Dak van Aldi in Brakel deels ingestort: twee mensen van onder puin gehaald

In de Geraardsbergsestraat in Brakel is dinsdagnamiddag een deel van het dak van supermarkt Aldi ingestort. Twee mensen werden van onder het puin gehaald, maar niemand geraakte gewond. De oorzaak van het incident is nog onduidelijk.

 

Meer krantenkoppen in België

FBI bevestigt dat oor van Donald Trump geraakt werd door kogel

De Amerikaanse veiligheidsdienst FBI heeft vrijdag bevestigd dat de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump wel degelijk aan het oor geraakt werd door een “volledige of gefragmenteerde” kogel bij de moordpoging op Trump op 13 juli tijdens een campagnebijeenkomst in Pennsylvania.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Iran: “Ook VS verantwoordelijk voor dood Haniya” – Netanyahu roept veiligheidskabinet bijeen

Hamasleider Ismail Haniyeh, die beschouwd werd als de belangrijkste politieke leider van de Palestijnse extremistische beweging Hamas, is gedood in Iran. Dat meldt de Iraanse Revolutionaire Garde in een verklaring en is ook bevestigd door Hamas. Er wordt gevreesd dat de moord de spanningen in het Midden-Oosten kunnen doen escaleren. Alle ogen zijn daarbij gericht op Israël. Premier Benjamin Netanyahu

Lees meer »

Gene Thomas en Kristel Verbeke zien dochter Nanou in hun voetsporen treden: “We beseffen dat dit een unieke kans is”

Showbizzkoppel Gene Thomas (51) en Kristel Verbeke (48) zijn apetrots op dochter Nanou die aan haar muzikale carrière begint. Deze zomer staat ze in het voorprogramma van haar vader bij de Parkies-concerten doorheen heel Vlaanderen. “Ik geef ze advies, maar laat haar ook vooral doen. Zo kan ze zelf ontdekken wat werkt en wat niet bij een publiek”, reageert de

Lees meer »

40.000 Afrikaanse lelies: plantentuin van Merksplas zet deuren open voor jubileumeditie Bloemenpracht

Met 40.000 Afrikaanse lelies die in bloei staan, is Plantentuin De Kleine Boerderij in Merksplas momenteel op zijn mooist. Het arboretum zet dit weekend dan ook de deuren wagenwijd open voor de 10e editie van Bloemenpracht. Om de jubileumeditie te vieren, zullen verschillende gidsen de bezoekers door de tuin begeleiden en hen meer vertellen over de collectie en de geschiedenis.

Lees meer »

Vijf doden na explosie op industrieterrein in China

Een jury in Saint Louis, in de Verenigde Staten, heeft het bedrijf Abbott Laboratories vrijdag veroordeeld tot het betalen van 495 miljoen dollar (bijna 456 miljoen euro) omdat Abbott de risico’s had verzwegen van het drinken van babymelk genaamd Similac Special Care 24.

Lees meer »

Wilde achtervolging van Breda tot Antwerpen: politie houdt bestuurder aan en vindt 5-jarig kind in auto

In Antwerpen is zondagnacht een automobilist aangehouden na een wilde politieachtervolging. De dollemansrit begon in Prinsenbeek, een deelgemeente van Breda, op zo’n 60 kilometer van Antwerpen. De bestuurder reed onder meer over de vluchtstrook en haalde rechts in om uit de greep van de verkeerspolitie te blijven. Opvallend: er bleek een 5-jarig kind op de achterbank te zitten.

Lees meer »

Zeker twee doden bij protesten na omstreden herverkiezing Maduro, Venezolaanse oppositie claimt zege in elke deelstaat

Bij manifestaties tegen de uitslag van de omstreden presidentsverkiezingen in Venezuela zijn zeker twee doden gevallen. Dat zegt de mensenrechtenorganisatie Foro Penal. De Venezolaanse oppositieleider María Corina Machado zegt dat de oppositie 73,2% van de stemuitslagen in handen heeft, waarmee het kan bewijzen dat oppositiekandidaat Edmundo González Urrutia de verkiezingen gewonnen heeft en niet huidig president Nicolás Maduro, die eerder

Lees meer »

Rellen in Southport na wake voor slachtoffers van steekpartij: 39 politie-agenten gewond

Bij rellen in het Noord-Engelse Southport zijn 39 agenten gewond geraakt, na een wake voor de 3 jonge slachtoffers van de steekpartij. Agenten liepen onder meer breuken, snijwonden en hersenschuddingen op. De daders zijn aanhangers van het extreemrechtse, anti-islamitische English Defence. Die vermoeden dat de verdachte van de steekpartij een asielzoeker is, wat door de politie ontkend wordt.

Lees meer »

LIVE F1. Incidentloze start, pakt Max Verstappen uit met een spectaculaire inhaalrace in GP van België op Spa-Francorchamps?

De eerste helft van het F1-seizoen zit er bijna op. Maar eerst gaan alle ogen op de GP van België in Spa Francorchamps. Wereldkampioen Max Verstappen won de vorige drie edities op zijn lievelingsparcours, maar zit niet in zijn allerbeste vorm én heeft bovendien een gridstraf van tien plaatsen gekregen. Hij start vanop de elfde plek. De pole is voor

Lees meer »