Volgend weekend druk verkeer van en naar toeristische bestemmingen

In grote delen van Europa gaat de zomervakantie van start. Dat uit zich volgens mobiliteitsorganisatie VAB volgend weekend in grote drukte van en naar populaire vakantiebestemmingen zoals Duitsland, Frankrijk en Italië. Een overzicht. 

Meer krantenkoppen in België

Het vergroend Sint-Michielsplein is geopend

Na het Groeningepark, de ontharding van het Casinoplein en het verder verlagen van de Leieboorden was het nu de beurt aan het kleinste en één van de meest charmante pleinen van de stad: het Sint-Michielsplein. De heraanleg van het plein ging van start op 17 juni en is nu afgewerkt.
The post Het vergroend Sint-Michielsplein is geopend appeared first

Lees meer »

Boris Johnson doet opvallende bewering in memoires: “Koningin Elizabeth leed aan botkanker in haar laatste jaren”

Gewezen Brits premier Boris Johnson (60) beweert in zijn autobiografie Unleashed, die halverwege deze maand uitkomt, dat koningin Elizabeth in de laatste jaren van haar leven “een vorm van botkanker” had. Die onthulling valt te lezen in een deel van het boek dat maandag is gepubliceerd in de Britse krant Daily Mail. “Artsen waren bezorgd dat ze elk moment wel

Lees meer »

Paus Franciscus vraagt vergiffenis voor zonden van de kerk

Paus Franciscus heeft tijdens een boetedoening om vergiffenis gevraagd voor de zonden en overtredingen van vertegenwoordigers van de katholieke kerk. De kerkleider benadrukte in de Sint-Pietersbasiliek in Rome dat de Kerk boete moet doen voor haar overtredingen als ze haar geloofwaardigheid onder de gelovigen wil herstellen. De aanpak van seksueel misbruik stond centraal.

Lees meer »

Illegale slapers in oud gerechtshof in Hasselt

In het oud gerechtshof in het centrum van Hasselt blijven mensen illegaal slapen. Na dit weekend starten de werken om in het voormalige justitiegebouw op de Havermarkt 50 appartementen te maken. Om de veiligheid te garanderen, mogen er geen onbevoegden op de werf rondlopen.

Lees meer »

Man die nazigroet bracht in Club-vak heeft al stadionverbod, ook vuurpijlen op het veld gegooid na Europese zege

Smet op de belangrijke Brugse zege bij Sturm Graz in de Champions League: twee vuurpijlen die vanuit het bezoekende vak richting het veld gegooid werden. Daarnaast brachten enkelingen ook nazistische groeten. Eén man werd reeds geïdentificeerd en had na de match in Standard al een stadionverbod dat geldt in België. Club Brugge riskeert een boete van de UEFA.

Lees meer »

Collega deelt foto van journalist Robin Ramaekers en cameraman van avond voor brutale aanval: “Aangevallen op minder dan 500 meter van hotel”

VTM NIEUWS-journalist Robin Ramaekers (49) en cameraman Stijn De Smet (37) zijn woensdagnacht aangevallen terwijl ze een reportage aan het draaien waren. Dat gebeurde op nog geen 500 meter van hun hotel. Stijn werd in zijn been geschoten en Robin heeft breuken in zijn gezicht, maar beiden stellen het intussen goed. Collega Rudi Vranckx deelde op X een steunbetuiging: “Foto

Lees meer »