Bijzondere ondernemingsraad bij Audi Brussels, vakbonden weten niet wat ze moeten verwachten

Bij autofabriek Audi Brussels in Vorst vindt dinsdagavond om 19 uur een bijzondere ondernemingsraad plaats. Dat zegt ABVV-vakbondsman Franky De Schrijver. De toekomst van de fabriek is al een tijd onzeker. De vakbonden weten niet welk nieuws ze mogen verwachten.

 

Meer krantenkoppen in België

Kunstenaar steelt historische munt uit British Museum … en deponeert het daarna in de collectebus

De Braziliaanse kunstenaar Ilê Sartuzi heeft een historische munt van het British Museum in Londen gestolen en vervangen door een replica. Niet omdat hij een fervente muntenverzamelaar was, want kort na de diefstal deponeerde hij de originele munt in de collectebus van het museum. Daarmee wil de kunstenaar kritiek uiten op het grote aantal buitenlandse objecten in het museum.

Lees meer »

Huwelijksbootje van Jos en Hilde vaart al zestig jaar

Hilde Vandenberghe (88) en Jos Barbier (87) huwden op 15 juli 1964 in Werken en vierden op donderdag 18 juli hun zestigste huwelijksverjaardag, thuis in de Lodewijk van Velthemstraat. Het diamanten koppel leerde elkaar kennen tijdens een studentenbal in feestzaal D’Oude Smisse te Beveren. Jos studeerde voor bouwkundig tekenaar aan het Sint-Lucasinstituut in Gent en
The post Huwelijksbootje van

Lees meer »

Inwoners Veurne beloond na stappenclash

Tussen 1 en 31 mei namen 12.000 inwoners uit 171 Vlaamse steden en gemeenten het al stappend tegen elkaar op. In totaal hebben 12.000 Vlamingen hun stappen geregistreerd en bijna 2,5 miljoen km afgelegd. Dat komt neer op iets meer dan 3,5 miljard stappen.
The post Inwoners Veurne beloond na stappenclash appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wilde achtervolging van Breda tot Antwerpen: politie houdt bestuurder aan en vindt 5-jarig kind in auto

In Antwerpen is zondagnacht een automobilist aangehouden na een wilde politieachtervolging. De dollemansrit begon in Prinsenbeek, een deelgemeente van Breda, op zo’n 60 kilometer van Antwerpen. De bestuurder reed onder meer over de vluchtstrook en haalde rechts in om uit de greep van de verkeerspolitie te blijven. Opvallend: er bleek een 5-jarig kind op de achterbank te zitten.

Lees meer »

Ze drijven de pleinen tot wanhoop, maar de nachtwinkels doen gouden zaken: “We werken zelfs met een portier om het volk te spreiden”

Er wordt te weinig gedronken tijdens de Gentse Feesten. Tenminste, aan de togen op de pleinen. Nachtwinkels doen intussen gouden zaken, maar daardoor krijgen de pleinen het moeilijk om de gratis optredens te financieren. Het einde van de Gentse Feesten dreigt, zeggen de organisatoren. “Maar wij hebben ook recht op onze broodwinning. Geloof me: we werken keihard.”

Lees meer »

Duitse verdachten aangehouden in onderzoek naar terreuraanslag

De twee Duitsers die donderdagochtend gearresteerd werden in het kader van het onderzoek naar een terreuraanslag zijn aangehouden. In ons land pakten de speurders ook nog zeven mensen op, zij verschijnen vandaag voor de onderzoeksrechter in Antwerpen. Ze zouden allen aanhangers zijn van de jihadistische terreurgroep ISKP.

Lees meer »

“Is er iemand die dit serieus neemt?” Fans van Sinead O’Connor niet te spreken over wassen beeld van de zangeres

“Vreselijk”, “Het lijkt wel een mannequin uit een winkel” en “Ik hoop dat ze een naambordje krijgt want anders gaat niemand haar herkennen”. Fans van Sinead O’Connor, die in juli 2023 overleden is, zijn niet opgezet met een nieuw wassen beeld van hun idool. Op sociale media laten ze hun ongenoegen dan ook maar al te graag blijken. “En waarom

Lees meer »

LIVE TIJDRIT MANNEN. Daar gaat Wout van Aert! Wat kan hij met z’n twee volle wielen op de natte Parijse wegen?

Remco Evenepoel en Wout van Aert mikken vandaag op eremetaal voor België in de olympische tijdrit. Vooral Evenepoel behoort als wereldkampioen in de discipline tot een van de topfavorieten. Bezorgt hij ons land meteen een (gouden) medaille? Van Aert rolt om 17u06’30” van het startpodium, Evenepoel vertrekt als allerlaatste renner om 17u21’30”.

Lees meer »

132 mensen even geëvacueerd uit flatgebouwen door uitgebrande pizzeria in Nieuwpoort: “Als deze brandgeur blijft, hopen we op een andere flat” 

Verschillende flatgebouwen aan het strand van Nieuwpoort werden in de nacht van zaterdag op zondag geëvacueerd door een brand die een Italiaans restaurant vernielde. Na een opvang van enkele uren mochten de 132 flatbewoners terugkeren, maar een aantal zocht meteen elders onderdak. “Wij blijven met de ramen open, tenzij deze geur blijft hangen”, zegt Patrick in de flat boven de

Lees meer »