10.000-Stappenclash heeft zowel winnaars als verliezers

Ook dit jaar nam Lo-Reninge deel aan de 10.000-Stappenclash. Net als vorig jaar behaalde de gemeente een knappe derde plaats, na Mesen en Diksmuide. Het lokaal bestuur vond dat de inwoners die een bijzonder steentje hebben bijgedragen aan deze prestatie, het verdienden om in de bloemetjes te worden gezet.

Burgemeester Lode Morlion was zelf onder de indruk van de cijfers. “Met een totaal van 25.297.681 stappen, goed voor 17.708 kilometer, hebben onze deelnemers 2.320.790 stappen meer gezet dan in 2023. Dit betekent 1.624 extra wandelkilometers, een stijging van ruim 10 procent. Voor het eerst was er dit jaar ook een Vlaamse 10.000-Stappenclash. Lo-Reninge, in de categorie van gemeenten met minder dan 10.000 inwoners, eindigde op de zesde plaats van 46 deelnemende gemeenten. Hier zijn we als kleine gemeente enorm trots op.”

“We willen graag de vijf meest actieve stappers in Lo-Reninge in het zonnetje zetten. Op kop staat Lieze Neyts, met 855.367 stappen (599 km). Lieze wint een activity tracker van Garmin. Dan volgt Myriam Kinget met 848.700 stappen (594 km) en zij krijgt een waardebon van 50 euro van A. S. Adventure. Karolien Destrooper kan met haar waardebon van 50 euro bij schoenen Torfs terecht voor nieuwe loopschoenen na haar 594.403 stappen (416 km). Jolien Cloet legde 399 km af (569.460 stappen) en wint een waardebon van 50 euro bij Decathlon. Heidi Capoen stapte 397 km (567.019 stappen) en mag voor 30 euro Unizo-bonnen besteden bij de deelnemende handelszaken in Lo-Reninge.”

Lucky losers

Dit jaar werd er voor het eerst een wedstrijd georganiseerd voor verenigingen. “Het zal jullie niet verbazen dat wandelclub De IJzerstappers de meeste stappen zetten in deze competitie”, zegt de burgemeester. Als beloning kregen ze een paginagrote reportage in de recente infokrant. Noteer alvast zaterdag 28 september, want dan organiseren De IJzerstappers de Bachten De Kupe-tocht. Uit alle inwoners die actief deelnamen aan de 10.000-Stappenclash, hebben we ook vijf gelukkige wandelaars geloot, de zogenaamde lucky losers, die elk een Unizo-waardebon van 10 euro krijgen. De gelukkigen zijn Lena Merlevede, Jonas Van Loock, Clo Fossaert, An Trooster en Marthe Laseure.”

The post 10.000-Stappenclash heeft zowel winnaars als verliezers is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zure afdronk bij Campari en Diageo

16:58 De makers van alcoholische dranken beleven een kater op de beurs. In de aanzwellende rij tegenvallers, legden het Italiaanse Davide Campari en de Britse reus Diageo slechte cijfers en vooruitzichten v…

Lees meer »

“Te weinig talent en lui”: cynische Biles geeft voormalig ploeggenote lik op stuk met nieuwe medaille Team USA

De Olympische Spelen zijn nog niet halfweg, maar je kan nu al opschrijven dat in de eindafrekening Simone Biles een van dé sterren Parijs zal zijn. De Amerikaanse turnster pakte gisteren met Team USA al haar achtste (!) olympische medaille. En daarmee haalden zij en haar teamgenotes hun gram tegenover een voormalig ploegmate. Wat Biles ook heel duidelijk maakte via

Lees meer »

De ereplaats die bronzen Van Aert wél koestert: een medaille dankzij een grotere materiaalstunt dan zeven jaar geleden in Luxemburg

Het besluit van Wout van Aert na de Tour zes dagen geleden: “Ik ben geen favoriet voor de wegrit.” Over de tijdrit repte hij zelfs geen woord. Welaan, in een kletsnat Parijs nam hij alle risico’s door als enige met twee volle wielen te rijden… Brons als resultaat. “We hadden berekend dat het zeventien watt winst kon opleveren. Dit is

Lees meer »

Emma Meesseman zag tegen Duitsland groot contrast met voorbereiding: “Niets lukte nog”

De Belgian Cats begonnen maandag met een valse noot aan de Olympische Spelen in Parijs. De Belgische basketbalvrouwen liepen in hun openingswedstrijd een blauwtje tegen olympische debutant Duitsland. Sterspeelster Emma Meesseman zag hoe de goede voorbereiding van de Cats door de vroege opdoffer meteen naar de prullenmand verdween.
The post Emma Meesseman zag tegen Duitsland groot contrast met voorbereiding:

Lees meer »

De Copains zijn klaar voor Ceciliafeeste: “Onze affiche is veelbelovend”

Ceciliafeeste in Ichtegem gaat dit jaar door op een nieuwe locatie en wordt ook voor het eerst een tweedaags gebeuren. Het uiteindelijke succes zal uiteraard deels afhankelijk zijn van het weer, maar afgaande op de affiche kan het weekend niet meer stuk.
The post De Copains zijn klaar voor Ceciliafeeste: “Onze affiche is veelbelovend” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jongeman (21) wiens cannabisplantage ontdekt werd door brand blijft in de cel

Een 21-jarige Albanees blijft een maand langer in de cel nadat de politie hem arresteerde toen ze een cannabisplantage hadden ontdekt. De feiten kwamen toevallig aan het licht nadat bij de buren in de brand uitbrak. Door de brand was een gat in de muur ontstaan en is zo de plantage gevonden.
The post Jongeman (21) wiens cannabisplantage ontdekt

Lees meer »

Alzheimermedicijn krijgt geen groen licht in Europese Unie

Het alzheimermedicijn Leqembi van farmabedrijven Eisai en Biogen heeft geen groen licht gekregen van de Europese geneesmiddelenwaakhond EMA. Dat heeft het EMA vrijdag meegedeeld. Het medicijn waarvan bewezen is dat het de opmars van de ziekte afremt, kreeg eerder wel een positief advies in de Verenigde Staten.

Lees meer »

“Zorgeloze Spelen zijn onmogelijk, dat is wellicht het gevoel waar de daders op uit zijn”

Terwijl elke vierkante centimeter van Parijs in de gaten wordt gehouden door 45.000 politieagenten, 10.000 militairen, drones en scherpschutters, hebben criminelen andere locaties uitgekozen om in alle rust de start van de Olympische Spelen te dwarsbomen. Bovendien heeft niet alleen wie op weg is naar de Spelen pech. Maar ook families die hun vakantie wilden inzetten.

Lees meer »

Noord-Amerika kreunt onder bosbranden: Californië vreest voor een drama, schade in Canadese bergstad Jasper wordt duidelijk

Het westen van Noord-Amerika wordt geteisterd door zware bosbranden. In het Canadese bergstadje Jasper is het ergste leed geleden en likken de inwoners hun wonden. Maar in de Amerikaanse staat Californië lijkt het ergste nog te moeten komen. Daar vreest men voor een herhaling van de historisch zware branden van 2018. Doordat de vegetatie zo droog is, kunnen bosbranden erg

Lees meer »