‘Bancontact-agent’ brengt steeds meer op: wie wordt betrapt met verboden mes of joint, betaalt vaker meteen boete

Niet iedereen die betrapt wordt met drugs of iets steelt in een winkel moet voor een strafrechter verschijnen. Twaalfduizend landgenoten kozen de voorbije jaren voor de snelste weg uit de miserie: het betalen van een onmiddellijke minnelijke schikking. Op een jaar steeg het gebruik met 24 procent.

 

Meer krantenkoppen in België

Chiro Sellewie op kamp in Veldhoven

Sinds ‘mensenheugenis’ trekken de twee Chirogroepen uit Sellewie van 21 tot 31 juli op kamp. Ook dit jaar was dit zo en de groepen trokken naar het Nederlandse Veldhoven. Voor de verplaatsing werd de trein gekozen. Bagage en alle voorraden en uitrusting gingen in een grote vrachtwagen. “Wij hebben alles keurig voorbereid en de meeste
The post Chiro Sellewie

Lees meer »

Darter Arne Degryse: “Mijn niveau gaat in stijgende lijn”

Arne Degryse van Team Dartshop Vanhee Menen neemt op zaterdag 27 en zondag 28 juli deel aan de Youth Development Tour in Engeland. De grootste Europese dartstalenten nemen het daar tegen elkaar op.
The post Darter Arne Degryse: “Mijn niveau gaat in stijgende lijn” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Marc Coudijzer viert 50-jarig priesterjubileum in Harelbeke

Tijdens een serene plechtigheid in de Sint-Salvatorkerk in Harelbeke werd priester Marc Coudijzer gevierd voor zijn gouden priesterjubileum. De eucharistie werd opgeluisterd door het Sint-Salvatorkoor in een volle kerk.
The post Marc Coudijzer viert 50-jarig priesterjubileum in Harelbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zeven mensen opgepakt na huiszoekingen over heel België in terreuronderzoek: “Verdachten zouden aanslag hebben voorbereid”

In het kader van een onderzoek naar terreur zijn er in verschillende regio’s in ons land veertien huiszoekingen uitgevoerd. Zeven mensen zijn gearresteerd, meldt het federaal parket. Ook op andere plaatsen in Europa zijn arrestaties uitgevoerd. Verschillende verdachten zijn volgens de Franstalige omroep ‘RTBF’ afkomstig uit Centraal-Azië, waar Islamitische Staat Khorasan, een tak van de terreurgroep IS, actief is.

Lees meer »

Zondag was warmste dag ooit op aarde

Het was zondag 21 juli de warmste dag ooit. Dat blijkt uit voorlopige gegevens van de Copernicus klimaatveranderingsdienst van de Europese Unie, die dergelijke mondiale weerpatronen sinds 1940 bijhoudt.

Lees meer »