoorwegmaatschappij SNCF zullen er zaterdag vanuit Kortrijk of Doornik geen IC-treinen rijden naar het station Lille-Flandres, in de Noord-Franse stad Rijsel. Dat heeft de Belgische spoormaatschappij NMBS vrijdag meegedeeld.
The post Geen treinen tussen Lille-Flandres en Kortrijk of Doornik zaterdag door staking SNCF appeared first on KW.be.

Lees meer »

100 banen gaan verloren bij CNH Industrial Zedelgem

Bij de producent van landbouwmachines CNH Industrial in Zedelgem zijn sinds het begin van het jaar 100 banen verloren gegaan. Dat schrijft De Tijd op zijn website. De vraag naar landbouwmachines is gedaald. Daarom ligt ook de montageafdeling langer stil dan gewoonlijk.

Lees meer »

Noord-Amerika kreunt onder bosbranden: Californië vreest voor een drama, schade in Canadese bergstad Jasper wordt duidelijk

Het westen van Noord-Amerika wordt geteisterd door zware bosbranden. In het Canadese bergstadje Jasper is het ergste leed geleden en likken de inwoners hun wonden. Maar in de Amerikaanse staat Californië lijkt het ergste nog te moeten komen. Daar vreest men voor een herhaling van de historisch zware branden van 2018. Doordat de vegetatie zo droog is, kunnen bosbranden erg

Lees meer »

Aanval op bases van internationale coalitie in Irak en Syrië

Op twee bases in Irak en Syrië waar zich troepen van de internationale coalitie bevinden, zijn donderdag en vrijdag raketten afgevuurd. Dat zeggen Iraakse en Amerikaanse veiligheidsverantwoordelijken en een ngo. Dergelijke aanvallen waren eerder frequent tijdens de vroege fasen van het conflict tussen Israël en de Palestijnse Hamas-militanten, maar zijn sindsdien afgenomen.

Lees meer »