Twintigers Jules, Louis en Jari pakken uit met nieuw concept Poco Padel in Veurne: “Unieke mix van sport en entertainment”

Met Poco Padel introduceren drie vrienden op zaterdag 27 juli een gloednieuw concept aan de Westkust. Hun padeltoernooi op het Will Tura Sportpark in Veurne mondt ‘s namiddags al uit in een ‘open air afterparty’. “Dit is uniek in onze regio, maar het idee slaat duidelijk aan bij zowel sportievelingen, feestvierders als sponsors.”

Jules Cailliau (27), Louis Myard (26) en Jari Delaey (28) zijn drie sportieve twintigers die ook graag een feestje meepikken. Met Poco Padel combineren ze sport en entertainment, wat zij zelf ‘de ultieme match’ noemen. Het doet ons spontaan denken aan de Hoppefesten, maar dan met padel in plaats van voetbal als sportieve factor. En zo vindt er straks al een nieuw totaalevent plaats aan het Will Tura Sportpark, nadat de Hoppeschoppers daar enkele weken geleden nog hun final edition vierden.

Drie vrienden

“Na het zweten meteen beginnen te feesten, tot bij zonsondergang of zelfs daarna. Dat is toch het mooiste wat er is?”, zegt Jules. Hij groeide op in Veurne, maar verblijft sinds zijn 18de in het buitenland. “Nadat ik naar de Verenigde Staten trok, woon ik ondertussen al vier jaar in Spanje. Hier vind je regelmatig padeltoernooien met wat extra ambiance. Toch komt het initiële idee voor Poco Padel niet van mij, maar van Louis. Hij woont in Leuven, maar verblijft al sinds zijn kindertijd elke zomer aan de Westkust. Onze regio heeft nood aan vernieuwing, vond hij.”

“Wij zijn allebei allrounders die het eigenlijke toernooi en het bargebeuren straks in goede banen zullen leiden. Daarvoor hebben wij als administratieve krachten de voorbije weken al alle speelschema’s uitgetekend en taakverdelingen opgesteld”, pikt Louis in. “Met Jari als derde schakel laten wij ons ook bijstaan door een creatief talent. Hij verzorgde al alle marketingacties en de social media content, en zal het hele evenement als videograaf in beeld brengen.”

Succesformule

Hoewel de drie vrienden pas dit voorjaar voor het eerst samen hadden overlegd, is het nu al duidelijk dat ze een succesformule te pakken hebben. “Alle 44 beschikbare plaatsen voor het toernooi waren heel snel ingenomen”, weet Jari. “We verdelen de teams in vier categorieën: twee niveaus van mannenteams, de gemengde ploegen en de vrouwen. Of om het in het Spaans te zeggen: oro, plata, mixto en chicas”, knipoogt de Oostduinkerkenaar.

“We willen Poco Padel laten uitgroeien tot een groots jaarlijks evenement”

“Zij slaan de eerste ballen om 8 uur. Na de groepsfase en de knock-outs, maken we ons tegen 17 uur op voor de verschillende finales. Vanaf 14 uur weerklinken ook al de eerste beats van de dj’s, die tot 1 uur ‘s nachts doorgaan onder de blote sterrenhemel. Max Mélange verwelkomt als host Billy, Ceteon, Deco en Pfeffer op het podium, en brengt ook zelf een set als Amaxxy. Wie enkel wil komen supporteren en feesten, is welkom met een Poco Fiesta-ticket. Ook deze voorverkoop loopt heel goed.”

Het doet de jonge, gedreven organisatoren op voorhand al dromen van een volgende editie. “Van bij onze eerste meeting merkten wij dat we op dezelfde lijn zitten en dat we aan elkaar gewaagd zijn, als het om ambities gaat. Er moest nu veel geregeld worden in heel weinig tijd, maar we geloven absoluut dat de Westkust hier klaar voor is”, klinkt het.

Ambitieus

“We willen Poco Padel dan ook zeker laten uitgroeien tot een jaarlijks evenement, dat we dan alsmaar groter willen aanpakken. Daarvoor hebben we trouwens al enkele straffe ideeën, maar koken kost natuurlijk geld. Daarom maakten we ineens ook werk van een mooie partnerbrochure en dito website. We danken nog graag alle sponsors voor het vertrouwen van bij de start”, besluiten de twintigers.

Meer info vind je op www.pocopadel.be, waar je ook je Poco Fiesta-ticket kan scoren.

The post Twintigers Jules, Louis en Jari pakken uit met nieuw concept Poco Padel in Veurne: “Unieke mix van sport en entertainment” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ginverkoop voor Cliniclowns

Op zondag 3 november lopen de boezemvrienden Nicolas Delie (38) en Korneel Warlop (40) de New York City-marathon, met 65.000 deelnemers de grootste loopwedstrijd ter wereld. Ze maken deel uit van een 30-koppige Cliniclowns-delegatie en zamelen voor die organisatie geld in door de verkoop van gin.
The post Ginverkoop voor Cliniclowns appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Hilde Crevits na overlijdens van haar moeder, vader en schoonvader: “Hoe doe je dat, rouwen? En voor wie eerst? Er staan drie rouwkaartjes op de kast”

Bij elke hand die ze schudt, wordt Hilde Crevits (57) gefeliciteerd en gecondoleerd tegelijk. De nieuwbakken Vlaamse minister van binnenlands bestuur en integratie verloor in drie weken tijd, in volle regeringsonderhandelingen, haar beide ouders en haar schoonvader. “Ik overwoog serieus om geen minister meer te zijn. Maar mijn vader, tot op zijn sterfbed, sprak me streng toe: ‘Nìet stoppen! Ons

Lees meer »

Vreugde en verdriet in 1B: Deinze-fans in tranen na mogelijk laatste wedstrijd, absolute wereldgoal zorgt voor dolle taferelen in Luik

Het financieel geplaagde Deinze heeft vrijdagavond verloren bij Patro Eisden. De Maasmechelaars haalden het met 3-1 en schuiven in de stand voorlopig op naar de tweede plaats. Ook in Luik werd er gevoetbald in de Challenger Pro League. Flavio Da Silva – aanvaller bij FC Luik – stal de show met een absolute wereldgoal vanop de middenlijn.

Lees meer »

Yentel wint vier tickets voor De Zonnegloed

Tijdens het evenement Feest in ’t Groen in het landschapspark ’t Hoge Water aan de Noordlaan konden de kinderen een aantal stempels verzamelen door aan activiteiten deel te nemen.
The post Yentel wint vier tickets voor De Zonnegloed appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Kinderdroom houdt me jong”: Sandrina (55) viert 30ste verjaardag van haar kinderdagverblijf in Meulebeke

Sandrina Hullebusch uit de Hondekerkhofstraat in Meulebeke realiseert al dertig jaar haar kinderdroom als onthaalmama in kinderopvang De Kinderdroom. Zorg dragen voor kleine kinderen vindt ze fantastisch en ze hoopt hiermee nog lange tijd door te gaan.
The post “Kinderdroom houdt me jong”: Sandrina (55) viert 30ste verjaardag van haar kinderdagverblijf in Meulebeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Florida zet zich schrap voor nieuwe orkaan

De Amerikaanse staat Florida bereidt zich voor op de komst van een nieuwe orkaan, minder dan twee weken nadat orkaan Helene grote verwoestingen aanrichtte in een groot deel van het zuidwesten van de Verenigde Staten. Gouverneur Ron DeSantis heeft zaterdag in 35 county’s de noodtoestand uitgeroepen.

Lees meer »

Jean-Marie Pfaff wordt peter van kinderziekenhuis in Geel

Ex-doelman Jean-Marie Pfaff wordt peter van Planeet Goudgeel, het nieuwe kinderziekenhuis in Geel. De bouw ervan is 2 jaar geleden gestart en eind dit jaar moet de nieuwe kinderafdeling klaar zijn. Het ziekenhuis wordt ingericht als een planeet waarbij de kinderen ruimtevaarders zijn. Ook zanger en presentator Tijs Vanneste zette eerder al zijn schouders onder het project als peter.

Lees meer »