Tielt trekt 350.000 euro uit voor herstel landelijke wegen, oppositie vreest ‘oplapwerk’

De stad Tielt trekt 346.353,83 euro voor (plaatselijke) herstellingswerken aan de Kreupelstraat, de Kroonstraat, de Lammekensstraat, de Wielmakerstraat, de Neringenstraat, de Keizerstraat en de Kapelleweg. Volgens oppositieraadslid Veerle Vervaeke (Open/N-VA) gaat het om oplapwerk.

Schepen van Openbare Werken Joris Vande Vyvere (CD&V) legde uit dat de focus op de stukken weg ligt die in de slechtste staat zijn. Niet voor het eerst reageerde oppositieraadslid Veerle Vervaeke dat ze die aanpak betreurde. “We pleiten voor een structurele, doordachte aanpak, waarbij de wegen gefaseerd grondig opnieuw aangelegd worden. Nu gaan jullie opnieuw voor tijdelijke oplapwerken die hoogstens een paar jaar zullen standhouden. Dat is geen duurzame oplossing.”

Te duur

Vande Vyvere counterde dat een volledige heraanleg, tot aan de funderingen toe, te duur zou zijn voor de stad en dat de beschikbare middelen zo verstandig mogelijk gebruikt worden. “Een structureel onderhoud kost 200.000 euro per kilometer, en dat budget is er gewoonweg niet. We hebben in deze bestuursperiode, inclusief deze werken, trouwens al meer dan 11 miljoen euro geïnvesteerd in wegen, voetpaden en fietspaden.”

Beschermde kasseistraat

In de marge informeerde raadslid Henk Mauws (N-VA/Open VLD) naar een stand van zaken rond de langverwachte heraanleg van de Neringenweg. “Daar zal nu plaatselijk de asfaltverharding van het fietspad hersteld worden in afwachting van een definitieve heraanleg”, aldus Vande Vyvere, die meegaf dat de stad binnenkort zou kunnen overgaan tot de aanvraag van de omgevingsvergunning voor de eigenlijke heraanleg van de beschermde kasseistraat tussen Aarsele en Kanegem. De procedure om de nodige gronden te verwerven zou lopende zijn. (SVA)

The post Tielt trekt 350.000 euro uit voor herstel landelijke wegen, oppositie vreest ‘oplapwerk’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Pogacar stevent solo af op eerste zege in regenboogtrui, rijdt Evenepoel naar podiumplaats?

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »

Domper voor Anderlecht: zieke Dendoncker niet mee naar Spanje voor Europees duel tegen Sociedad

Voor zijn tweede Europese opdracht trekt Anderlecht naar Spanje. In San Sebastian neemt paars-wit het donderdag om 18u45 op tegen Real Sociedad. Voor die trip kan het weer rekenen op Ludwig Augustinsson, die hersteld is van zijn hersenschudding, maar moet het wel Leander Dendoncker missen. Hij is ziek. Kan Anderlecht, na de zege op de openingsspeeldag, opnieuw punten pakken?

Lees meer »

Vijfsterrenresort midden in tropische natuur en gasten moeten plus 18 zijn: zo luxueus is huwelijksreis uit ‘Blind getrouwd’

Na een spannend jawoord en een spetterend huwelijksfeest, is het eindelijk tijd voor de ‘Blind getrouwd’-koppels om te genieten van wat rust. Hun luxueuze honeymoon in een vijfsterrenhotel in Mexico biedt hen de perfecte setting om elkaar beter te leren kennen. ‘Story’ neemt je mee op tour door het adembenemende resort en onthult het indrukwekkende prijskaartje van hun verblijf. Maar

Lees meer »

Kandidaat-investeerder Audi Brussels heeft volgens vakbonden geen levensvatbaar plan, arbeiders leggen werk neer

Bij autofabriek Audi Brussels is 1 potentiële investeerder opgestaan, maar diens plan zou niet levensvatbaar zijn. Dat heeft de directie vanochtend te kennen gegeven tijdens een bijzondere ondernemingsraad. Tegelijk legde de directie een eerste voorstel van sociaal plan op tafel, maar de vakbonden vonden dat onvoldoende. De arbeiders legden daarop spontaan het werk neer.

Lees meer »

Zo slaagde de Mossad erin om duizenden biepers tegelijk te laten ontploffen om zoveel mogelijk Hezbollahleden uit te schakelen

Hezbollahleden liepen, zonder het zelf te beseffen, al geruime tijd met een bieper in hun broekzak of een walkietalkie aan hun oor die op elk moment kon ontploffen. De gevreesde Israëlische geheime dienst Mossad begon in 2015 al explosieven in de toestellen te stoppen en lieten een extra functie inbouwen die enkel met twee handen kon worden bediend. Om maximale

Lees meer »

Raadkamer buigt zich vandaag over fraudezaak rond voormalig Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi: waarover gaat die zaak ook alweer?

De raadkamer in Antwerpen hoort vandaag de conclusies in de zaak rond voormalig parlementslid en ex-Open VLD’er Sihame El Kaouakibi en haar vzw Let’s Go Urban. Daarna zal ze beslissen of er een proces over de zaak komt. De zaak moest al verschillende keren door de raadkamer behandeld worden, maar werd telkens uitgesteld omdat er bijkomend onderzoek gevraagd werd. Waarover

Lees meer »

“Eigenaars willen dezelfde zorg voor hun dieren als voor zichzelf”: waarom verzekering voor huisdieren populairder wordt  

Een viervoeter thuis is leuk, maar het brengt ook heel wat kosten met zich mee. En die worden vaak onderschat. "Mensen betalen bij de dokter enkel remgeld bijvoorbeeld en dat is niet het geval bij dieren", vertelde Joke Hoeyberghs van Figo Pet, een huisdierenverzekeraar, bij ‘WinWin’ naar aanleiding van Werelddierendag gisteren. Met een verzekering kan je je indekken tegen onverwachte

Lees meer »

België steeds meer in trek bij Chinese toerist

Steeds meer Chinezen boeken een verre vakantie tijdens de ‘Golden Week’, een verlofperiode in China tijdens de week van 1 oktober. Bij de sterkste groeiers onder de verre bestemmingen zijn België, Kroatië, de Scandinavische landen en de Verenigde Arabische Emiraten. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van cijfers van Qunar en Trip.com, enkele van de grootste onlinereiskantoren in China.

Lees meer »

“Hij is een toffe kameraad, maar meer niet”: eerste friendzone lijkt een feit in ‘Blind getrouwd’

Ze gingen vliegend van start, maar ondertussen beseffen Simen en Larissa dat het werken wordt voor een geslaagd huwelijk in ‘Blind getrouwd’. Op huwelijksreis lijkt de friendzone dichterbij dan een amoureus happy end. “Er is geen chemie”, aldus Larissa over haar ‘toffe kameraad’. Simen wacht ondertussen af. De voorzichtiger gestarte Thomas en Karlien lijken dan weer de omgekeerde beweging te

Lees meer »

Eerste fase trompetaansluiting A19-R8 officieel afgerond, afrit vanuit Marke richting Ieper nu berijdbaar: “Historisch moment”

Vandaag omstreeks 13 uur 30 konden de eerste automobilisten de nagelnieuwe afrit op de R8 richting Ieper en Menen via de trompetbrug nemen. Fase 1 van de nu al twee jaar durende werken van de trompetaansluiting is daarmee afgerond. Burgemeester van Kortrijk Vincent Van Quickenborne (TBSK) en Wevelgems burgervader Jan Seynhaeve (cd&v 8560) spreken over een historisch moment.
The

Lees meer »

Kraslotactie en late night shopping moeten lokale handelaars boost geven: “10 Izegem kadobonnen ter waarde van 250 euro als hoofdprijs”

Shoppen in Izegem wordt binnenkort nog leuker. In oktober kan je deelnemen aan de kraslotactie en op 10 oktober kan je in het Izegemse stadscentrum naar een gezellige late night shopping afzakken.
The post Kraslotactie en late night shopping moeten lokale handelaars boost geven: “10 Izegem kadobonnen ter waarde van 250 euro als hoofdprijs” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zes verdachten opgepakt na moord op Khaled (31) in Anderlecht: “Vermoedelijk verkeerde slachtoffer getroffen”

In verband met de schietpartij op 14 september 2023 in de Wayezstraat in Anderlecht, waarbij de 31-jarige Khaled om het leven kwam, werden deze week in totaal zes verdachten gearresteerd. Twee van hen werden in België opgepakt, terwijl vier anderen in Frankrijk werden gearresteerd. Dit heeft het parket bevestigd, die stelt dat de daders vermoedelijk het verkeerde slachtoffer doodschoten.

Lees meer »