WEERBERICHT. Vandaag meestal droog, morgen zomers warm tot wel 30 graden! Maar dat smoren onweersbuien ‘s avonds weer meteen in de kiem

Het begin van deze nieuwe week start meestal droog, met vandaag/maandag temperaturen tot 22 graden en slechts kans op wat lokaal gedruppel. Morgen/dinsdag duikelen we voor één dagje de zomer in. We krijgen vrij zonnig weer met temperaturen tot 28 graden; zelfs een lokale uitschieter tot 30 graden is mogelijk. Dinsdagnamiddag -en avond trekt een regen- en onweerszone van west naar oost en is het alweer gedaan met het mooie liedje. 

Meer krantenkoppen in België

Bal met een belletje, keepers die wél zien en fysiek contact mag niet: zo voetballen de Blind Devils, die een veld krijgen naast de Rode Duivels

De scheidsrechter wordt op zondagnamiddag weleens verweten blind te zijn, bij de Blind Devils zijn de spelers dat écht. Onze nationale ploeg voor mensen met een visuele beperking krijgt nu een eigen voetbalveld op het hoofdkwartier van de Rode Duivels in Tubeke. “Het moeilijkste aan deze sport? Durven te bewegen zonder dat je ziet.”

Lees meer »

“Die agente heeft heel fout gehandeld en zou best meteen stoppen met haar job”: zus van psychotische man die werd doodgeschoten door politie spreekt voor het eerst

“Mijn liefste broer, die altijd voor iedereen klaarstond, is niet meer. De politie heeft hem gedood toen hij tijdens een psychoseaanval gebeld had om hulp te krijgen. Dit had nooit mogen gebeuren.” Voor het eerst sinds de feiten treedt de familie van Peter Goeman, bij monde van zijn zus, naar buiten.

Lees meer »

Eerste padeltornooi TC Zedelgem “in vijf minuten uitverkocht”

Met de finalewedstrijden op zondag sloot TC Zedelgem het eerste padelclubtornooi af, een initiatief van de leden dat het bestuur een wervelend succes noemt. 160 spelers namen het twee tegen twee tegen elkaar op. Een half jaar na de opening van vier nieuwe padelvelden kreeg de club er liefst een 200-tal leden bij, waarmee het
The post Eerste padeltornooi

Lees meer »

Voor Groot Middelkerke maakt volledige lijst bekend

Lijstduwer Filip Soetaert maakte onlangs de 25 kandidaten van de lijst Voor Groot Middelkerke bekend. Opvallend is de grote diversiteit aan kandidaten die zich engageren op deze lijst.
The post Voor Groot Middelkerke maakt volledige lijst bekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE RONDE VAN EMILIA. Krijgen we duel tussen Evenepoel en Pogacar op veeleisend parcours?

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

Britse techondernemer Mike Lynch stierf door verdrinking toen superjacht zonk, doodsoorzaak van andere Britse slachtoffers wordt nog onderzocht

De 59-jarige miljardair Mike Lynch, die in 1996 softwaregigant Autonomy oprichtte, was een van de zeven mensen die stierf nadat het luxejacht Bayesian in augustus voor de kust van Sicilië zonk. Uit het gerechtelijk onderzoek blijkt dat hij verdronk, zo delen Britse media mee. De doodsoorzaak van de drie overige Britse slachtoffers wordt nog onderzocht.

Lees meer »

Goose viert dit weekend z’n twintigjarig bestaan in stijl: “Even stilstaan, om er daarna weer voluit voor te gaan”

De legendarische Kortrijkse elektrorockband Goose, bestaande uit Mickael Karkousse, Dave Martijn, Tom Coghe en Bert Libeert, viert dit weekend op eigen bodem z’n twintigste verjaardag. De band heeft vele mooie momenten om op terug te blikken en wil dat in de komende periode uitgebreid doen. Dat doen ze met een show in de Lotto Arena, een compilatiealbum en een heus

Lees meer »

Vier jaar cel voor stiefvader (55) na seksueel misbruik stiefdochter (13): “Maakte heimelijke opnames”

Een 55-jarige man uit Menen moet vier jaar de cel in. De rechters in Kortrijk oordeelden dat het seksueel misbruik van zijn 13-jarige stiefdochter bewezen is. De man kwam niet opdagen voor zijn proces maar moet onmiddellijk aangehouden worden. “Het slachtoffer woont nog altijd bij hem”, klonk het wat bezorgd.
The post Vier jaar cel voor stiefvader (55) na

Lees meer »

Anderlecht zonder zieke Dendoncker aangekomen in Spanje voor Europees duel tegen Real Sociedad

Voor zijn tweede Europese opdracht trekt Anderlecht naar Spanje. In San Sebastian neemt paars-wit het donderdag om 18u45 op tegen Real Sociedad. Voor die trip kan het weer rekenen op Ludwig Augustinsson, die hersteld is van zijn hersenschudding, maar moet het wel Leander Dendoncker missen. Hij is ziek. Kan Anderlecht, na de zege op de openingsspeeldag, opnieuw punten pakken?

Lees meer »

Verdachte (52) in Franse verkrachtingszaak beweert dat echtgenoot van slachtoffer hem drogeerde: “Hij moet iets in mijn cola gedaan hebben”

Jean T. (52), een van de 51 verdachten in het ophefmakende verkrachtingsproces rond Gisèle Pélicot, beweert door Dominique Pélicot, de echtgenoot van de Française en spilfiguur in het hele verhaal, gedrogeerd te zijn. “Hij bood me een cola aan en vanaf dat moment weet ik niets meer”, verklaarde hij in de rechtszaal.

Lees meer »

Bijna 1.800 sportievelingen schitteren tijdens sportieve openingsluik van 64ste Ezelsfeesten

Vrijdagavond gaven zo’n 1.800 sportievelingen het beste van zichzelf in de centrumstraten van Kuurne tijdens het sportieve openingsluik van de 64ste Ezelsfeesten. Van hen namen 586 deel aan de 41ste editie van de halve marathon ‘Rapper dan een Ezel’, die dit jaar ook fungeerde als Provinciaal Kampioenschap van West-Vlaanderen.
The post Bijna 1.800 sportievelingen schitteren tijdens sportieve openingsluik van

Lees meer »

Inbraak met geweld, losse handjes en gedwongen groepsseks: hoe is het andere leden van Jackson-clan vergaan?

Hij stond bekend als the King of Pop, zij schitterde donderdagavond in het Sportpaleis in Antwerpen. Michael en Janet Jackson waren altijd al de meest prominente figuren uit de familie, maar hoe gaat het met hun andere broers en zussen? Van een gigantische schuldenberg over huiselijk geweld tot tal van mislukte huwelijken: de overige Jacksons moeten zeker niet onderdoen voor

Lees meer »