Wijngilde New Vintage sluit werkjaar af met Portugese wijnen en gerechten

De Ieperse wijngilde New Vintage sloot het afgelopen werkjaar in stijl af. De voorbije maanden werden de Portugese wijnen onder de loep genomen en die stonden dan ook centraal tijdens het afsluitende etentje.

Wijnmeester Guy Ceulemans zorgde voor een ruime selectie van witte en rode wijnen uit verschillende Portugese regio’s. Die wijnen werden vergezeld van typische Portugese gerechtjes, voorgeschoteld door Bert Vandenbussche van De Zeeparel. Het nieuwe seizoen start op vrijdag 27 september om 20 uur in De Zeeparel. Dan zullen de leden van de vereniging de Zuid-Afrikaanse wijnen ontdekken. (EF)

The post Wijngilde New Vintage sluit werkjaar af met Portugese wijnen en gerechten is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sergio Quisquater niet blij dat gênant fragment waarin hij bijna stikt blijft opduiken op VTM: “Ze hebben het recht niet”

Tegen de wil van Sergio Quisquater (59) duikt er nog regelmatig een fragment uit een oud VTM-programma op. Het gaat om zijn deelname aan het programma ‘Wondere wereld’ uit 1999, gepresenteerd door Ingeborg, waarin de zanger het gevoel heeft dat hij stikt. “Ze hebben daar het recht niet toe, dat staat contractueel vast”, legt hij uit.

Lees meer »

Opnieuw zware luchtaanvallen in zuiden van Beiroet: “Kandidaat-opvolger Hezbollah was doelwit van nachtelijke aanvallen”

Israël heeft donderdagavond opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op Beiroet, een bolwerk van de Libanese militie Hezbollah. Dat berichten internationale media. De spanning in de stad stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze.

Lees meer »

OpenAI haalt miljarden op en is 157 miljard dollar waard

OpenAI heeft 6,6 miljard dollar opgehaald bij investeerders en is daarmee 157 miljard dollar (142,1 miljard euro) waard. Met het geld wil het bedrijf achter AI-chatbot ChatGPT onderzoek naar nieuwe toepassingen van kunstmatige intelligentie en extra computercapaciteit financieren, meldt OpenAI op zijn blog.

Lees meer »

‘De Mugge van Brugge’ komt met eindejaarsconference naar Concertgebouw Brugge: “Dank burgemeester om langs te komen en op voorhand al sorry”

Kevin Rombaux alias ‘De Mugge van Brugge’ zal zich rustig moeten houden op oudejaarsavond 2024 en nieuwjaarsdag 2025, want op maandag 2 januari 2025 staat hij met zijn nieuwe eindejaarsconference ‘Ejjet g’hoârd’ voor de allereerste keer in het Concertgebouw van Brugge. Vooraf zijn er try-outs in Brugge, Zeebrugge en Sijsele.
The post ‘De Mugge van Brugge’ komt met eindejaarsconference

Lees meer »

Verkiezingsdebat in Ardooie draaide rond verkeersveiligheid, parkeerplaatsen… en een openstaande rekening

Unizo Ardooie-Koolskamp organiseerde donderdagavond een verkiezingsdebat. In een afgeladen ‘t Hofland werd duidelijk dat verkeersveiligheid hoog op de agenda staat bij zowel meerderheidspartij Groep 82 als de overige partijen. Bij momenten werd het een pittig en persoonlijk debat. Wij geven een uitgebreid verslag.
The post Verkiezingsdebat in Ardooie draaide rond verkeersveiligheid, parkeerplaatsen… en een openstaande rekening appeared first on

Lees meer »

“Vraag het aan je vrienden”: was Elon Musk op de hoogte van seksueel misbruik 9-jarige door Sean ‘Diddy’ Combs?

Elon Musk reageert op zijn eigen socialemediaplatform X verbolgen op het nieuws dat rapper Sean ‘Diddy’ Combs een 9-jarige zou misbruikt hebben. “Hoeveel mensen uit de industrie wisten hiervan?” Maar een antwoord op zijn bericht haalt zijn verontwaardiging onderuit en insinueert dat Musk meer weet dan hij doet uitschijnen. “Vraag het aan je vrienden, ze zullen het wel weten”, schrijft

Lees meer »