Vrouw die pas klaar was met kankerbehandeling wint 5 miljoen dollar met kraslotje

Na regen komt zonneschijn, zegt een spreekwoord. Dat geldt zeker voor de 75-jarige Donna Osborne uit Pennsylvania. Ze was net klaar met haar behandeling wegens borstkanker toen ze met een kraslot 5 miljoen dollar, zo’n 4,6 miljoen euro, won.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Bemanning tanker Rode Zee schiet op explosieve drone voor inslag

Unieke beelden: een olietanker op de Rode Zee werd eerder deze week aangevallen door de Houthirebellen in Jemen. Op online circulerend videomateriaal is te zien hoe de bemanning van het schip probeert een varende drone beladen met explosieven te stoppen. Ze slaagden daar niet in, waardoor het bootje met geweld op de tanker insloeg, zo meldt The Daily Mail.

Lees meer »

Britt (23) uit De Haan is ‘Parel van Verpleegkundige’: “Als je zelf plezier hebt in je werk, straal je dat ook uit naar anderen”

Britt Dejonckheere, verpleegkundige in het Psychiatrisch Ziekenhuis Onzelievevrouw in Brugge, is een van de zeven laureaten die door de beroepsorganisatie NVKVV zijn verkozen tot ‘Parels van Verpleegkundigen’. De jonge Haanse doet haar job in de geestelijke gezondheidszorg dan ook met hart en ziel. “Ik kom elke dag met een glimlach naar het werk.”
The post Britt (23) uit De

Lees meer »

Emma Meesseman wint Europese Supercup met Fenerbahçe

Julie Allemand en Emma Meesseman hebben donderdag de Europese Supercup gewonnen met Fenerbahçe. In Istanboel versloegen ze Besiktas met 63-79. Bij de rust stond Fenerbahçe nog 37-33 in het krijt. In het derde kwart (14-22) werd orde op zaken gesteld en in het slotkwart (12-24) werd de kloof even tot twintig punten uitgediept (59-79).
The post Emma Meesseman wint

Lees meer »

Waarom kwam er geen Belgische reactie op de aanval van Pogacar? “Ik zei nog dat we attent moesten zijn voor de oversteek van Tadej”

Geen honderdste medaille voor bondscoach Sven Vanthourenhout. Aan Tadej Pogacar was niks te doen, maar toen de Sloveen op vier ronden van het einde aanviel, gaven de Belgen niet meteen thuis. Werden ze verrast? Hadden ze geen superdag? En waarom kregen ze amper steun? “Ik snap de tactiek van sommige landen niet. De Fransen demarreerden terwijl Alaphilippe stond te plassen.”

Lees meer »

Vijfsterrenresort midden in tropische natuur en gasten moeten plus 18 zijn: zo luxueus is huwelijksreis uit ‘Blind getrouwd’

Na een spannend jawoord en een spetterend huwelijksfeest, is het eindelijk tijd voor de ‘Blind getrouwd’-koppels om te genieten van wat rust. Hun luxueuze honeymoon in een vijfsterrenhotel in Mexico biedt hen de perfecte setting om elkaar beter te leren kennen. ‘Story’ neemt je mee op tour door het adembenemende resort en onthult het indrukwekkende prijskaartje van hun verblijf. Maar

Lees meer »

Vlaams Belang stelt lijst voor

Vlaams Belang Wielsbeke trekt met een lijst van dertien namen naar de lokale verkiezingen. Lijstrekker is voorzitter Dirk Demaertelaere.
The post Vlaams Belang stelt lijst voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Milan Delva (21), student geneeskunde, uit Geluwe door hersentumor overleden: “Zijn grote droom was neurochirurg worden”

Aan de gevolgen van een hersentumor is in het AZ Delta Rumbeke Milan Delva (21) uit Geluwe overleden. Hij was tweedejaarsstudent geneeskunde aan UGent. Milan was de zoon van Jurgen Delva en Evelien Desimpel, beiden hebben een praktijk als kinesist. Jurgen in de Ieperstraat in Zonnebeke, Evelien op de Sint-Denijsplaats in Geluwe in de schaduw van de Sint-Dionysiuskerk.
The

Lees meer »

Duurdere dienstencheques en geen godsdienstvakken meer, maar wel meer geld voor kinderopvang: Vlaamse regering stelt budgettaire plannen voor

De nieuwe Vlaamse regering geeft in totaal 3,668 miljard euro uit aan nieuw beleid. Dat komt onder meer de kinderopvang, De Lijn en de personen met een handicap ten goede. Daarnaast moet er bespaard worden. Zo komt er een wegenvignet, verdwijnen de afzonderlijke godsdienstvakken op school en gaat de prijs van de dienstencheques omhoog. Dat heeft Vlaams minister van Begroting

Lees meer »

Bestuurder trekt spoor van vernieling: voertuig crasht met hoge snelheid tegen gevel, lantaarnpaal en verschillende voertuigen

Een bestuurder heeft zondagmorgen vroeg met zijn wagen een spoor van vernieling getrokken op de Westdijk in Kapelle-op-den-Bos. Hij ramde eerst een lantaarnpaal en de gevel van een woning, waarna hij frontaal op een geparkeerde wagen botste. Meerdere voertuigen raakten beschadigd, en de brandweer moest de bestuurder bevrijden uit zijn zwaar gehavende Volvo.

Lees meer »

Hij vierde de titel 30 uur lang en stond deze zomer op de radar van Club: wie is Mika Biereth, dé man om in de gaten te houden bij Sturm Graz?

Mikel Arteta vond hem ‘een ongelooflijke afwerker’, Club Brugge zag er in het voorjaar even zijn nieuwe nummer 9 in. Vandaag is Mika Biereth (21) evenwel hét wapen van Sturm Graz. Kennismaking met de man die zichzelf omschrijft als een kruising tussen Kane en Haaland. En waarom hij dan uiteindelijk niet bij blauw-zwart speelt?

Lees meer »