Dierenrechtenorganisaties kunnen geen rechtszaken meer aanspannen voor dierenmishandeling: “40 jaar terug in de tijd”

Dierenrechtenorganisaties kunnen geen rechtszaken meer opstarten wegens dierenmishandeling, omdat ze daar volgens de wet geen persoonlijk belang bij hebben. Dat schrijft de krant De Standaard na een arrest van het Hof van Cassatie. Door deze nieuwe uitspraak vrezen dierenrechtenorganisaties dat dierenleed in België nog amper vervolgd kan en zal worden. 

Meer krantenkoppen in België

Van jetsetleven in Dubai tot fraudezaak in rechtbank: ‘Temptation’ Megan krijgt eigen realityreeks op Streamz

Megan Desaever (25) werd wereldberoemd in Vlaanderen dankzij haar deelname aan ‘Temptation Island’ in 2018, en sindsdien bleef het leven van de influencer en Only Fans-model tot de verbeelding spreken. Reden genoeg voor Streamz om de avonturen van de West-Vlaamse in een docusoap te gieten, die ‘Megan: een bewogen jaar’ heet en dit najaar te zien zal zijn op de

Lees meer »

West-Vlaamse adjunct-hoofdredacteur van Humo met dood bedreigd na column Herman Brusselmans

De heisa rond de column van Herman Brusselmans in Humo kent een nieuw triest dieptepunt. Adjunct-hoofdredacteur Matthias Vanderaspoilden, in een ver verleden nog aan de slag bij De Krant van West-Vlaanderen, werd met de dood bedreigd via Instagram. De West-Vlaming diende klacht in bij de politie.
The post West-Vlaamse adjunct-hoofdredacteur van Humo met dood bedreigd na column Herman Brusselmans

Lees meer »

KIJK. Dries Mertens en Jan Vertonghen blooperen erop los in oproepvideo ‘Masters of Madness’: “Waren we niet aan het oefenen?”

Nog tot 18 augustus kunnen mensen zich inschrijven voor ‘Masters of Madness’. Dat is een nieuwe voetbalcompetitie van Dries Mertens en Jan Vertonghen waarin 80 mannen en vrouwen verdeeld over acht gemengde teams het tegen elkaar opnemen. De twee profvoetballers willen een oproepvideo maken met regisseur Jan Eelen – vooral gekend als het brein achter ‘Het Eiland’ en ‘In de

Lees meer »

Hulpdiensten bevrijden dementerende vrouw die met vingers klem zit tussen deur van rusthuis in Veurne: “Vingertoppen waren al koud”

De brandweer en ambulanciers van Veurne moesten woensdagochtend vroeg uitrukken voor een vreemde bevrijding. Een dementerende vrouw bleek zichzelf in het woonzorgcentrum opgesloten te hebben in het toilet met haar vingers tussen de deur. Ze zat wellicht al even klem, maar kon gelukkig snel geholpen worden.
The post Hulpdiensten bevrijden dementerende vrouw die met vingers klem zit tussen deur

Lees meer »

Campagne ‘Een zee aan vrije tijd’ zet Oostends verenigingsleven in de schijnwerpers

Met de zomervakantie bijna achter de rug, staat Oostende klaar om vanaf september haar bruisende vrijetijdsaanbod te vieren. Met de vernieuwde campagne ‘Een Zee aan Vrije Tijd’ wil de stad de vele verenigingen het hele jaar door in de spotlights zetten en ondersteunen met een uitgebreid vormingsaanbod.
The post Campagne ‘Een zee aan vrije tijd’ zet Oostends verenigingsleven in

Lees meer »

DEBAT VAN DE DAG. Zijn boetes voor ouders van leerlingen die weigeren verantwoordelijkheid te nemen een goed idee?

Ouders die weigeren hun verantwoordelijkheid te nemen, kunnen mogelijk een GAS-boete krijgen. Denk aan onbetaalde schoolfacturen of kinderen die te laat komen of te vaak afwezig blijven. Kortom, ouders die het schoolreglement niet naleven of elke medewerking met de school weigeren. Dat staat in de onderhandelingsnota waarover CD&V, Vooruit en N-VA samenzitten. N-VA dringt er ook op aan dat anderstaligen

Lees meer »

BEKIJK: Lokale politiezone Lanaken-Maasmechelen zoekt getuigen na aanval op supportersbus Patro Eisden Maasmechelen

In het onderzoek naar de aanval op een supportersbus van Patro Eisden Maasmechelen doet de lokale politiezone Lanaken-Maasmechelen op sociale media een oproep aan mogelijk getuigen. De politie probeert de daders te identificeren. En omdat die daders wellicht supporters zijn van KRC Genk, werkt de politiezone Lanaken-Maasmechelen ook intensief samen met de collega’s van de lokale politiezone CARMA in Genk.

Lees meer »

Yves Miroir vraagt nu ook ontslag van burgemeester Bart Tommelein in dossier rond schepen Kurt Claeys: “Hij was op de hoogte, maar deed niks”

Yves Miroir, die klacht indiende bij het parket van West-Vlaanderen tegen Kurt Claeys, vraagt nu ook het ontslag van burgemeester Bart Tommelein (Open VLD). Volgens het oppositieraadslid was de burgemeester ‘al een tijdje op de hoogte’ van de dubieuze investeringen van Claeys, maar ondernam hij geen actie. Tommelein ontkent alvast met klem. “Dit is een politiek spel om zoveel mogelijk

Lees meer »

Boenk erop, los goud: Pommelien Thijs versiert jong en oud op Pukkelpop

Raak van bij de eerste seconde. En hoe. Pommelien Thijs (23) kreeg de ondankbare opdracht om op de laatste dag van Pukkelpop het hoofdpodium te openen, en wist de dreiging van een leeg festivalterrein vakkundig te ontwijken. De jonge nachtegaal kwam, zag, zong, bracht een nieuw nummers én Bart Peeters mee naar Kiewit en kroonde zich zo tot dé Vlaamse

Lees meer »