De opmars van alcoholvrije wijn: “Vroeger niet te drinken druivensap, nu best te genieten”

Een lekkere rode wijn die niet meteen naar het hoofd stijgt? Dat kan. Steeds meer wijnmakers halen de alcohol uit hun flessen omdat de vraag naar lichtere stijlen toeneemt. Maar zijn die ook lekker? “Niet elke wijn is één op één te vervangen.”

 

Meer krantenkoppen in België

Sofie Cleve vervangt Jo Vansteenkiste als lijsttrekker van Vlaams Belang Lendelede na “vertrouwensbreuk binnen lokaal bestuur”

Jo Vansteenkiste, die in Lendelede met een lijst Vlaams Belang zou opkomen, mag van het provinciaal bestuur geen lijsttrekker zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen. Omdat Vansteenkiste al enige tijd gesprekken had om met een persoonlijke lijst op te komen of samen te gaan met een andere partij. Sofie Cleve wordt nu naar voor geschoven als lijsttrekker. Jo Vansteenkiste zei in een

Lees meer »

Lokale held kroont zich tot Belgisch kampioen Bommetje met unanieme score: “Alsof er een menselijke torpedo in het zwembad is terechtgekomen”

De jonge Zonhovenaar Bailoh Bah heeft het officieuze BK Bommetje gewonnen tijdens een Red Bull Full Moon Event op camping Heidestrand. De tengere tiener versloeg verschillende deelnemers die lichamelijk nochtans beter ‘gebouwd’ waren voor de opdracht. Met een ultieme sprong die de wetten van de fysica tartte, kroonde hij zich tot kampioen.

Lees meer »

“We mogen last en druk niet onderschatten”: Julie Vanloo, die van Spelen rechtstreeks weer naar WNBA trok, over haar drukke schema

Belgian Cat Julie Vanloo (31) werkte na de olympische troostfinale van afgelopen zondag tegen Australië alweer twee matchen af met de Washington Mystics. Op X – het voormalige Twitter – laat ze weten dat het mentaal en fysiek niet altijd even gemakkelijk is. “We mogen de last en de druk die we dragen niet onderschatten”, klinkt het.

Lees meer »

Wat is schuldig verzuim? En hoe ver moet je gaan om iemand te helpen?

Nu de onderzoeksrechter heeft besloten de 3 vrienden van de man die in Blankenberge is verdronken aan te houden, rijst de vraag of de 3 meer hadden moeten doen om hun vriend te helpen. Volgens advocaat Walter Damen is het in ieder geval niet onlogisch dat het parket de zaak onderzoekt. "Zelfs wanneer je dronken bent, ben je nog altijd

Lees meer »

Benefiet voor Gaza mag niet plaatsvinden omdat naam “te polariserend” is, organisator misnoegd: “Festival is niet politiek getint”

Kunstenaar Dennis Tyfus is misnoegd over de beslissing van de stad om het festival ‘From de Schelde to the sea’ in zijn kunstwerk De Nor in het Middelheimmuseum te weren. Het kabinet van schepen voor Cultuur Nabila Ait Daoud (N-VA) bevestigt de beslissing. Volgens Tyfus vindt de stad de naam polariserend, maar de organisator benadrukt dat zijn benefiet “helemaal niet

Lees meer »