Bewoners van Polderstraat in Londerzeel meten schade op na valwind: “Ik heb drie zonnepanelen nog steeds niet teruggevonden”

“We waren mosselen aan het eten. En toen werd alles heel donker.” Een valwind heeft dinsdag in Londerzeel lelijk huis gehouden. Verschillende daken zijn vernield en de rondvliegende brokstukken zorgden eveneens voor schade. De inwoners van de Polderstraat in Londerzeel lijken de zwaarste slachtoffers te zijn van het hevige noodweer. “Het lijkt wel alsof ze met een machinepistool tegen mijn dakgoot hebben geschoten.” 

Meer krantenkoppen in België

“Ze zette diefstal in scène en ging met 16 miljoen aan de haal”: nieuw boek onthult hoe Wallis Simpson fortuin in stand hield

De Amerikaanse Wallis Simpson was niet alleen zo charismatisch dat de Britse koning Edward destijds zijn kroon voor haar liet vallen, maar volgens royalty-auteur Richard Wallace schuilde er zelfs een meesterdief in haar. In zijn nieuw boek ‘The King’s Loot’ vertelt hij hoe de vork werkelijk in de steel zat. “Wallis heeft veel prachtige juwelen gehad in haar leven, maar

Lees meer »

Paellaverkoop op Zeedijk van Oostduinkerke

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde de Koninklijke Orde van de Paardevisser een paellaverkoop op de Zeedijk van Oostduinkerke op zaterdag 13 juli 2024.
The post Paellaverkoop op Zeedijk van Oostduinkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuw festival Rock Bottled @Pomme Charelle: “We feesten als actiemiddel”

Op zaterdag 24 augustus organiseren enkele enthousiaste muziekliefhebbers op het terrein van Pomme Charelle in de Aardenburgkalseide de eerste editie van Rock Bottled @Pomme Charelle. “Naast het muzikale voeren we met ons festival actie tegen de planbatenheffing, die bewoners van de voormalige reservatiestrook van het Schipdonkkanaal dreigen te moeten betalen”, klinkt het bij de organisatoren.
The post Nieuw festival

Lees meer »

Weerbericht: maandag wordt zomers

Maandag wordt het zomers met zon en af en toe enkele hoge wolkensluiers. De maxima stijgen naar 23 graden in de Hoge Venen, 26 graden aan de kust en 27 of 28 graden in het centrum. De wind uit oost tot zuidoost waait zwak tot soms matig. Langs de kust zal in de middag een matige zeebries uit noordoostelijke richting

Lees meer »

Belgian Cats starten met verrassende nederlaag tegen Duitsland op Olympische Spelen

De Belgian Cats zijn maandag met een valse noot gestart aan het olympisch basketbaltoernooi bij de vrouwen op de Spelen in Parijs. De Belgische basketbalvrouwen liepen in hun opener in Rijsel een blauwtje tegen de olympische debutant Duitsland: 83-69 (rust: 46-25).
The post Belgian Cats starten met verrassende nederlaag tegen Duitsland op Olympische Spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »