Vingegaard reageert op uitspraken van Evenepoel na gravelrit: “Dat is niet rijden zonder ballen, maar rijden met verstand”

Jonas Vingegaard heeft zich op de eerste Tour-rustdag verdedigd nadat zijn rivalen hem hadden beschuldigd van een gebrek aan lef in de gravelrit van zondag. De tweevoudige Tourwinnaar haalde zijn “koersinzicht” in de Tour de France aan. 

Meer krantenkoppen in België

“De stad moet verder inzetten op de beleving”: Kortrijk bij slechtste leerlingen van de klas wat betreft leegstand

Van de 2.066 handelspanden in Kortrijk, staan er 276 leeg. Dat blijkt uit cijfers van databureau Locatus. Dat komt overeen met 13,4 procent leegstand, waarmee de Guldensporenstad bij de slechtste leerlingen van de klas hoort. Veel partijen wijzen naar een uitbreiding van de leegstandstaks als oplossing. Of is herbestemmen van de leegstaande panden – in tijden van online shoppen –

Lees meer »

Celstraffen met uitstel voor verslaafd koppel dat flakka gebruikte in leegstaand café Cheers: “We gebruiken om aan realiteit te ontsnappen”

Een dakloos koppel dat in februari van dit jaar werd betrapt in het leegstaande café Cheers in Diksmuide en daar onder meer de zombiedrugs flakka had gebruikt, is veroordeeld tot fikse celstraffen met uitstel. Zowel de 36-jarige S.W. en de 37-jarige W.D. kregen 18 maanden cel met uitstel en 8.000 euro boete, ook met uitstel.
The post Celstraffen met

Lees meer »

Beheerste en hartelijke Vance complimenteert enigzins nerveuze Walz tijdens beleefd debat

Het tv-debat tussen de Amerikaanse kandidaat-vicepresidenten, de Republikein J.D. Vance en de Democraat Tim Walz, zit erop. Een opvallend beheerste, vriendelijke en bij vlagen zelfs hartelijke JD Vance was er niet op uit zijn tegenstrever, de Democratische gouverneur Tim Walz zwart te maken, maar wilde vooral zijn running mate Donald Trump, in een zo goed mogelijk daglicht plaatsen. Vance kon

Lees meer »

Valentin Petillon rijdt beresterk wegseizoen

Valentin Petillon rijgt dit jaar de overwinningen en dichte ereplaatsen aaneen. De tweedejaarsnieuweling van Wanty Cycling Team ziet zijn sterke prestaties beloond met een mooie transfer naar het jongerenteam van Soudal Quick Step.
The post Valentin Petillon rijdt beresterk wegseizoen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meer dan 200 doden na orkaan Helene in VS

De doortocht van storm Helene heeft in de Verenigde Staten intussen aan minstens 201 mensen het leven gekost. Dat heeft het Franse persagentschap AFP berekend op basis van verklaringen van lokale autoriteiten.

Lees meer »

Sergio Quisquater niet blij dat gênant fragment waarin hij bijna stikt blijft opduiken op VTM: “Ze hebben het recht niet”

Tegen de wil van Sergio Quisquater (59) duikt er nog regelmatig een fragment uit een oud VTM-programma op. Het gaat om zijn deelname aan het programma ‘Wondere wereld’ uit 1999, gepresenteerd door Ingeborg, waarin de zanger het gevoel heeft dat hij stikt. “Ze hebben daar het recht niet toe, dat staat contractueel vast”, legt hij uit.

Lees meer »

Conner Rousseau na vorming regering: “Ik zou liegen mocht ik zeggen dat we alles gaan oplossen, maar we gaan veel meer mensen helpen”

Hij levert straks de allereerste socialistische minister van Welzijn en noemde het Vlaams regeerakkoord al verschillende keren historisch. Omdat de nieuwe Vlaamse regering volgens hem nog nooit zoveel geld zal hebben geïnvesteerd als nu. Ondanks een faux pas – zijn interne kritiek op coalitiegenoot N-VA lekte zaterdag uit – is Vooruit-voorzitter Conner Rousseau overenthousiast met de start van de nieuwe

Lees meer »

Gerepatrieerde Belgen getuigen over evacuatie uit Libanon: “Moeilijke beslissing, maar het wordt er elke dag gevaarlijker” 

De Belgen die gisteren uit Libanon geëvacueerd zijn, vertellen dat de situatie er niet langer houdbaar was. Ze zijn dankbaar om terug in België te zijn, maar denken ook aan hun familie en kennissen die nog in gevaar verkeren. Later vandaag worden er volgens minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) opnieuw een 50-tal landgenoten gerepatrieerd.

Lees meer »

Willy en Christiane vieren gouden huwelijksjubileum

Christiane Verbrugghe en Willy Delmotte waren onlangs te gast in kasteel Ter Borcht om er samen met hun kinderen, kleinkinderen en het college van burgemeester en schepenen hun gouden huwelijksjubileum een officieel karakter te geven. Willy zag het levenslicht op 5 maart 1951 en Christiane werd geboren in Tielt op 21 maart 1951. Willy en
The post Willy en

Lees meer »

Hier en daar maken wolken plaats voor opklaringen, maar ook buien zijn mogelijk

Woensdagochtend zijn er af en toe lage wolken, maar we zullen ook kunnen genieten van mooie opklaringen in sommige regio’s. In de loop van de dag wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt en is er nog kans op een bui. Halverwege de namiddag zal een meer gestructureerde buienlijn uiteindelijk het land bereiken vanuit Nederland en de Noordzee. De maxima variëren

Lees meer »

Tiener (18) zit vast in auto die door defect plots meer dan 160 km/u rijdt, maar wordt gered door gewaagd manoeuvre van politieman

Een achttienjarige bestuurder vreesde midden september voor zijn leven toen de SUV waarmee hij reed plots uit zichzelf begon te versnellen. De defecte auto vloog met 160 km/u voorbij een politieman, die snel de achtervolging inzette. “Ik kon hem amper bijhouden”, klinkt het. “Hij bleef maar versnellen, maar de weg liep dood.” Dus moest de agent snel ingrijpen om het

Lees meer »

Bijna 200 buren van Club Brugge trekken naar Raad van State… om te procederen vóór een nieuw stadion: “Slechts een minderheid is tegen”

Club Brugge krijgt steun uit onverwachtse hoek voor haar stadionproject. Een grote groep buurtbewoners neemt juridische stappen om zich uit te spreken vóór een nieuw stadion. “Enkele tegenstanders houden het project tegen, maar de meeste buren zijn de plannen wél genegen”, zeggen initiatiefnemers Joke Vandaele en Nick De Grande, die samen met nog 191 anderen naar de Raad van State

Lees meer »

Studio Bless is nieuw in het centrum van Dudzele

Op maandag 7 oktober opent langs de Westkapelse Steenweg 27 in Dudzele met Studio Bless een nieuw kapsalon. Jennifer Van Laarhoven is de zaakvoerster. “Ik kwam tot het besef dat ik mijn passie als kapster miste.”
The post Studio Bless is nieuw in het centrum van Dudzele appeared first on KW.be.

Lees meer »