3 ex-leerlingen gemeentelijke basisschool Rode mogen deze zomer naar Olympische Spelen in Parijs

Het "scholeke van Rode" in Sint-Brixius-Rode, een deelgemeente van Meise, ziet deze zomer 3 ex-leerlingen vertrekken naar de Olympische Spelen. Zowel Belgisch recordhouder op de 5.000m indoor John Heymans, ruiter Gilles Thomas als baanwielrenner Noah Vandenbranden waren er ooit leerling. 

Meer krantenkoppen in België

In het hoofd van Kamala Harris, de grote mond die de eerste ‘Madam President’ wil worden: “Ik keek naar hem en barstte in tranen uit”

Ze vallen nog amper bijeen te vegen, de scherven van alle glazen plafonds die Kamala Harris (59) al heeft verpulverd. Maar wie is de “sluwe en spitsvondige” uitdaagster van Donald Trump écht? Ze legde een rechter eens zo hard op de rooster dat enkel nog een stotterende schooljongen overbleef en hoe ze reageerde op het huwelijksaanzoek van haar man zegt

Lees meer »

“We gaan hen een afscheid geven om u tegen te zeggen”: Fanny verloor oudste zoon (12) en ex-man (41) bij drama nabij Namen

“Ik ben ontzettend blij dat mijn twee jongste kinderen het hebben overleefd, maar ik heb mijn oudste moeten afgeven”, getuigt moeder Fanny anderhalve week na het verkeersdrama in Namen. Haar ex-man (41) en oudste zoon (12) kwamen om het leven, zaterdag worden ze begraven. Haar twee jongste kinderen (8 en 5) liggen nog in het ziekenhuis.

Lees meer »

Herkenrodekazerne in hartje Hasselt wordt verbouwd en gerenoveerd

In Hasselt zullen de laatste delen van de Herkenrodekazerne in het centrum van de stad gerenoveerd en afgewerkt worden. Op dit moment loopt er een openbaar onderzoek om op de plaats waar de zusters van de abdij van Herkenrode naartoe gingen als het te gevaarlijk werd in en rond de abdij, appartementen en een kantoor te bouwen. Het gaat om

Lees meer »

IN KAART 4 op de 10 toeristen komt uit het buitenland: hoe populair is jouw gemeente bij internationale gasten?

Zelf trekken we in de zomer niet alleen naar de eigen kust, maar ook graag naar het buitenland. Buitenlanders brengen op hun beurt graag een bezoekje aan onze provincie. Vier op de tien toeristen die vorig jaar in West-Vlaanderen logeerden, reisden vanuit een ander land naar onze streek. “Belgen hebben hun eigen land herontdekt”, aldus Westtoer.
The post IN

Lees meer »

Minstens drie doden door tyfoon Gaemi in Taiwan

In Taiwan zijn door tyfoon Gaemi, die hevige regen en stormen veroorzaakt, minstens drie mensen om het leven gekomen. Dat melden de Taiwanese autoriteiten. Nog eens 284 mensen raakten gewond en 450.000 gezinnen zaten tijdelijk zonder stroom.

Lees meer »