Advocaat Kristiaan Vandenbussche ziet een reden om het Bende-dossier niet af te sluiten: ‘Het gerecht moet firma F. onder de loep nemen’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Toeriste zorgt voor ophef nadat ze halfnaakt in fontein duikt in Firenze

Bewoners van Firenze zijn de vele toeristen in hun stad beu. Nog geen twee weken geleden klauterden toeristen op een standbeeld in Borgo San Jacopo om te doen alsof ze er seks mee hadden, en ook afgelopen weekend zorgde een toeriste voor verontwaardiging. Beelden tonen hoe een vrouw halfnaakt in een fontein zwemt en anderen zelfs uitnodigt om hetzelfde te

Lees meer »

Crèmerie Georges al 60 jaar vaste waarde op Zeedijk in De Panne: Nostalgie én topkwaliteit op een heerlijk hoorntje

Op de Zeedijk is Crèmerie Georges een gevestigde waarde onder ijsjeseters. Gestart met vijf smaken, zijn dat er vandaag vijf keer zo veel. Astrid Leplae vernieuwt dit aanbod regelmatig, onder het goedkeurend oog van Michel Casteleyn, de zoon van wijlen Georges.
The post Crèmerie Georges al 60 jaar vaste waarde op Zeedijk in De Panne: Nostalgie én topkwaliteit op

Lees meer »

Geen treinen tussen Lille-Flandres en Kortrijk of Doornik zaterdag door staking SNCF

Door een staking bij de Franse spoorwegmaatschappij SNCF zullen er zaterdag vanuit Kortrijk of Doornik geen IC-treinen rijden naar het station Lille-Flandres, in de Noord-Franse stad Rijsel. Dat heeft de Belgische spoormaatschappij NMBS vrijdag meegedeeld.
The post Geen treinen tussen Lille-Flandres en Kortrijk of Doornik zaterdag door staking SNCF appeared first on KW.be.

Lees meer »

Woning ruimt plaats voor meer parking voor uitvaartcentrum in Moorslede

Langs de Roeselaarsestraat in Moorslede is maandag de afbraak van een oude woning gestart. Op de plaats komt een nieuwe parking voor Uitvaartzorg Eveline Geldhof. “Op die manier is er ook minder overlast voor de buren”, aldus zaakvoerster Eveline.
The post Woning ruimt plaats voor meer parking voor uitvaartcentrum in Moorslede appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bewoner (61) raakt gewond nadat hij brandende frietketel in rijwoning in Izegem probeert te blussen met water

Langs de Izegemstraat in Ingelmunster woedde zondagmiddag een zware brand. Een achtergebouw brandde volledig uit. De bewoner probeerde wellicht een brandende frietketel te blussen met water. Hij kreeg veel rook binnen en werd met lichte brandwonden naar het ziekenhuis gebracht.
The post Bewoner (61) raakt gewond nadat hij brandende frietketel in rijwoning in Izegem probeert te blussen met water

Lees meer »

“Wonen in het centrum van Ieper is nog altijd betaalbaar”: vastgoedmakelaar Valentine Vancayzeele (30) over ondernemen in de Kattestad

Opgevoed met ondernemerszin in de papfles opende Valentine Vancayzeele al op haar 23ste haar eigen vastgoedkantoor. Zes jaar later kent de Elverdingse de Ieperse vastgoedmarkt op haar duimpje. “De Kiplinglaan en Leopold III-laan blijven toplocaties, maar het mooie aan vastgoed is dat er voor iedereen iets te vinden is.”
The post “Wonen in het centrum van Ieper is nog

Lees meer »

“Pompen als straf? Dat mag niet meer, het wordt als lijfstraf gezien”: onze reporter wordt 10 dagen reservist en merkt dat het leger minder hard is dan verwacht

Soldaten laten pompen voor straf, mag niet meer in het Belgisch leger. En voor reservisten zijn onderofficieren en officieren sowieso mild, stelt onze reporter Kasper Goossens vast tijdens zijn tiendaagse opleiding. Vrijwilligers zoals hij, ziet Defensie maar al te graag komen. “Reservisten radbraken, zou een héél slechte pr- en hr-tactiek zijn”, schrijft hij. “Toch heb ik afgezien.”

Lees meer »

Laatste waterzuiveringsinstallatie van Limburg komt in Diepenbeek

Aquafin gaat een rioolwaterzuiveringsinstallatie bouwen in Diepenbeek. Op termijn moet die het rioolwater van 20.000 inwoners zuiveren. Vandaag gebeurt dat nog in Hasselt, maar die installatie is zo zwaar belast, dat uitbreiden niet mogelijk is. Volgens Aquafin wordt de installatie de laatste in Limburg en zal ze in 2027 operationeel zijn.

Lees meer »

“Ik droom van een land waar werken beloond wordt met euro’s op je rekening, waarmee je dan als burger doet wat je wilt”

Federaal formateur Bart De Wever (N-VA) stelt voor om ecocheques af te schaffen. “Halleluja!”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Het is één van de meest nutteloze uitvindingen in onze recente geschiedenis. Ecocheques zijn nooit bedoeld om het klimaat te redden. Ze waren een smeermiddel tussen werkgevers en werknemers, in een land waar de belastingdruk simpelweg veel te hoog is.”

Lees meer »