Directeur van extreemrechtse Rassemblement National neemt ontslag na nederlaag bij Franse verkiezingen

Gilles Pennelle (61), de directeur van de extreemrechtse Franse partij Rassemblement National, heeft ontslag genomen. Dat hebben bronnen binnen de partij bevestigd na eerdere berichtgeving door de Franse krant ‘Le Monde’. 

Meer krantenkoppen in België

LIVE. Iran waarschuwt Israël: “Nieuwe militaire avonturen in Libanon kunnen onvoorziene gevolgen hebben”

Het Israëlische leger heeft de voorbije nacht luchtaanvallen uitgevoerd op Hezbollah-doelwitten in Libanon. Dat gebeurde onder meer in Shabriha, Burj el-Shemali, Kfar Kila en Tayr Harfa. De actie is een vergelding voor de twaalf doden die er op een voetbalveld vielen na de raketaanval op de Golanhoogte. Iran waarschuwt Israël intussen dat nieuwe militaire “avonturen” in Libanon “onvoorziene gevolgen” kunnen

Lees meer »

Nu ook blinde Barbie-pop op de markt

De bekende Barbie-poppen hebben nu ook een variant met een visuele beperking. Speelgoedfabrikant Mattel wil op die manier een bredere afspiegeling van de maatschappij in zijn producten tonen. De nieuwe pop heeft een stok en draagt een zonnebril, zo zegt het bedrijf.

Lees meer »

Gigantische bosbranden teisteren Canada en VS: waar zijn de grootste brandhaarden? En hoe zijn de branden ontstaan?

Brandweerlieden in Canada en de Verenigde Staten proberen al dagenlang verschillende bosbranden onder controle te houden. Koelere temperaturen en meer vochtige lucht kunnen helpen in de strijd, maar "mogelijk zullen enkele brandhaarden nog maanden doorgaan". Hoe groot is de schade tot nu toe? En hoe zijn de branden ontstaan? Enkele vragen en antwoorden op een rijtje.

Lees meer »