Dartscompetitie METRO breidt volgend seizoen uit

Een goed jaar geleden kwamen Johan Lambrecht en Johan Baele op het idee een dartscompetitie op te starten met clubs uit de Tieltse regio. Zes clubs schreven zich in en METRO, naar de beginletters van de deelnemende gemeenten, kon van start gaan. DC Pompierke uit Tielt werd de eerste kampioen en dat werd gevierd in café De Kring.

Namens de organisatie bedankte Johan Baele alle deelnemende ploegen voor het vlotte verloop en de sportiviteit tijdens het eerste seizoen. Johan Lambrecht overhandigde daarna de beker aan DC Pompierke die de eerste kampioen werd. “Het is een enorm succes geweest”, aldus Johan. “Naast de kampioen speelden DC Team VP uit Oostrozebeke, DC Inofec De Kring en DC Mia’s Pluimpje uit Meulebeke, DC ’t zal morgen pieken uit Ruiselede en het Tieltse DC Watewy in dat eerste seizoen. Elke ploeg bestond uit acht spelers. Er werden acht enkels en één dubbel gespeeld.”

Tweede reeks

“Na evaluatie van het startseizoen besloten wij uit te breiden naar twee reeksen. In de tweede reeks spelen Passion for Darts DC uit Meulebeke, DC Téxcuus uit Ingelmunster, DC D Kalkhoven uit Kanegem, DC Whitewash uit Marialoop en de Tieltse DC Pompierke2 en DC Watewy 2. Ook op de speeldagen breiden wij uit naar tweemaal 8 enkelspelen. Verder gingen we op zoek naar wie het meeste 180-worpen scoorde en wie de hoogste uitworp gooide. De wedstrijden worden gespeeld op de tweede vrijdag van de maand en we starten de tweede editie in september. Hopelijk wordt het nieuwe seizoen even succesvol als de start.” (WD)

The post Dartscompetitie METRO breidt volgend seizoen uit is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Welk land wint de meeste medailles?

De Olympische Spelen in Tokio waren voor België de meest succesvolle sinds 1924. Pakken we deze keer meer dan zeven medailles? En kronen de Verenigde Staten zich opnieuw tot de onbetwiste kampioen? Volg het in de medailletabel.

Lees meer »

25.000 toeschouwers zien Girmay nat na-Tourcriterium Herentals winnen

Groene trui Biniam Girmay heeft in een overvol Herentals het na-Tourcriterium Herentals Fietst gewonnen. Bij de na-Tourcriteriums in Aalst en Roeselare stond hij al op het podium, maar in Herentals kwam hij als eerste over de meet. Het was gezellig druk in Herentals. "Het is vooral de ambiance. De wielrenners zijn mooi meegenomen."

Lees meer »

EXCLUSIEF. “‘t Is ne keirel, onze Remco. Niet te geluuve”: onze man in het spoor van de grootouders van Remco

“Godverdoeme, zeg.” Een minuut nadat Remco Evenepoel zich tot olympisch kampioen heeft gekroond, weerklinkt in de Parijse straten een luide vloek van opa Eduard. Een vloek van geluk. Oma Liliane legt haar arm rond haar man, die een traantje wegpinkt. “En zeggen dat ik er eigenlijk mee in zat toen hij stopte met voetballen, om te gaan koersen.” Een verslag

Lees meer »