Zaak-Pichal komt morgen voor de strafrechter: wat weten we tot nu toe?

Dinsdag begint het strafproces tegen VRT-presentator Sven Pichal voor het bezit en de verspreiding van beelden van kindermisbruik. Wat weten we tot nu?

 

Meer krantenkoppen in België

Seppe is 24 en weet dat hij levenslang stoma zal moeten dragen: “Mentaal heel moeilijk, want het is een onzichtbare aandoening”

In het eerste weekend van oktober valt Wereld Stomadag. Seppe De Kinder (24) uit Viersel (Zandhoven) kreeg in het midden van de covidperiode een stoma door aanslepende ernstige darmproblemen. Bij de meeste stomadragers – zeker de jonge – is het een tijdelijke fase, maar Seppe weet nu al dat het voor zijn leven zal zijn. Hij wil het taboe helpen

Lees meer »

Fanclub de Pogiboys laten stickers maken van wereldkampioen Tadej Pogacar: “In de Ronde van Lombardije zien we hem voor het eerst in de regenboogtrui”

Tadej Pogacar won zondag na de Tour en de Giro op verbluffende wijze het WK en dus zijn het magnifieke tijden voor zijn fanclub de Pogiboys in sfeercafé Black Pearl op het Sint-Maartensplein in Wervik. Daarom zullen ze stickers van de kersverse wereldkampioen laten maken. En er zijn nog andere plannen.
The post Fanclub de Pogiboys laten stickers maken

Lees meer »

Gouden Marcel en Maureen

Op dinsdag 17 september vierden Marcel Pincket en Maureen Raté hun 50ste huwelijksverjaardag. Het gouden koppel is getrouwd op 17 september 1974 in Oostende. De viering van het huwelijksjubileum vond plaats in het gemeentehuis. (MM/foto MM)
The post Gouden Marcel en Maureen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rita en Claude vieren hun diamanten huwelijksverjaardag

Naar aanleiding van hun 60ste huwelijksverjaardag werden Claude Lervant (83) en Rita Samyn (78) gehuldigd door het stadsbestuur. De jubilarissen wonen in de Menensesteenweg. Het diamanten paar heeft drie kinderen: Steve, Pascal en Pedro. Daarnaast zijn er vijf kleinkinderen: Maxim, Babette, Abel, Emiel en Sebastien. Claude was grensarbeider in Wervicq-Sud. Rita werkte een tijdje in
The post Rita en

Lees meer »

Kris Declercq voor het eerst naar Vlaams parlement: “Ik wil meer middelen naar Roeselare halen”

Hilde Crevits krijgt opnieuw een prominente rol in de nieuwe Vlaamse regering. Als viceminister-president krijgt ze de bevoegdheden Binnenlands Bestuur, Inburgering en Integratie en Samenleving. Dat betekent ook dat er een plaatsje vrijkomt in het parlement.
The post Kris Declercq voor het eerst naar Vlaams parlement: “Ik wil meer middelen naar Roeselare halen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kuifje, maar ook FC De Kampioenen en graphic novel: na 10 jaar weer exporuimte over Belgische strip in Stripmuseum in Brussel

Het Stripmuseum in Brussel heeft voortaan weer een tentoonstellingsruimte over Belgische striphelden. 10 jaar geleden werd de tentoonstelling over de geschiedenis van het Belgische stripverhaal opgedoekt, maar daar komt nu dus weer verandering in. De grote namen zoals Kuifje of Suske en Wiske komen aan bod, maar ook nieuwere strips zoals FC De Kampioenen of de graphic novel.

Lees meer »