Tiende editie Reckebilck Feest is groot succes: “Volgend jaar doen we het nog eens over”

Het begon met een gek idee tijdens het petanquen, het groeide uit tot een compleet buurtevenement. Reckebilck Feest pakte afgelopen weekend uit met een tiende editie, compleet met wielerwedstrijd voor de allerkleinsten. “Volgend jaar houden we nog eens onze tiende editie”, lachten de organisatoren.

Koers, muziek, animatie en een kinderkoers. Het Vander Merschplein in Menen werd afgelopen weekend omgebouwd tot een mini festivalterrein. Reckebilck Feest trok er de tenten op, en wist honderden mensen van een goed gevuld weekend te voorzien.

“De naam? Daarvoor moet je tot in de jaren 1600 terugkeren”, lachten de organisatoren. “We hebben ooit zo eens op een markt een oude kaart van Menen gevonden, en daarop stond het Vander Merschplein genoteerd als Reckebilck. Het was een plaats waar ze textiel lieten drogen, en wij vonden dat best wel cool. Dus namen we de naam over.”

Tiende editie

Van de originele bestemming is nog weinig terug te vinden, van ambiance des te meer. “In lang vervlogen tijden organiseerden we hier op het plein een petanquewedstrijd. Dat was traditioneel op de dag dat het straattheaterfestival Zomer nog bestond. Van het petanqueveld trokken we dan de stad in, om daar verder te gaan feesten. Toen de stekker uit Zomer werd getrokken, besloten wij om hier dan maar een eigen feest te organiseren. Live muziek, kinderanimatie en een barbecue? Het is er allemaal van de partij. Dit jaar vieren we onze tiende editie en het was een succes. Dus gaan we volgend jaar nog eens onze tiende editie vieren”, lachen de organisatoren.

Kinderkoers

Het familiefeest, dat honderden bezoekers wist te lokken, pakte dit jaar voor het eerst uit met een kinderkoers. “Al van in de vroege uren konden kinderen, op de fiets, racen rond het plein. Voor de allerkleinsten was er een parcours van 250 meter. Voor de grotere en stoerdere kinderen, voorzagen we dan een parcours van meer dan 2 kilometer. Het was een evenement waarop iedereen welkom was, ook kinderen zonder een fiets. Dankzij de samenwerking met de Fietsbib konden ze een tweewieler gebruiken.”

The post Tiende editie Reckebilck Feest is groot succes: “Volgend jaar doen we het nog eens over” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kinderdagverblijven hechten weinig geloof aan belofte van 10.000 extra plaatsen: “De nieuwe regering draait ons en de ouders een rad voor de ogen”

De regering-Diependaele heeft grote ambities met de kinderopvang. De komende jaren moeten er 10.000 nieuwe plaatsen bijkomen om alle kinderen in Vlaanderen een plaats in de opvang te bieden. Volgens de sector is dat niet mogelijk zolang de politiek het personeelstekort niet opgelost krijgt. "Ik zie in het regeerakkoord weinig concreet dat de grote ambities ondersteunt."

Lees meer »

Beer doodt Slovaak die paddenstoelen plukt in het bos

Een boswandeling om paddenstoelen te plukken werd zaterdag een 55-jarige Slovaakse man zaterdag fataal. “Je kan zeggen dat we de situatie kunnen oplossen door in het hele gebied te schieten, dat we honderden jagers de bossen in moeten sturen”, reageert de premier. “Maar we zijn in de EU.”

Lees meer »

Harmonie Sint-Cecilia presenteert herfstconcert ‘Winds of Change’: Concert voor ‘t eerst in de kerk

Het herfstconcert ‘Winds of Change’ van harmonie Sint-Cecila Elverdinge op zaterdag 12 oktober vindt dit jaar plaats in de Sint-Petrus en Pauluskerk, die daarvoor omgetoverd wordt tot een concertzaal. Ook het trommelkorps is van de partij. Wie trommelaar wil worden, is welkom op de instapavond op vrijdag 18 oktober.
The post Harmonie Sint-Cecilia presenteert herfstconcert ‘Winds of Change’: Concert

Lees meer »

Opnieuw zware luchtaanvallen in zuiden van Beiroet: “Kandidaat-opvolger Hezbollah was doelwit van nachtelijke aanvallen”

Israël heeft donderdagavond opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op Beiroet, een bolwerk van de Libanese militie Hezbollah. Dat berichten internationale media. De spanning in de stad stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze.

Lees meer »

Vlaams minister-president Matthias Diependaele: “Ik wil niet saai en grijs zijn, maar ik wil wel degelijkheid uitstralen”

Saai? Grijs? Matthias Diependaele (N-VA) wil die vooroordelen over zichzelf de wereld uit helpen. “Dat ben ik niet. Maar ik wil wel degelijkheid uitstralen. Want wil de Vlaming echt show en spektakel van politici?” Zijn goed voornemen als kersvers minister-president: niet weglopen van camera’s of uit ramen klauteren. “Ik ga aan de Vlamingen uitleggen waarom we moeilijke beslissingen nemen.”

Lees meer »

Zware klap nadat chauffeur de voorrangsregels negeert

Op het kruispunt van de Slijperstraat met de Groenestraat in Oostnieuwkerke kwam het donderdag omstreeks 17 uur tot een zware aanrijding waarbij twee voertuigen betrokken waren. Een van de chauffeurs gaf bij het ongeval geen voorrang.
The post Zware klap nadat chauffeur de voorrangsregels negeert appeared first on KW.be.

Lees meer »

Thibaut De Smet is Belgisch kampioen duatlon

Desselgemnaar Thibaut De Smet werd vorig weekend Belgisch kampioen duatlon Long Distance. Dit weekend staat in D’Ocquier het BK sprintduatlon op de kalender.
The post Thibaut De Smet is Belgisch kampioen duatlon appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ook Koksijde-Dorp heeft nu een omnisportkooi

Koksijde-Dorp heeft er een nieuwe sportieve troef bij. Na de omnisportkooi aan sportpark Hazebeek in Oostduinkerke is er nu ook een multifunctionele sportkooi in Koksijde-Dorp, tegenover het speelplein bij het zwem- en recreatiebad Hoge Blekker.
The post Ook Koksijde-Dorp heeft nu een omnisportkooi appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Een verboden wapen met illegale geluidsdemper”: rechter heeft veel vragen voor jager Bernard F. (50) die Ken Moons (31) doodschoot

Wist jager Bernard F. (50) dat hij metaaldetectorist Ken Moons (31) doodschoot op een veld nabij Tongeren? Het is dé vraag die na de rechtszaak blijft zinderen. De man riskeert vier jaar cel met uitstel en een monsterboete, al blijft F. zeggen dat hij die avond vertrok nadat hij op een haas had gemikt. De nabestaanden van het slachtoffer vragen

Lees meer »

Met Hilde Crevits en Melissa Depraetere heeft West-Vlaanderen twee ministers in de Vlaamse regering

Het regeerakkoord voor de nieuwe Vlaamse regering – gevormd door N-VA, Vooruit en CD&V – is afgeklopt en de postjes zijn verdeeld. Hilde Crevits wordt opnieuw viceminister-president en krijgt de bevoegdheden Binnenlands Bestuur, Inburgering en Integratie en Samenleving. Nieuw gezicht Melissa Depraetere wordt eveneens viceminister-president en zal zich buigen over Jeugd, Klimaat, Energie, Toerisme en Wonen.
The post Met

Lees meer »

Na exit bij ‘Thuis’ duikt Lut Hannes als Madame Pipi in ‘Iedereen beroemd’: “Ik wilde minder Angèle en meer Lut zijn”

Precies een jaar geleden nam Lut Hannes (70) in alle stilte afscheid van haar rol als Angèle in ‘Thuis’, na liefst 25 jaar. De actrice gooide haar leven volledig om en kocht een mobilhome om door Europa te reizen. Hoewel ze ook wil blijven acteren – zoals nu haar nieuwe rol als toiletdame in ‘Iedereen beroemd’ bewijst – legt ze

Lees meer »

De nieuwe Vlaamse ministers zijn nog niet aan de nieuwe patatjes

Voilà, we hebben een nieuwe Vlaamse regering. 113 dagen na de verkiezing van 9 juni kunnen straks de nieuwe Vlaamse excellenties de eed afleggen in het Vlaamse parlement. Een nieuwe Vlaamse regering die met minister-president Matthias Diependaele en vier andere ministerposten erg N-VA kleurt. De twee andere regeringspartijen CD&V en Vooruit krijgen elk twee ministerposten. De namen zijn ondertussen genoegzaam

Lees meer »