De jacht op de beste foto kostte hem het leven: Spaanse toerist (43) in Zuid-Afrika vertrappeld door olifanten

In een park nabij het Zuid-Afrikaanse Johannesburg is een Spaanse toerist omgekomen nadat hij werd vertrappeld door olifanten. De 43-jarige man was zondagochtend uit zijn voertuig gestapt om foto’s te nemen, waarna hij door de dieren werd aangevallen. Dat hebben de autoriteiten dinsdag bekendgemaakt. 

Meer krantenkoppen in België

Diamant voor Willy Deberdt en Roza Dumortier

Willy Deberdt (82) en Roza Dumortier (78) uit de Pottemstraat vierden hun diamanten jubileum. Op 18 juli 1964 stapten ze in Beselare in het huwelijksbootje. Willy werd in Vlamertinge geboren. “Mijn vader overleed toen ik nog heel jong was”, vertelt Willy. “Ik was nog geen 14 jaar toen ik in de bouw aan de slag ging.”
The post Diamant

Lees meer »

“Laatste maanden waren een mentale rollercoaster”: Evenepoel en Oumi geven volgers unieke blik achter de schermen

Remco Evenepoel kroonde zich afgelopen zaterdag tot olympisch kampioen tijdrijden. Een beloning voor maanden van hard werk en veel opofferingen na die dekselse val in het Baskenland. Evenepoels echtgenote Oumi gunt op Instagram haar volgers een blik achter de schermen bij dat proces. “Het is soms niet makkelijk te combineren met mijn studies, maar het is het allemaal waard.”

Lees meer »

Deze olympische superfans ‘verhuizen’ voor 2 weken naar Parijs: “Er was veel te huur voor 10.000 euro, maar ik vond een andere oplossing”

Nagelbijtend hebben ze de maanden, weken en dagen afgeteld, maar eindelijk mogen Michel (63), Ann (54) en Lien (28) hun koffers pakken naar de Olympische Spelen in Parijs. Deze superfans willen zoveel mogelijk sporten live zien, van artistiek zwemmen tot kajak en de marathon. “Het kost een smak geld, maar je ziet wel de allerbeste atleten ter wereld.” Hier verklappen

Lees meer »

Scouts aangevallen op kamp: “Tenten opengescheurd”

In Vielsalm in de provincie Luxemburg werd een Luikse scoutsgroep aangevallen toen ze lagen te slapen in hun tent. Een slachtoffer van 9 jaar kreeg per ongeluk een klap en werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis afgevoerd. Dat bevestigt de woordvoerder van de Fédération des Scouts.

Lees meer »

Pop-upbar Hinnik serveert lekkere ijsjes van paardenmelk in Lo: “Wij vormen een heel hechte paardenfamilie”

Wie eens een ijsje op basis van paardenmelk wil proeven, kan nog tot eind september elke dag terecht in pop-upbar Hinnik aan de Hazewind in Lo. De zomerbar ligt middenin de natuur. De ideale stop tijdens een wandel- of fietstocht.
The post Pop-upbar Hinnik serveert lekkere ijsjes van paardenmelk in Lo: “Wij vormen een heel hechte paardenfamilie” appeared first

Lees meer »

“Solden in augustus zouden ons meer ademruimte geven”: waarom kledingwinkels heil zien in soldenperiode die later valt

Vier op de tien zelfstandige modezaken verkochten de afgelopen zomersolden minder dan vorig jaar in dezelfde periode. Dat blijkt uit cijfers van Mode Unie en Unizo. Handelaars stellen vast dat de seizoenen opschuiven, waardoor zij te weinig ademruimte krijgen. “Iedereen in de sector was in paniek, dus werd er vanaf het begin meer korting gegeven.”

Lees meer »

Felrode sluiting op Nasdaq

21:28 De Europese beurzen sloten meer dan 1 procent lager. Beleggers konden de updates van LVMH en Deutsche Bank niet appreciëren. Op Wall Street kreeg Tesla een muilpeer.

Lees meer »

Noord-Amerika kreunt onder bosbranden: Californië vreest voor een drama, schade in Canadese bergstad Jasper wordt duidelijk

Het westen van Noord-Amerika wordt geteisterd door zware bosbranden. In het Canadese bergstadje Jasper is het ergste leed geleden en likken de inwoners hun wonden. Maar in de Amerikaanse staat Californië lijkt het ergste nog te moeten komen. Daar vreest men voor een herhaling van de historisch zware branden van 2018. Doordat de vegetatie zo droog is, kunnen bosbranden erg

Lees meer »