Thuiszorg Familiezorg regio Ieper viert jubilarissen

Naar goede gewoonte dankte Thuiszorg Familiezorg regio Ieper op de zomerdrink haar medewerkers met een vijfvoud van dienstjaren.

Met Dorinda Plesier, Myriam Vandendriessche en Katleen Coutigny werden drie medewerkers in de bloemetjes gezet die al veertig jaar het beste van zichzelf geven. Ondertussen blijft de organisatie op zoek naar extra gemotiveerde krachten. “In september start een volgende opleiding tot verzorgende-zorgkunde”, vertelt regionaal diensthoofd Valérie Nollet. “Niet alleen werkzoekenden kunnen deze opleiding volgen. Dankzij het structureel instroomkanaal IKA zijn er ook kansen voor personen die vanuit een andere sector de overstap naar de zorg willen maken. Na afloop van de opleiding kunnen de mensen meteen aan de slag in onze thuiszorgdienst. Gezinsvriendelijkheid, goede en veilige werkomstandigheden, evenwaardige samenwerking, medeverantwoordelijkheid en persoonlijk ontplooiing zijn kernwaarden in ons medewerkersbeleid.” Voor meer informatie kan je terecht in het regiohuis in de De Brouwerstraat 4 in Ieper, telefonisch via 057 20 12 14, via e-mail op [email protected] of op de website www.thuiszorgfamiliezorg.be.

The post Thuiszorg Familiezorg regio Ieper viert jubilarissen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Schutters van Boezinge winnen Schaal De Spot

In Lo vond op de terreinen van schuttersgilde Willem Tell de finale plaats van de schutterscompetitie Schaal De Spot, een organisatie van het schuttersverbond Veurne Ambacht.
The post Schutters van Boezinge winnen Schaal De Spot appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom Sportpaleis-baas wil raken aan naam van zo’n iconische zaal: “We willen de kosten van de renovatie niet doorrekenen aan onze klanten”

Het Sportpaleis draagt vanaf september volgend jaar een nieuwe naam. De deal die daarvoor gesloten werd met het bedrijf AFAS Software recupereert deels de kosten die horen bij een flinke renovatie. “Mede aangestuurd door de Oosterweelwerken zal de inkom van ons gebouw tegen 2033 verhuizen naar de achterzijde”, zegt Jan Van Esbroeck, grote baas van het Sportpaleis.

Lees meer »

Kris Declercq voor het eerst naar Vlaams parlement: “Ik wil meer middelen naar Roeselare halen”

Hilde Crevits krijgt opnieuw een prominente rol in de nieuwe Vlaamse regering. Als viceminister-president krijgt ze de bevoegdheden Binnenlands Bestuur, Inburgering en Integratie en Samenleving. Dat betekent ook dat er een plaatsje vrijkomt in het parlement.
The post Kris Declercq voor het eerst naar Vlaams parlement: “Ik wil meer middelen naar Roeselare halen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wie viseerde Israël met de aanval waarvoor het onfortuinlijke team van VTM NIEUWS in Beiroet uitgerukt was?

Het is geen typische Hezbollah-wijk waar het team van VTM NIEUWS woensdagnacht is aangevallen. Oorlogsjournalist Robin Ramaekers liep daarbij verschillende breuken op in het gezicht en cameraman Stijn De Smet werd in zijn been geschoten. Bachoura ligt vlakbij het parlement en tal van ambassades — ook de Belgische — en gold als een veilig stukje van de Libanese hoofdstad Beiroet.

Lees meer »

Tsjetsjeense terrorist uit Menen gaat in beroep tegen celstraf van 15 jaar

De Tsjetsjeense terrorist uit Menen, die 15 jaar cel kreeg omdat hij een aanslag beraamde in Antwerpen, gaat in beroep tegen zijn straf. 3 werken geleden werd hij in de Brugse rechtbank veroordeeld tot 15 jaar cel en 10 jaar terbeschikkingstelling. Ook zijn vrouw, broer en nog een andere beklaagde kregen celstraffen. Uit het onderzoek bleek dat de groep aanslagen

Lees meer »

“Kinderdroom houdt me jong”: Sandrina (55) viert 30ste verjaardag van haar kinderdagverblijf in Meulebeke

Sandrina Hullebusch uit de Hondekerkhofstraat in Meulebeke realiseert al dertig jaar haar kinderdroom als onthaalmama in kinderopvang De Kinderdroom. Zorg dragen voor kleine kinderen vindt ze fantastisch en ze hoopt hiermee nog lange tijd door te gaan.
The post “Kinderdroom houdt me jong”: Sandrina (55) viert 30ste verjaardag van haar kinderdagverblijf in Meulebeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Huisgenoten veroordeeld voor brandstichting bromfiets na ruzie: “Samen uit, samen thuis”

“Samen uit, samen thuis toch?” Een 22-jarige jongeman uit Roeselare was er niet over te spreken dat zijn 23-jarige ex-huisgenoot hem alleen wil laten opdraaien voor de brandstichting van een bromfiets in Roeselare. Beiden waren samen op pad en Snapberichten lijken voldoende te zeggen. Geen nood: beiden werden samen veroordeeld.
The post Huisgenoten veroordeeld voor brandstichting bromfiets na ruzie:

Lees meer »

KIJK. Bemanning tanker Rode Zee schiet op explosieve drone voor inslag

Unieke beelden: een olietanker op de Rode Zee werd eerder deze week aangevallen door de Houthirebellen in Jemen. Op online circulerend videomateriaal is te zien hoe de bemanning van het schip probeert een varende drone beladen met explosieven te stoppen. Ze slaagden daar niet in, waardoor het bootje met geweld op de tanker insloeg, zo meldt The Daily Mail.

Lees meer »

Tessa en Andy openen vandaag ‘t Elfde Gebod: “We willen er weer een volkscafé van maken”

Met een dagje vertraging gaat café ‘t Elfde Gebod vandaag woensdag 2 oktober open. “Om administratieve redenen”, verduidelijkt uitbaatster Tessa. De horecavergunning is sinds gisteren binnen, vandaag gaan de deuren dus open op het Kerkplein in Izegem.
The post Tessa en Andy openen vandaag ‘t Elfde Gebod: “We willen er weer een volkscafé van maken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Risico op stormschade aan de kust door rukwinden: nummer 1722 geactiveerd

Het KMI heeft voor vanavond en morgen code geel afgekondigd voor rukwinden aan de kust. De federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft daarom ook het tijdelijke nummer 1722 geactiveerd voor hulp bij niet-levensbedreigende situaties, zoals storm- en waterschade. Bij mogelijk levensbedreigende situaties kan er gebeld worden naar het noodnummer 112.

Lees meer »

Nieuwbouwwoningen op laagste peil in kwarteeuw

In de eerste helft van dit jaar is het aantal verleende vergunningen voor nieuwbouwwoningen en -appartementen in Vlaanderen naar het laagste peil in een kwarteeuw gezakt. Dat blijkt vandaag uit een analyse van ‘De Tijd’ op basis van gegevens van het Belgische statistiekbureau Statbel.

Lees meer »