75 procent van gecontroleerde websites misleiden consumenten met ‘dark patterns’: hoe werkt het?

Bij een wereldwijde actie werden bij meer dan 75 procent van de gecontroleerde handelaren ‘dark patterns’ teruggevonden op hun websites en applicaties. Dat zijn technieken die consumenten misleiden, denk bijvoorbeeld aan een abonnement dat wordt afgesloten zonder dat je het zelf beseft. Ook alle gecontroleerde Belgische websites uit de test bevatten zulke ‘dark patterns’. 

Meer krantenkoppen in België

Triatleet Giani Vanden Broucke loopt 10km op BK

Giani Vanden Broucke is met enkele leden van zijn club Triatlon Brugge Team terug van een hoogtestage. Hij vroeg een VAL-nummer aan bij Olympic Brugge en neemt op zaterdag 3 augustus deel aan het BK 10 km op de weg.
The post Triatleet Giani Vanden Broucke loopt 10km op BK appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. 300 schepen en 20.000 manschappen: Rusland start meerdaagse marineoefening

De Russische marine is een meerdaagse oefening gestart in de Noordzee, de Stille Oceaan, de Oostzee en de Kaspische Zee. Aan het manoeuvre nemen meer dan 300 schepen van de marine en meer dan 20.000 manschappen deel. Daarnaast worden ook tot 50 vliegtuigen en helikopters ingezet, aldus het Russische ministerie van Defensie.Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Dit wist je nog niet over Mr. Bean, het bekendste alter ego van Rowan Atkinson: “Hij heette bijna Mr. Bloemkool”

“Hij is heel vreemd, extreem egoïstisch en egocentrisch.” Zo beschrijft Rowan Atkinson (69) Mr. Bean, het personage dat hij meer dan dertig jaar geleden creëerde. Toch veroverde deze sociaal onaangepaste, maar hilarische nerd de hele wereld. Reden genoeg voor het weekblad ‘Primo’ om enkele straffe weetjes over Mr. Bean op een rij te zetten. Met in de hoofdrol een gecrashte

Lees meer »

EXCLUSIEF. In het spoor van Viktor Verhulst op Tomorrowland: “Eerste single krijgt vorm, zelfs interesse uit Amerika”

De Chinezen filmden de volle zestig minuten. De Mexicanen zweetten alsof hun leven er van afhing. Viktor Verhulst (29) wordt over drie dagen dertig jaar en trakteerde Tomorrowland op een rondje. Zijn eerste soloset in Boom – na proefdraaien in Dubai, Ibiza en Saint-Tropez – en gesmaakt door 6.000 fans. “Terwijl ik begin dit jaar schrik had dat niemand voor

Lees meer »

Geurts en Maenhaut zakken naar negende stek in 49er FX

Anouk Geurts en Isaura Maenhaut zijn dinsdag tijdens de derde dag van het olympische zeiltoernooi in de 49er FX-klasse op de Spelen in Parijs van de achtste naar de negende plek gezakt. Daarmee blijft het Belgische duo op koers voor de medalrace, die voorbehouden is voor de top tien aan het einde van de twaalf reguliere regatta’s.
The post

Lees meer »

Zeilduo Lefebvre-Heuninck valt na tweede dag op Olympische Spelen terug naar vijftiende plek in 49er FX-klasse

Zeilers Yannick Lefebvre en Jan Heuninck zijn maandag van de dertiende naar een gedeelde vijftiende plek gezakt in de 49er FX-klasse op de Olympische Spelen in Parijs. Daarmee ligt het Belgische duo niet op koers voor de medalrace, die voorbehouden is voor de top tien aan het einde van de twaalf reguliere regatta’s.
The post Zeilduo Lefebvre-Heuninck valt na

Lees meer »