Weer kassa kassa: Union is met Amoura attractie armer, maar wel minstens 17,5 miljoen rijker

De transfer van Uniontopschutter Mohamed Amoura naar VFL Wolfsburg is officieel rond. De Brusselse vicekampioen is zo een attractie armer, maar op termijn wel 17,5 miljoen euro plus bonussen rijker. Amoura is trots over zijn nieuwe bestemming: “Wolfsburg heeft ook geweldige spelers als Kevin De Bruyne voortgebracht.” 

Meer krantenkoppen in België

Waarom Iraanse tegenaanval een risicovolle zet is

Al staan ze vooral toe te kijken, met de steun van de Verenigde Staten heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu de wind mee. Hij ziet een kans om “de machtsbalans in de regio” te veranderen. Dat het regime in Iran reageerde met een raketaanval op Israël, houdt risico’s in.

Lees meer »

Twee personen omgekomen bij botsing tegen boom in Dilsen-Stokkem

Bij een zwaar verkeersongeval op de Brugstraat in Rotem (Dilsen-Stokkem) zijn gisterenavond 2 personen om het leven gekomen. Rond 22.15 uur crashte een voertuig in de bomen. De brandweer van de zone Oost-Limburg ging ter plaatse om de inzittenden uit het wrak te bevrijden. De omstandigheden van het zware ongeval worden onderzocht.

Lees meer »

Kortrijk heeft haar eigen “Hollywood-letters”

Wie Kortrijk binnenrijdt via de afrit aan de Colmar wordt voortaan verwelkomd door grote, opvallende letters die de naam van de stad spellen. Met de nieuwe stadsletters wil de stad niet alleen de bezoekers verwelkomen, maar ook een stukje kleur en identiteit toevoegen aan deze locatie, die na 60 jaar onzekerheid niet zal aangewend worden als reservatiestrook van de R8.<br

Lees meer »

CD&V beweert dat Middelkerke Nieuwpoort wil inlijven, burgemeester Dedecker ontkent in alle talen

De politieke spanningen aan de Vlaamse kust nemen toe nu geruchten circuleren dat Middelkerke mogelijk een fusie overweegt met buurgemeente Nieuwpoort om de immense schuldenlast te verlichten. Middelkerke, sinds 2023 de gemeente met de hoogste schuld per inwoner in Vlaanderen. Jean-Marie Dedecker ontkent in alle talen. “Een fusie zal over mijn lijk gaan”, klinkt het.
The post CD&V beweert

Lees meer »

Gert Verhulst onthult eerste details van nieuw Studio 100-theaterseizoen: “James Cooke, hou je zomer vrij”

Gert Verhulst (56) kondigt bij HLN Showbits in primeur het vervolg van zijn ‘ZomerRevue’ aan. “Wij en het publiek hebben er vorige zomer in Plopsaland zo van genoten, dat we gewoon niet anders konden,” glundert hij. Maar eerst richt de Studio 100-baas zich op ‘Tien om te Zien, de musical’, die in december al in première gaat. Ontdek het allemaal

Lees meer »

Verkoop van Sinutab maal zes (!) na aankondiging voorschriftplicht en oproep van Testaankoop om medicijn te verbieden

De dagverkoop van Sinutab is gestegen met een factor zes. Dat meldt farmagroothandel Febelco. Het populaire verkoudheidsmedicijn op basis van pseudo-efedrine wordt vanaf 1 november enkel nog op voorschrift verkocht. Testaankoop wil verder gaan: de organisatie vraagt een verbod op het medicijn wegens zeldzame, maar wel ernstige mogelijke bijwerkingen.

Lees meer »

Imog opent nieuwe sorteerinstallatie van 15 miljoen euro in Harelbeke: “Uniek in zijn soort in België”

Bij Imog aan de Kortrijksesteenweg in Harelbeke vond de officiële opening plaats van het nieuwe sorteercentrum. Het gaat om de GV8-sorteerinstallatie om het grofvuil van de gezinnen en bedrijfsafval volgens de normen van Vlarema 8 te sorteren. De sorteerinstallatie is uniek in zijn soort in België.
The post Imog opent nieuwe sorteerinstallatie van 15 miljoen euro in Harelbeke: “Uniek

Lees meer »

25 jaar geleden werd Sergio Quisquater op bijzondere wijze ‘opnieuw geboren’: “Ingeborg wist dat ik gemakkelijk slachtoffer was”

Tegen de wil van Sergio Quisquater (59) in duikt er nog regelmatig een persoonlijk fragment uit een oud VTM-programma op bij de zender. “Ze hebben daar het recht niet voor, dat staat contractueel vast”, legt hij uit. Het gaat om zijn deelname aan het programma ‘Wondere Wereld’ uit 1999, gepresenteerd door Ingeborg Sergeant. “Haar man en manager, Roland Keyaert, overtuigde

Lees meer »

Prijs Raymond Maeckelberghe uitgereikt aan prof. Jan Dumolyn en Patricia De Buck

Zondag is in Brugge de tweejaarlijkse prijs ‘Het Vrije Denken’ uitgereikt door de Raymond Maeckelberghe Foundation. Deze keer ging de prijs naar Prof. Jan Dumolyn, als historicus verbonden aan UGent, en naar Patricia De Buck, leerkracht op rust en sterk verbonden met het netwerk van vrijzinnige humanisten in Brugge. Beiden zijn Bruggelingen en boegbeelden van het vrijzinnig humanisme.
The

Lees meer »

Oud Gemeentehuis in Rumbeke volledig gerestaureerd

In het najaar 2023 startten de restauratiewerken aan het Oud Gemeentehuis op het Kerkplein. De voormalige notariswoning en ook bepaalde binnenelementen zijn beschermd en dus belangrijk om te vrijwaren. Een grondige restauratie van het hoofdgebouw drong zich op. Als onroerend erfgoedstad is Stad Roeselare trots het Oud Gemeentehuis weer in zijn oorspronkelijke staat te herstellen.
The post Oud Gemeentehuis

Lees meer »