Waarom de prijs van dit verkiezingsresultaat groot kan zijn: zowel voor Macron als voor heel Frankrijk

Het Rassemblement National leek wekenlang de grote winnaar te zullen worden van de gewaagde gok van Emmanuel Macron. Aan de meet is het linkse kieskartel Nouveau Front Populaire “incontournable” om een regering te vormen. Hoe is het zo kunnen uitdraaien? En wat zijn de gevolgen? “De te betalen prijs kan hoog zijn”, zegt HLN-reporter Erwin Verhoeven. “Voor Macron zelf en voor het land.” 

Meer krantenkoppen in België

Paus Franciscus vraagt vergiffenis voor zonden van de kerk

Paus Franciscus heeft tijdens een boetedoening om vergiffenis gevraagd voor de zonden en overtredingen van vertegenwoordigers van de katholieke kerk. De kerkleider benadrukte in de Sint-Pietersbasiliek in Rome dat de Kerk boete moet doen voor haar overtredingen als ze haar geloofwaardigheid onder de gelovigen wil herstellen. De aanpak van seksueel misbruik stond centraal.

Lees meer »

Opnieuw orkaan op komst naar Florida? Meteorologen houden ontwikkelingen in Golf van Mexico nauwgezet in de gaten

Het zuidoosten van de VS is nog maar amper bekomen van de verwoestende impact van zware orkaan Helene of er staat al een nieuwe bedreiging klaar. Want in de komende dagen kan er zich boven de Westelijke Caribische Zee mogelijk een nieuwe tropische depressie ontwikkelen volgens de laatste weermodellen. Tegen het weekend zou die zelfs tot een orkaan kunnen uitgroeien.

Lees meer »

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt voor het eerst over gruwelijke nacht in Libanon: “We zitten op een veilige plek nu”

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt telefonisch in VTM NIEUWS wat er precies gebeurde in de bewuste nacht van woensdag op donderdag. “Toen we aankwamen op de plaats waar de raketten waren ingeslagen, riep iemand dat we Israëlische spionnen waren. En toen ging het heel snel.” Hierboven kan je het volledige gesprek met Robin Ramaekers beluisteren.

Lees meer »

“Het had erger kunnen zijn. Er is tenslotte niemand gestorven”: burgemeester van Mazan duikt onder na controversiële uitspraken over verkrachtingszaak

Tijdens het verkrachtingsproces in Avignon komen de schijnwerpers niet alleen op de 51 mannen te staan, die ervan beschuldigd worden Gisèle Pelicot te hebben verkracht, maar ook de burgemeester van Mazan moet meer dan hem lief is voor het voetlicht treden. Zijn uitlatingen tijdens een interview met de Britse openbare zender ‘BBC’ zijn zodanig in het verkeerde keelgat geschoten dat

Lees meer »

Beheerste en hartelijke Vance complimenteert enigzins nerveuze Walz tijdens beleefd debat

Het tv-debat tussen de Amerikaanse kandidaat-vicepresidenten, de Republikein J.D. Vance en de Democraat Tim Walz, zit erop. Een opvallend beheerste, vriendelijke en bij vlagen zelfs hartelijke JD Vance was er niet op uit zijn tegenstrever, de Democratische gouverneur Tim Walz zwart te maken, maar wilde vooral zijn running mate Donald Trump, in een zo goed mogelijk daglicht plaatsen. Vance kon

Lees meer »

LIVE WK GRAVEL. Organisatie past gevaarlijke strook aan na commentaar Kopecky: “Zorgen voor maximale veiligheid”

Na de zilveren medaille van Lotte Kopecky is het vandaag aan de mannen om jacht te maken op de wereldtitel in het gravel. Met Jasper Stuyven, Tim Merlier en Gianni Vermeersch gaan enkele grote Belgische namen van start. De grootste concurrentie komt ongetwijfeld van Mathieu van der Poel en titelverdediger Matej Mohoric. Wie trekt de regenboogtrui aan in Leuven?

Lees meer »

Lucas Coenen houdt met zege in eerste reeks kansje op wereldtitel MX2

Lucas Coenen (Husqvarna) heeft zondag overtuigend de eerste reeks gewonnen van de Grote Prijs van Castilla-La Mancha in de MX2. Omdat zijn Nederlandse rivaal Kay de Wolf (ook Husqvarna) pas zevende werd, valt de beslissing over de wereldtitel zondagnamiddag in de tweede reeks van deze twintigste en laatste WK-manche. De voorsprong van De Wolf blijft wel riant.

Lees meer »