CODE ORANJE voor fel onweer met mogelijk schade door valwinden. Hoe gevaarlijk zijn ze en wat is het verschil met windhozen?

Vandaag voorspelt het KMI code oranje voor fel onweer. Op sommige plaatsen kunnen er zelfs valwinden optreden. Maar hoe ontstaat dat windfenomeen? Waarom kan het zoveel overlast veroorzaken? En wat is het verschil met een tornado? Meteoroloog Jonas De bodt legt uit. “Het gevaar schuilt vooral in de plotse toename van de windsnelheid.” 

Meer krantenkoppen in België

Laurent Coppens trekt zich terug als lijsttrekker voor CD&V Menen: “Niet uit onvrede met partij”

Opvallend nieuws vanuit de Menense CD&V. Laurent Coppens, die met Caroline Bonte-Vanraes, als colijsttrekker op zou komen, trekt zich terug uit de verkiezingsstrijd. Hij geeft aan dat het een persoonlijke keuze is na lang twijfelen. “Maar ik hoop mee op een goed resultaat voor de partij.”
The post Laurent Coppens trekt zich terug als lijsttrekker voor CD&V Menen: “Niet

Lees meer »

Onze reporter vanuit Chicago: “Als er celebrities zijn die impact kunnen hebben, zit Oprah Winfrey daar absoluut bij”

De grote verrassing op de derde dag van de Democratische Nationale conventie was de komst van Oprah Winfrey. Nooit eerder sprak de Amerikaanse superster een nationale conventie toe. Volgens onze reporter ter plaatse mag je de impact van celebrities niet overschatten, maar in verkiezingen waar kleine beetjes ertoe doen, kan een nationaal icoon als Oprah Winfrey zeker een verschil maken.

Lees meer »

“Ik heb nog een fles van 6 liter champagne. Desnoods kapt ge het in mijn baxter”: Jelle Casier (27) overleden, dj vol levenslust

Hij verloor beide ouders en vocht vijf jaar tegen kanker, maar Jelle Casier (27) — bekend als dj Casier — beschouwde het leven als één groot feest. Omdat de chemo niet meer aansloeg, stopte hij in juni met alle behandelingen om nog de zomer van zijn leven te beleven. Hij draaide op Tomorrowland en Paradise City, maar Pukkelpop haalde hij

Lees meer »

80 jaar na bevrijding volgt nu herdruk van boek ‘De Slag om ‘t Molentje’: “Belangrijk dat dit niet vergeten wordt”

Naar aanleiding van 80 jaar bevrijding geeft de Heemkundige Kring ‘t Zwin Rechteroever een herdruk uit van het boek ‘De Slag om ‘t Molentje. Moerkerke 13-14 september 1944’. “Het boek gaat vooral in op het strategisch belang van de slag en op het leed van de lokale bevolking”, zegt auteur Caroline Terryn.
The post 80 jaar na bevrijding volgt

Lees meer »