De ‘Nonkels’ versus de supersterren: kan Streamz opboksen tegen buitenlandse reuzen?

20:06 Met de lancering van HBO Max in België deze maand begint de markt voor betalende streamingdiensten wel erg vol te geraken. Is er tussen al dat buitenlands geweld nog plaats voor een lokale speler als … 

Meer krantenkoppen in België

“Veel mensen hebben hun werk niet gedaan zoals het hoort”: twintig jaar geleden zorgde nalatigheid voor verschrikkelijke ramp in Henegouwen

Een enorme gasexplosie, gevolgd door een steekvlam van wel honderd meter hoog. Die maakte, vandaag exact twintig jaar geleden, 24 dodelijke slachtoffers en ruim 130 gewonden in het Henegouwse plaatsje Gellingen. De ramp en dus ook de vreselijke brandwonden die de slachtoffers opliepen, hadden voorkomen kunnen worden als iedereen zijn werk had gedaan, zo concludeerde een onderzoeksrapport nadien.

Lees meer »

WEERBERICHT. KMI waarschuwt voor plaatselijke buien “die zeer lokaal fel zijn, met onweer en veel neerslag op korte tijd”

We krijgen een dag vol afwisseling op weervlak. Vanmorgen kan mist het zicht beperken tot minder dan 200 meter. Het KMI heeft tot 10 uur in het hele land code geel afgekondigd. Na het optrekken van het ochtendgrijs wisselen opklaringen en stapelwolken elkaar af. In de namiddag kunnen zich in het binnenland en vooral in Wallonië enkele stevige lokale buien

Lees meer »

Zeker acht doden bij aardverschuivingen in India, mogelijk honderden mensen bedolven

Aardverschuivingen door zware moessonregens in het zuiden van India hebben volgens officiële berichten aan zeker acht mensen het leven gekost. Minstens 70 mensen uit het getroffen district Wayanad, in de deelstaat Kerala, zijn met verwondingen naar ziekenhuizen gebracht. Dat zei Veena George, minister van Volksgezondheid van Kerala. De vrees bestaat dat honderden mensen nog bedolven zijn onder de massa’s aarde.

Lees meer »

Nvidia stelt nieuwe AI-chips uit wegens ontwerpfout

De komst van nieuwe chips voor toepassingen rond artificiële intelligentie (AI) van het Amerikaanse chipconcern Nvidia moet worden uitgesteld, omdat er ontwerpfouten zijn geconstateerd. Dat meldt de doorgaans goed geïnformeerde nieuwswebsite The Information op basis van ingewijden.

Lees meer »

De leescultuur gaat er in Oostrozebeke niet op achteruit: “Kwart kinderen komt langs”

“De bewering dat er niet meer gelezen wordt , klopt helemaal niet”, verzekert bibliothecaris Vincent Deldaele. Naar aanleiding van de Boekenpeloeze waarop de bibliotheek ’t Kraaiennest een ruim assortiment van boeken, tijdschriften en DVD’s tegen een prikje van de hand doet, maakt bibliothecaris Vincent Deldaele even een stand van zaken over de Oostrozebeeke leescultuur.
The post De leescultuur gaat

Lees meer »