Bovenbuur springt uit raam om minder mobiele man uit brandend huis te redden

In de Onderwijsstraat in Knokke-Heist brak dinsdagmiddag een zware brand uit. Een minder mobiele man zat in zijn appartement op de benedenverdieping toen de brand ontstond. Een alerte bovenbuur besloot uit het raam te springen om de man uiteindelijk uit de woning te halen. Ook de hond van de bewoner zat nog binnen en kreeg van de brandweer zuurstof toegediend.

 

Meer krantenkoppen in België

Liveblog Tomorrowland: grijze start van de tweede festivaldag, uitkijken naar internationaal orkest ‘Symphony of unity’

Dag 2 van het tweede festivalweekend van Tomorrowland trekt zich op gang onder een grijze hemel. Er staan veel Belgen op de affiche vandaag: Lost Frequencies bepaalt na zijn Mainstage-set van gisteren de programmatie op de Library. Verder maakt het klassiek orkest zijn opwachting met ‘Symphony of unity’. Volg Tomorrowland live bij Studio Brussel via VRT MAX.

Lees meer »

Twee begeleiders naar huis, hoofdcoach zal niet op de bank zitten: spionagezaak op Spelen beroert de gemoederen

De spionagezaak blijft niet zonder gevolgen. Het Canadees Olympisch Comité heeft twee begeleiders van het vrouwenvoetbalteam naar huis gestuurd. Het gaat om assistent-coach Jasmine Mander en analyticus Joseph Lombari. Het tweetal wordt verantwoordelijk gehouden voor het bespieden van de training van Nieuw-Zeeland, de eerste opponent op de Spelen, met een drone.

Lees meer »

Startschot voor werken aan nieuwe verkaveling in Lendeleedsestraat in Izegem

Op de voormalige site Florin langs de Lendeleedsestraat is het startschot gegeven voor werken aan een nieuwe verkaveling. Bouwbedrijf Bossu realiseert er een reeks woningen langs een nieuwe straat, die vernoemd zal worden naar wijlen burgemeester Gerda Mylle.
The post Startschot voor werken aan nieuwe verkaveling in Lendeleedsestraat in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een waar spektakel op de Seine, inclusief optreden van Céline Dion? Volg hier de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs

Het is zover: de langverwachte openingsceremonie van de Olympische Spelen gaat zo meteen van start in Parijs. Het belooft een groot spektakel te worden. Niet in een stadion deze keer, maar op de Seine, met meer dan 160 boten met zo’n 10.500 atleten van meer dan 200 delegaties. Het is vooral uitkijken naar welke grote artiesten een rol krijgen tijdens

Lees meer »

Wilde achtervolging van Breda tot Antwerpen: politie houdt bestuurder aan en vindt 5-jarig kind in auto

In Antwerpen is zondagnacht een automobilist aangehouden na een wilde politieachtervolging. De dollemansrit begon in Prinsenbeek, een deelgemeente van Breda, op zo’n 60 kilometer van Antwerpen. De bestuurder reed onder meer over de vluchtstrook en haalde rechts in om uit de greep van de verkeerspolitie te blijven. Opvallend: er bleek een 5-jarig kind op de achterbank te zitten.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Ontdek onze dagelijkse meme op de Facebookpagina van de Krant van West-Vlaanderen.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vrouw (54) rijdt vitrine van gereedschapswinkel binnen

In de Torhoutsesteenweg in Oostende gebeurde woensdagavond een verkeersongeval. Een 54-jarige automobiliste reed daar met haar wagen de vitrine van gereedschapswinkel Toolstation binnen. “De winkel is nog maar een jaar geopend”, vertelt een van de medewerkers.

Lees meer »

Michael en Ilona zijn nieuwe uitbaters van De Stove

38 jaar na de start heeft restaurant De Stove nieuwe uitbaters. Vanaf 5 augustus staat Michael Van Hoyweghen er achter het fornuis, terwijl zijn echtgenote Ilona Vandermoere de gasten zal bedienen. “We combineren de Belgische culinaire traditie met moderne invloeden”, zegt de chef.
The post Michael en Ilona zijn nieuwe uitbaters van De Stove appeared first on KW.be.

Lees meer »