Brussel breekt zich het hoofd: hoe controversiële soloacties van “enfant terrible” Orbán afremmen?

Terwijl de Hongaarse premier Viktor Orbán na zijn solotoer naar Peking intussen is doorgereisd naar de NAVO-topconferentie in Washington, bezinnen in Brussel politici en diplomaten zich over hoe ze de omstreden Hongaarse premier kunnen afremmen. 

Meer krantenkoppen in België

Zware celstraffen voor verantwoordelijken dodelijke overstromingen Libië

In Libië heeft een rechtbank 12 ambtenaren veroordeeld voor de dambreuken en de daaropvolgende overstromingen bij de kuststad Derna. Bij die ramp kwamen in september vorig jaar duizenden mensen om het leven. De 12 veroordeelden krijgen celstraffen van 9 tot 27 jaar. Ze worden verantwoordelijk gehouden voor het slechte beheer van de dam en de gevolgen daarvan.

Lees meer »

Alle TUI-vluchten van en naar luchthaven in Deurne omgeleid via Brussels Airport

Alle vluchten van reisorganisator TUI van en naar de luchthaven in Deurne worden omgeleid via de luchthaven in Zaventem. Dat komt door een probleem met wisselstukken voor de Embraer-vliegtuigen die TUI inzet op de Antwerpse luchthaven. TUI moet nu een reserve-Boeing inzetten op Brussels Airport, want de start- en landingsbaan in Deurne is te kort voor zo’n toestel. Ook de

Lees meer »

“Dit is ‘kl***’… oei, kan je dat er nog uitknippen?”: ‘Girl power’ zorgt nét niet voor Belgisch brons bij eventingruiters

Net niet. De Belgische eventingruiters zijn als vierde geëindigd in de landencompetitie op de Olympische Spelen. Met 123,40 strafpunten moesten Lara de Liedekerke-Meier, Karin Donckers en Tine Magnus als volledig vrouwelijk team Groot-Brittannië (91,30), Frankrijk (103,60) en Japan (115,80) voor laten gaan. Maar alle drie kijken ze nu al uit Los Angeles 2028.

Lees meer »

“Het sexting-schandaal neem ik mee voor de rest van mijn leven”: Sean Dhondt verandert van job en wordt weldra papa

Een nieuwe woning, een nieuwe job en een eerste kindje op komst: het leven van Sean Dhondt (40) krijgt een frisse wending na enkele bewogen jaren. Zo werd hij vorig jaar ontslagen bij Qmusic en bleef het sexting-schandaal hem lang achtervolgen. “De zaak-Eveline was een ongelofelijke fout, maar de gevolgen waren wel buiten proportie”, klinkt het in ‘Primo’.

Lees meer »

Schepen Wout Maddens duidt plaatsing van zitbank in Mortagnelaan Bellegem: “Op vraag van bewoners en zien dat het al gebruikt wordt”

Op sociale media is wat ophef ontstaan omwille van een zitbank die geplaatst is in de Mortagnelaan in Bellegem, deelgemeente van Kortrijk. De algemene kritiek luidt dat de bank geplaatst is met uitzicht naar de supermarkt, de AD Delhaize. Nu blijkt dat het niet om een fout gaat, aldus schepen van Bouwen en Wonen Wout Maddens (Team Burgemeester). “Er is

Lees meer »

Uitbraak Nipah-virus in India lijkt onder controle, Marc Van Ranst: “Dit virus komt niet naar Europa”

Nadat het Nipah-virus eerder de dood van een 14-jarige jongen had veroorzaakt in India en de gezondheidsautoriteiten aan de alarmbel trokken, lijkt de situatie in het onmetelijke land vooralsnog onder controle. Al 17 testen uit de omgeving van de jongen zijn negatief teruggekomen. “Tot nu toe zijn er geen onverklaarde uitbraken”, zo stelt viroloog Marc Van Ranst gerust.

Lees meer »

40.000 Afrikaanse lelies: plantentuin van Merksplas zet deuren open voor jubileumeditie Bloemenpracht

Met 40.000 Afrikaanse lelies die in bloei staan, is Plantentuin De Kleine Boerderij in Merksplas momenteel op zijn mooist. Het arboretum zet dit weekend dan ook de deuren wagenwijd open voor de 10e editie van Bloemenpracht. Om de jubileumeditie te vieren, zullen verschillende gidsen de bezoekers door de tuin begeleiden en hen meer vertellen over de collectie en de geschiedenis.

Lees meer »

Onze columniste Kim Gevaert over de dubbele kant van de openingsceremonie: “Je kan niet ineens zeggen: ‘Nu is het genoeg’”

De Olympische Spelen gaan vandaag traditiegetrouw van start met een spetterende openingsceremonie. Een gebeurtenis die veel atleten niet willen missen, maar toch zijn er ook sporters die de show aan zich voorbij laten gaan. Begrijpelijk, vindt onze columniste Kim Gevaert. “Het is toch veel staan en lang wachten, terwijl je als atleet lang en hard traint om er te staan

Lees meer »