Tuinhuis zwaar beschadigd na hevige brand in Beveren-Leie

In de Reinareweg in Beveren-Leie woedde maandagmiddag een hevige brand bij een tuinhuisje. De vlammen laaiden hoog op. Niemand raakte gewond, maar het tuinhuis is zwaar beschadigd.

De brand ontstond rond 12 uur ’s middags in een bijgebouwtje dat dienstdeed als tuinhuis en werkplaats. De oorzaak is niet duidelijk, maar volgens de brandweer ontstond de brand niet in het tuinhuisje, maar net daarbuiten. Daar lag ook een hoeveelheid brandhout opgestapeld.

In geen tijd stond het gebouwtje in lichterlaaie. Een zwarte rookpluim was tot ver te zien. De eigenaar probeerde nog zelf te blussen met een tuinslang, maar de hitte was bijzonder intens. Zo’n tien meter verderop sprong door de warmte een raam van de garage. Ook een aanpalende haag ging deels in vlammen op.

Nablussen nodig

Gezien de brand aan de buitenkant van het tuinhuis ontstond, bleven de spullen binnen wonderwel gespaard van de vlammen. Enkel de buitenmuren en het afdak raakten zwaar beschadigd. De brandweer had de vlammen vrij snel onder controle. Het was wel nodig om nog enige tijd na te blussen. Het opgestapelde brandhout moest allemaal opengelegd worden om zeker te zijn dat de brand daar niet verder zou smeulen.

The post Tuinhuis zwaar beschadigd na hevige brand in Beveren-Leie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Joost verkocht zijn succesvolle wegmarkeringsbedrijf: “Ik heb nog nooit gelogen. Nooit! In mijn hoofd ben ik vrij”

Joost Van Riet is een succesvol ondernemer. Hij bouwde het bedrijfje van zijn vader uit tot één van de grootste firma’s in wegsignalisatie van het land. “Witte lijnen trekken op dat zwarte asfalt, ik deed dat graag. Je kijkt achter je en ziet: een kunstwerk!” Maar hij verkocht zijn zaak. En houdt zich vandaag het liefst op tussen de zwarte

Lees meer »

Analisten voorspellen dat ‘Deadpool & Wolverine’ records breekt

De nieuwe superheldenfilm Deadpool & Wolverine gaat komend weekend records breken. Dat voorspellen analisten in Variety. De verwachting is dat de langverwachte derde film over het tegendraadse personage Deadpool (Ryan Reynolds) in de VS opent met meer dan 160 miljoen dollar. Daarmee zal het de beste opening zijn voor een film die gekeurd is voor zeventien jaar en ouder.

Lees meer »

“Ze zette diefstal in scène en ging met 16 miljoen aan de haal”: nieuw boek onthult hoe Wallis Simpson fortuin in stand hield

De Amerikaanse Wallis Simpson was niet alleen zo charismatisch dat de Britse koning Edward destijds zijn kroon voor haar liet vallen, maar volgens royalty-auteur Richard Wallace schuilde er zelfs een meesterdief in haar. In zijn nieuw boek ‘The King’s Loot’ vertelt hij hoe de vork werkelijk in de steel zat. “Wallis heeft veel prachtige juwelen gehad in haar leven, maar

Lees meer »

Vijf donderdagen puur genieten van 30ste editie orgelconcerten

Donderdag 1 augustus start de 30ste editie van de orgelconcerten in de Sint-Pieterskerk van Oostkamp. Vijf donderdagen lang kun je luisteren naar verschillende orgelisten op het Pels-orgel of op het Van Eynde-orgel in de Sint-Pieterskerk.
The post Vijf donderdagen puur genieten van 30ste editie orgelconcerten appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Kan je geloven dat ze dat opgeschreven hebben?”: wat is het ophefmakende ‘Project 2025’ waartegen Kamala Harris van leer trekt?

Democratisch presidentskandidate Kamala Harris trok tijdens haar eerste verkiezingsrally gisteravond al meteen ten strijde tegen ‘Project 2025′, een ophefmakend draaiboek voor een mogelijke tweede ambtstermijn van Donald Trump. “Kan je geloven dat ze dat opgeschreven hebben?”, vroeg ze zich luidop af. Maar wat staat er precies in dat plan?

Lees meer »

Olympische triatlon uitgesteld door slechte waterkwaliteit van de Seine: “Organisatie had gewoon mooie plas in de buurt van Parijs moeten zoeken”

De mannentriatlon op de Olympische Spelen in Parijs is uitgesteld naar morgen. De wedstrijd moest normaal vandaag om 8 uur starten, maar het water van de Seine is te vuil. "De prioriteit is de gezondheid van de atleten", luidt het bij de organisatie. Als de waterkwaliteit morgen nog niet in orde is, wordt de wedstrijd uitgesteld naar vrijdag. Volgens gewezen

Lees meer »

Herbestemming Roterij Sabbe in Kuurne is rond

De herbestemming van Roterij Sabbe in Kuurne is rond. Zo kan het vlaspark verder ontwikkeld worden. Dat was een van de 40 projecten die het gemeentebestuur deze legislatuur wou gaan uitwerken.
The post Herbestemming Roterij Sabbe in Kuurne is rond appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gert Verhulst en James Cooke: “‘Ik heb zeker tien vrienden,’ hoort ge sommige mensen zeggen. Tot het erop aankomt”

“Wij zijn de allerbeste vrienden,” zingen Gert Verhulst (56) en James Cooke (39) in ‘ZomerRevue’. Ze doen het in juli en augustus een keer of veertien op de planken van Plopsaland, uit volle borst: “Een beetje zoals Ernie en Bert, Samson en Gert, en Bassie en Adriaan.” Dat van die vriendschap klopt, maar constant op elkaars kap zitten zoals die

Lees meer »