Tiende fly-in lokt veel volk naar Moorsele “Een topeditie, ondanks het gure weer op zaterdag”

Duizenden liefhebbers van mechanisch en vliegend geweld, trokken dit weekend richting Moorsele voor de Fly-In. De vliegshow was ondertussen al aan een tiende editie toe, en wist uit te pakken met een topaffiche.

Parachutisten, een trip met een helikopter of halsbrekende toeren hoog in de lucht? Het waren de kernwoorden die dit weekend het vliegveld van Moorsele domineerden. Voor de tiende keer werd er de Fly-In georganiseerd, tot groot plezier van liefhebbers en fotografen. Die kwamen in grote aantallen afgezakt naar het grasveld, om er te genieten van de demonstraties.

Hevige wind spelbreker

“Zaterdag was het een uitdaging”, klonk het bij de organisatie. “De wind was een enorme spelbreker en uiteindelijk werd besloten om meer dan de helft van alle demo’s te annuleren. Waar we dan ook dachten dat het een drama voor de bezoekers zou gaan worden, konden we toch rekenen op 2.300 aanwezigen. Zondag was het dan weer een schot in de roos. We konden tot wel 5.500 mensen tellen die op het vliegveld aanwezig waren. Zij konden genieten van niet minder dan 15 demonstraties. We hadden de Red Devils van de luchtmacht, die heel wat enthousiaste reacties uitlokte. Ook de Jungmeister was vingerlikkend goed. Je kon merken dat dit echt professionele teams waren, die shows van de zuiverste soort hebben weten te serveren. Maar ook ons eigen team, de Pitts, wist ook opnieuw een spektakel van formaat neer te zetten.”

Naast de luchtshows, konden aanwezigen ook genieten van verschillende tentoonstellingen op de begane grond. Naast Defensie, die er mensen probeerde warm te maken voor een loopbaan bij het leger, was ook de modelbouwclub prominent aanwezig.

De Fly-In van Moorsele was toe aan een 10de editie. Het event bestaat echter al een stuk langer dan dat. In 2006 werd besloten de stekker er tijdelijk uit te trekken. Later werd de organisatie overgenomen door een groep gepassioneerden, die het nieuw leven hebben ingeblazen.

The post Tiende fly-in lokt veel volk naar Moorsele “Een topeditie, ondanks het gure weer op zaterdag” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Waarom Sportpaleis-baas wil raken aan naam van zo’n iconische zaal: “We willen de kosten van de renovatie niet doorrekenen aan onze klanten”

Het Sportpaleis draagt vanaf september volgend jaar een nieuwe naam. De deal die daarvoor gesloten werd met het bedrijf AFAS Software recupereert deels de kosten die horen bij een flinke renovatie. “Mede aangestuurd door de Oosterweelwerken zal de inkom van ons gebouw tegen 2033 verhuizen naar de achterzijde”, zegt Jan Van Esbroeck, grote baas van het Sportpaleis.

Lees meer »

Een miljard euro extra, maar de uitdagingen blijven groot: kan de eerste socialistische minister van Welzijn voor een ‘warmer’ Vlaanderen zorgen?

De nieuwe regering voorziet de komende jaren fors extra budget voor alles wat met het welzijn van de Vlamingen te maken heeft. In de eerste plaats moet kersvers minister Caroline Gennez (Vooruit) daarmee de wachtlijsten in vele sectoren weggewerkt krijgen. Wat kan de socialiste op een post die traditioneel bij de christendemocraten zat?

Lees meer »

“Het duistere familiegeheim van Lyn en haar broer Tim komt weldra boven”: ‘Thuis’ belooft enkele verrassende twists

Een groepverkrachting, een dode en zelfs een kind dat uit de doden is opgestaan: de eerste maand van het 30ste seizoen van ‘Thuis’ was best pittig. Gelukkig zorgden enkele nieuwe gezichten, prille liefdes en eerste kussen voor wat aangenaam tegengewicht bij al die emotionele ellende. Maar hoe gaat het seizoen nu verder? ‘Thuis’-woordvoerder Ira Stevaert ligt alvast een tip van

Lees meer »

Derde groot dartstornooi van ‘t Pompierke zal pas in 2026 plaatsvinden: “Europahal is helaas niet beschikbaar”

Er zal in februari 2025 geen groot dartstornooi plaatsvinden in de Europahal in Tielt. De voorbije twee jaar zorgde de dartsclub van café ‘t Pompierke er voor een groots opgezet open dartstornooi, met liefst 500 deelnemers bij de recentste editie. Wel komt er een kleinschaliger alternatief in Club 77 in Schuiferskapelle.
The post Derde groot dartstornooi van ‘t Pompierke

Lees meer »

Bijna vijfde minder nieuwe speed pedelecs verkocht

Tijdens de eerste negen maanden van dit jaar zijn in België 17,9 procent minder nieuwe speed pedelecs ingeschreven dan in dezelfde periode vorig jaar. Bij de inschrijvingen van tweedehandse exemplaren was er dan weer een omgekeerde beweging: die namen met 17,4 procent toe. Dat blijkt uit cijfers van mobiliteitsfederatie Traxio.

Lees meer »

Vliegerboom krijgt zilveren medaille ‘Verkeer op School’: Praktijkgerichte aanpak verkeerslessen bekroond

De VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) beloont de Veurnse vrije basisscholen De Droomvlieger en Vliegerboom met een zilveren ‘Verkeer op School’-medaille om hun inzet voor verkeers- en mobiliteitseducatie.
The post Vliegerboom krijgt zilveren medaille ‘Verkeer op School’: Praktijkgerichte aanpak verkeerslessen bekroond appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Eeuwigdurende cruise” moet enkele uren na vertrek al terugkeren naar Belfast voor ‘papierwerk’

In de Noord-Ierse stad Belfast was maandagavond een “eeuwigdurende cruise” rond de wereld vertrokken. Eigenlijk had de trip vier maanden geleden al moeten beginnen, maar problemen met onder meer het roer en de aandrijving van het schip veroorzaakten vertraging. De passagiers zaten al die tijd in hotels en andere accommodaties in de stad. Gisteravond was het dan eindelijk zover, maar

Lees meer »

Overheid waarschuwt voor uitbraak van marburgvirus in Rwanda

De FOD Volksgezondheid vraagt Belgen in Rwanda om waakzaam te zijn voor een uitbraak van het marburgvirus die in het Afrikaanse land werd geregistreerd. De Risk Assessment Group (RAG) en de Risk Management Group (RMG) in ons land volgen de situatie op, maar voor de algemene bevolking in België wordt het risico op besmetting als “zeer laag” beschouwd.

Lees meer »

Glazenwasser Stijn Marchand ondervraagd op eerste procesdag van Vijvermoord: “Ik zou nooit meer iets beginnen met een vrouw die al een man heeft”

“Ik heb Frank nooit gekend, maar ik vond het erg voor hem dat ik een affaire had met zijn vrouw. Ik dacht soms: ge moest eens weten.” Dat verklaarde Stijn Marchand op zijn assisenproces. Daar bleef hij volhouden dat hij de dood van zijn liefdesrivaal niet gewild heeft. Maar de ravage is niet te overzien: “Twee kinderen hebben geen vader

Lees meer »