Wie volgt Pommelien Thijs op in Zomerhit 2024?

De twintig genomineerden van Zomerhit 2024 zijn bekend! Zonet vertelden Zita Wauters, Kim Debrie en Niels Destadsbader live op Radio2 op wie een hele zomer lang gestemd kan worden. Vanaf nu strijden de twintig artiesten om de felbegeerde trofee en jij bepaalt wie die mee naar huis mag nemen. Stemmen kan vanaf nu via VRT MAX. Op zaterdag 31 augustus weten we wie de winnaar wordt van Zomerhit 2024.

Dit zijn de twintig genomineerden, in alfabetische volgorde:

Aaron Blommaert – Egotrip

Bart Kaëll – Shalala

Bart Peeters – Zwemmen in de zee

Belle Perez – Bailale

Berre – Break ’em all

Camille – Oeh la la la

IIII – Unapologetically

Francisco – Fake news

Garry Hagger – Zomerlicht

Günther Neefs – Zomerse dag

Gustaph – Faith in what you feel

Hannah Mae & MAKSIM – Ik wil dat je liegt

judith – are u done?

Laura Tesoro – Oya lélé

LEEZ – Toxic lullaby

Omdat Het Kan & Average Rob – On met la patate

Pauline – Energie

Regi ft. Arno – Simple life

Sam Gooris – Arrivederci

Yannick Bovy x Slongs – The richest man on the planet

Alleen recente Vlaamse singleproducties die tussen 7 juni en 5 juli 2024 zowel in de Ultratop als in de playlist van Radio2 en/of MNM stonden, kwamen in aanmerking om genomineerd te worden. De rangschikking van de best scorende Vlaamse singleproducties in de Ultratop 100 vormt de definitieve lijst.

De stemming is vanaf nu geopend. Bij Zomerhit bepaalt het publiek en alleen het publiek de winnaar. Stemmen kan via VRT MAX. Vanaf maandag 8 juli kun je elke week één keer stemmen op jouw drie favoriete artiesten. Stem je meerdere keren per week, dan telt alleen je laatste inzending. Die stemming loopt af op zaterdag 24 augustus om 23.59 uur. Dan weten we welke tien genomineerden naar de finale mogen. De finalisten worden bekendgemaakt op Radio2 op zondag 25 augustus tussen 13 en 16u.

Vanaf zondag 25 augustus kun je nog een keer stemmen, op jouw drie favorieten uit de tien finalisten. Ook tijdens deze stemming telt alleen je laatste inzending. De tellers blijven gedurende de acht weken stemming doorlopen, de stemmen van beide rondes worden dus bij elkaar opgeteld. De tweede stemming loopt tot het einde van de finale op zaterdag 31 augustus. Dan weten we wie de winnaar is van Zomerhit 2024.

Zomerhit lokt altijd heel veel volk. © Jens

De vertrouwde gezichten van Zomerhit, Siska Schoeters en Niels Destadsbader vermaken het publiek met drie shows. De eerste show wordt opgenomen op maandag 12 augustus. Je kunt ze bekijken op zaterdag 17 augustus om 20.45 uur, op VRT 1 en VRT MAX. De tweede show wordt opgenomen op dinsdag 13 augustus, waarvan je de uitzending bekijkt op zaterdag 24 augustus. In de shows komen telkens 10 genomineerden aan bod die hun nummer zingen dat kans maakt op Zomerhit 2024. De finale is live te volgen op zaterdag 31 augustus op VRT 1, VRT MAX en Radio2.

De shows beginnen rond 20 uur, op het evenementenstrand aan de Belgium Pier in Blankenberge. Het terrein gaat open rond 18 uur. Zomerhit is volledig gratis. De shows zijn toegankelijk voor iedereen. Je bent van harte welkom! Wil je zeker zijn van een plek op de eerste rij, beleef dan Zomerhit als Zomervip. Ontdek er alles over via www.zomeraandepier.be

Alle Zomerhit-verhalen van voor en achter de schermen kun je dagelijks meevolgen op Radio2 en VRT MAX. Ook op de sociale media valt er van alles te beleven. Daar neemt Zita Wauters je mee op sleeptouw. (PADI & Radio2)

The post Wie volgt Pommelien Thijs op in Zomerhit 2024? is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Vrachtschepen botsen op elkaar op de Bosporus bij Istanboel

In Istanboel zijn donderdag twee vrachtschepen met elkaar in aanvaring gekomen. De oorzaak van de botsing zou liggen aan een defect van de apparatuur, hoogstwaarschijnlijk een roerblokkering. Daarbij raakte het grote schip een lokale passagiersboot die aan de kust lag. Het gaat om een schip van 80 meter en een vaartuig van maar liefst 180 meter. Met behulp van een

Lees meer »

Ruim 375 miljoen euro aan investeringen voor opwaardering kanaal Roeselare-Leie

Het kanaal Roeselare-Leie krijgt een belangrijke opwaardering, met meer dan 375 miljoen euro aan investeringen. Dat hebben de Vlaamse Waterweg, de provincie West-Vlaanderen en andere regionale partners (waaronder POM West-Vlaanderen en Voka) vastgelegd in een charter dat maandag werd ondertekend. Het project is zowel op economische groei als ecologische duurzaamheid gericht.
The post Ruim 375 miljoen euro aan investeringen

Lees meer »

Actie voor meer natuur in Kortrijk, Brugge en Roeselare: activisten van Greenpeace veranderen bebouwde kom in beboomde kom

In Kortrijk, Brugge en Roeselare hebben activisten van Greenpeace ‘bebouwde kom-verkeersborden’ beplakt met stickers van bomen. Op deze manier willen ze de volgende stadsbesturen oproepen om zo snel mogelijk werk te maken van meer natuur in de stad. Deze actie van Greenpeace vindt plaats op meer dan 25 locaties over heel het land.
The post Actie voor meer natuur

Lees meer »

Belgen uit Libanon gearriveerd in Militair Hospitaal in Brussel

Omstreeks 23.30 uur zijn in totaal 55 Belgen uit Libanon aangekomen in het Militair Hospitaal Koningin Astrid in de Brusselse deelgemeente Neder-Over-Heembeek. Aanvankelijk werd de groep Belgen omstreeks 22.00 uur in Brussel verwacht, maar het Nederlandse vliegtuig, dat om 16.30 uur Belgische tijd in Beiroet was opgestegen, liep een uurtje vertraging op.

Lees meer »

“Doet deugd dat mijn prestaties worden opgemerkt”: Gouden Schoen van de maand Colin Coosemans tevreden met erkenning

U hebt gekozen. Een week lang kon de HLN-lezer stemmen op de nieuwe ‘Gouden Schoen van de maand’. Het verdict: Anderlecht-doelman Colin Coosemans (32) is de winnaar van de maand september en dus de eerste laureaat. Hij kreeg 21,8 procent van het totale aantal stemmen. Voor Coosemans “doet het deugd” dat zijn prestaties worden opgemerkt. Ook de experten kunnen zich

Lees meer »

Tweede buurtfeest in de Jacob Van Maerlantstraat

Voor de tweede keer organiseerde een comité een buurtfeest in de Jacob Van Maerlantstraat, een zijstraat van de Albrecht Rodenbachstraat. Er waren 35 bewoners ingeschreven. Het buurtfeest begon met een aperitief, gevolgd door hamburgers op de barbecue. Een delegatie van het gemeentestuur kwam langs met de vlag van Goede Buur(t)straat. Het comité bestaat uit Manolito
The post Tweede buurtfeest

Lees meer »

Wout Meese is de talentrijke tweede doelman van Royal Knokke FC (1e nationale): “Geduld, maar soms kriebelt het”

Een enorme massa was komen opdagen voor het duel tussen middenmoter Knokke en medeleider Hasselt. De puntendeling is een opsteker van formaat voor lokale coach Jannes Tant, die opnieuw kon rekenen op de herstelde kapitein Ruben Vanraefelghem maar nog steeds de gekwetste Lucas Prudhomme mist. Nieuwkomer Stan Braem mocht debuteren in de spits.
The post Wout Meese is de

Lees meer »

KIJK. En toen waren ze nog met zes: Bram verlaat ‘Kotmadam Sarafian’

Na een paar moeilijke eerste maanden in ‘Kotmadam Sarafian’ besluit Bram om het kot in Gent te verlaten. Hoewel het voor zijn kotgenoten niet als een verrassing kwam – omdat Bram zich vaak afzijdig hield van de rest – blijven ze het wel jammer vinden. Ook Barbara Sarafian heeft het moeilijk met z’n afscheid. “Het gaat raar zijn, dat weet

Lees meer »

Camille heeft haar eigen Scheltjensportret in duizenden met de hand gesneden glasmozaïeken: “Het is supermooi!”

Tot en met zondag 13 oktober stelt kunstenares Isabelle Scheltjens nog tentoon in The Boutique Gallery in Sint-Martens-Latem. De Kempense glaskunstenares is wereldwijd bekend. Camille is fan van haar werk en als waardering ontwierp Isabelle een portret van Camille, met maar schatting 35.000 à 40.000 met de hand gesneden glasmozaïeken in het kunstwerk.
The post Camille heeft haar eigen

Lees meer »